15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en romrose hjemme?

dverg kinesisk rose Når du går forbi vinduet i en blomsterbutikk, er det umulig å ta øynene av de lyse miniatyrrosen. Og hvordan du vil se et slikt mirakel på vinduskarmen din. Imidlertid frarådes mange fra å kjøpe historier om skuffede uerfarne dyrkere, der planten på en måned ble til en svertet, tørr busk. Samtidig reddet hverken transplantasjonen eller toppdressingen.

Hovedproblemet med en plantes død er ikke å vite hvordan man skal ta vare på en romrose. Kanskje planten har en kompleks karakter, men etter de grunnleggende dyrkningsreglene vil den takke eieren med kongelig blomstring og en fantastisk aroma..

Å velge et rom rose

Å velge riktig busk i en blomsterbutikk er en grunnleggende faktor for suksessen med å dyrke den hjemme..

Vanligvis tilbyr handelsnettverket følgende varianter til salgs:

  • Polyanthus. Denne underdimensjonerte sorten oppnås ved å krysse klatring og teroser. Blomstrer rikelig året rundt med små (2-4 cm) doble blomster;
  • Miniatyr. På bildet av en romrose av denne sorten kan du se veldig små doble blomster, som skiller dem fra andre arter. Planten er avlet i Kina og har ryddig, tett bladbusk;
  • Hybride te ble oppnådd ved å krysse remontant -varianter med tesorter. Busken kjennetegnes ved blomstring av utsøkte store (10-14 cm) doble blomster som utstråler en behagelig aroma.

Når du velger, bør du foretrekke en plante som har færre blomster, men flere unge skudd. Dette vil sikre at busken er i vekstfasen og vil gjøre det lettere å ta vare på rosen..

innendørs dvergerose

Hvordan ta vare på et rom steg i de tidlige dagene?

Så snart rosen er hjemme, må du ikke skynde deg å transplantere den umiddelbart. Gi henne muligheten til å bli vant til det nye miljøet. For profylakse, etter noen dager, må busken behandles mot mulige sykdommer og skadedyr. For å gjøre dette vil det være nok å dekke det med rikelig med såpeskum og skylle med rent vann. Spesiell forsiktighet bør utvises for å behandle innsiden.

klatring innendørs rose

Etter å ha blitt vant til de nye forholdene, er blomsten klar for transplantasjon til et næringsrikt underlag. Etter å ha fjernet rosen fra potten, sjekk røttene nøye. På en sunn plante bør de være lyse i fargen og sterke. Hvis du finner råtne områder i rotsonen, må du fjerne den forsiktig. På slutten av behandlingen legges rosen i en gryte med en næringsblanding, i bunnen av hvilken det må være drenering. For å forbedre overlevelsesraten må alle blomster fjernes fra busken..

Hybrid te rose

Vi skaper optimale forhold for en romrose

Hvordan ta vare på et rom rose hjemme slik at det har rikelig blomstring og et sunt utseende. Stedet hvor det vil være er veldig viktig for planten. Det er ønskelig at dette er et vindu på øst- eller sørsiden med tilstrekkelig belysning. Ellers, med mangel på sollys, må planten belyses i tillegg, spesielt i blomstringsperioden..

Rose Når vi ser på bildet av en blomstrende romrose, kan vi trygt si at planten mottok den nødvendige mengden fuktighet, næringsstoffer og den nødvendige luftfuktigheten ble opprettholdt. Innendørs rose er veldig krevende for vanning, men overflødig fuktighet kan provosere sykdommen. Det vannes når jordkomaen tørker i en gryte med varmt vann. Det er veldig viktig for busken å gi optimal fuktighet ved en temperatur på 23-25 ​​° C. Det anbefales å fukte busken ved daglig sprøyting med rent vann. I varmt tørt vær kan dette gjøres om morgenen og kvelden..

Når du bryr deg om en romrose, ikke glem periodisk løsning av jorden i en gryte og regelmessig gjødsling. Det er bedre å bruke flytende komplekse arter eller spesialdesignede tilsetningsstoffer for disse plantene som gjødsel. Mengden og hyppigheten av vanning bestemmes av produsenten på pakken..

Innendørs roser trenger også periodisk beskjæring. Det utføres fra øyeblikket knoppene våkner og utseendet på unge skudd, noe som indikerer begynnelsen på buskens aktive vekst. Å fjerne tørre kvister og svake skudd vil akselerere dannelsen av knopper og forhindre sykdommer i en romrose.

Sykdommer i rommet steg

Vanskeligheter med å vokse kan også oppstå på grunn av romrose sykdom. Oftest blir den overvunnet av bladlus, edderkoppmidd og forskjellige soppparasitter. Roseblader må inspiseres regelmessig for å forhindre sykdom..

Men hvordan redde planten hvis skadedyr blir funnet?

  • Edderkoppmidd. Det er oftest funnet i varmt vær. Han omslutter bladene med det tynneste nettet av knopper og blader, som gradvis begynner å tørke og falle av. Planten kan herdes ved å spraye med preparatet “Fitoferm”.
  • Bladlus. Med en liten mengde skadedyr kan du plukke den opp for hånd, hvoretter planten kan behandles med Intavir..
  • Ved rust, mugg og grå råte, samt andre soppsykdommer i rosenrosen, vil det være nødvendig å spraye med Fundazol. I tillegg til hovedbehandlingen er det nødvendig å justere luftfuktigheten, redusere vanning og ventilere rommet der rosen ligger..

Behandling med medisiner utføres under åpen himmel. Planten får stå på sprøytestedet i en dag, hvoretter den bringes inn i rommet.

Rompleie (video)

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai