15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sorte trekk ved Agave bjørnebær og reglene for omsorg for det

bjørnebær av sorten Agavam Bjørnebær er ikke like vanlige i russiske hager som deres nærmeste slektning, bringebær. Dette skyldes at planten ikke tåler vinteren godt og er krevende å ta vare på. Blackberry Agavam er blottet for slike ulemper, hvis beskrivelse av variasjonen lar oss snakke om dets upretensiøsitet og motstand mot ugunstige værforhold. Derfor må hver gartner huske flere funksjoner i denne planten og reglene for dyrking av den..

Varietal funksjoner

store bær av bjørnebær agave Nord -Amerika regnes som fødestedet for bjørnebæret av sorten Agavam. Den kjennetegnes ved en stor buskhøyde og et kraftig rotsystem. I lengden når skuddene 3 meter. Etter hvert som den vokser, vokser den mye. En slik plante vil være et utmerket alternativ for å dekorere landbuer og pergolaer..

Unge skudd er farget lysegrønne. Etter hvert får de en rødlig lilla nyanse og er litt pubescent. Bjørnebær har store torner. Bladene er også besatt langs venene. Et særtrekk ved sorten er at alle bladbladene kommer ut av ett punkt.

Planten kaster ikke bladet før selve frosten. Det går ofte under snøen sammen med bladene. Blomstringen begynner i mai. Blomster samles i store racemose blomsterstander.

Ved å studere beskrivelsen av sorten Agavam bjørnebær, blir det klart at den bærer frukt rikelig. Opptil 20 store saftige bær vokser i en børste. Hver av dem kan veie opptil 4 gram. De modnes helt nærmere midten av august. De er preget av en behagelig søtlig smak. Det totale utbyttet når 15 kg bær fra en busk.

En busk kan bære frukt årlig i 15 år. Planten tåler perfekt frost ned til -30 grader. Tørke tolerant. Med langvarig mangel på fuktighet blir bærene mindre. Føles godt på vått underlag. Skygge tolerant.

Grunnleggende landingsregler

regler for beskjæring av bjørnebær før plantingÅ plante og ta vare på bjørnebær Agaves krever ikke spesielle ferdigheter og kunnskaper. For å dyrke en sunn plante, bør du huske noen få grunnleggende anbefalinger for riktig planting:

 1. Planting av en frøplante i bakken utføres om våren. Bare på denne måten får bjørnebæret tid til å slå rot godt og tilpasse seg nye levekår..
 2. Hvis jorda på stedet er for sur, må den kalkes..
 3. Basert på beskrivelsen av sorten Agavam bjørnebær, følger det at den tåler skyggelegging godt. Bedre å foretrekke velopplyste områder for planting.
 4. Før du planter i det forberedte hullet, anbefales det å tilsette litt mullein, humus og superfosfat.
 5. Etter planting anbefales det å kutte unge planter slik at ikke mer enn 25 cm skudd forblir over bakken. Nærstammeområdet er mulled med sagflis eller nåletråler.
 6. Planter kan plantes i rader eller busker. Hver frøplante må ha minst 2 kvadratmeter. meter fritt land.
 7. Bjørnebær krever et espalierstrikk. For å gjøre dette trekkes en ledning mellom to stivt faste stolper. Den første tråden er i en høyde på 0,4 m fra bakken, den andre er 1,2 m og den tredje er i en avstand på 1,7 m.Når planten vokser opp, vil skuddene bli festet til en slik espalier.

Gitt beskrivelsen av sorten Agavam bjørnebær og reglene for å plante den, vil det være mulig å avle en ekte bjørnebær på nettstedet ditt. Det vil glede deg over høye utbytter i mange år..

Kompetent omsorg

bjørnebær agave plantasjeOmsorg for denne sorten bjørnebær er enkelt, selv en uerfaren gartner kan enkelt håndtere det. Det viktigste er å følge noen få grunnleggende regler:

 1. Planter som har nådd to år blir beskåret om høsten. Det er nødvendig å kutte av alle skuddene uten unntak. Skudd av unge frøplanter er bundet til en haug og bøyd til bakken og knyttet til bunntråden på espalieret. Dette må gjøres før det kalde været begynner..beskjære bjørnebær
 2. Bjørnebær trenger regelmessig vanning. Dette bør gjøres med varmt vann en gang i uken. Flere bøtter med vann helles under en busk.
 3. Med jevne mellomrom løsnes jorden rundt buskene. Dette vil sikre bedre oksygeninntrengning til røttene og unngå ugress..
 4. Sorten er motstandsdyktig mot sykdommer og skadedyr. Noen ganger blir den angrepet av billen eller bjørnen. For å unngå dette, plant ringblomster og calendula rundt buskene. Eteriske oljer i disse plantene avviser skadedyr.bjørnebær agave er motstandsdyktig mot skadedyr
 5. I begynnelsen av vekstsesongen utføres gjødsling med nitrogengjødsel. I tillegg vil kaliumgjødsling være nødvendig en gang i sesongen..

Det er mange bilder og beskrivelser av sorten Agavam bjørnebær på Internett. Når du husker noen få anbefalinger, kan du enkelt dyrke dette bæret i ditt område..

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai