15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landsspørsmål: roser planting og omsorg

roser i potter Rosen anses å være den kongelige blomsten. Hun er også vakker og egensinnig. Men få av de uerfarne blomsterbutikkene tør å plante den, fordi de ganske enkelt ikke vet hvordan de skal plante en rose riktig og ta vare på kulturen. Stemmer inn for feil for tidlig. Imidlertid hevder erfarne sommerboere at med forbehold for grunnleggende anbefalinger er det fullt mulig å dyrke en ekte blomsterhage på nettstedet ditt, som enhver profesjonell vil misunne.

Hemmeligheten til å plante roser suksess

For å dyrke en rose, må du velge plantene dine nøye. Dette er grunnlaget for suksess. De er av to typer:

 1. Egenforankret. De vokser best i sør..
 2. Vaksinert. Det anbefales å plante dem i de nordlige områdene. I dette tilfellet kan du plante roser gjennom slike frøplanter slik at du kan vokse en fullverdig plante med et sterkt rotsystem. Og selv under ugunstige klimatiske forhold vil det gjøre det mulig å få en vakker blomsterhage.

Eksperter legger merke til at plantepleie ikke vil variere vesentlig i begge tilfeller. Den eneste nye nyansen for podede roser er rettidig fjerning av unødvendige skudd..

Uansett om roser plantes om høsten eller når som helst, bør du være ekstremt forsiktig når du kjøper frøplanter.

Du bør definitivt nekte å kjøpe hvis kopiene:

 • Har tørket blader;
 • Kulturen er “skrumpet”;
 • Stammen er dekket med flekker eller sprekker;
 • Antall skudd per frøplante er mindre enn tre;

Merknad til blomsterhandleren

Først og fremst bør du velge riktig sted for å plante rosen. Denne kongelige blomsten er lyselskende nok. Det er lyset som bidrar til å danne attraktive knopper. Men dette betyr ikke at plantingen av en rose nødvendigvis må utføres på et område hvor solstrålene faller hele dagen. Fra dette blir kronbladene umiddelbart bleke, og kantene blir brent og dør snart..

Å plante roser i bakkenMangel på riktig mengde lys vil få avlingen til å strekke seg ut for å prøve å “fange” solstrålen, som et resultat av at planten blir svak. I tillegg er slike planter ekstremt utsatt for skadedyr, soppsykdommer..

Derfor vil den beste løsningen være å plante en blomst i den sørøstlige delen av stedet. I dette tilfellet vil det være en balanse mellom sollys.

Et like viktig aspekt er valg av jord. Kulturen er ideell for jord, “luftig” konsistens. Men det er bedre å nekte å plante en plante i sandstein. Denne typen jord er utsatt for ekstreme temperaturer, noe som er dårlig for rotsystemet. Og i dette tilfellet vil det være problematisk å plante en rose og videre pleie..

Mange nybegynnere er interesserte i når det er nødvendig å plante en blomst. Kulturen kan plantes om våren..

For at planten skal tilpasse seg fullt ut, få styrke og blomstre i tide, anbefaler erfarne sommerboere å plante roser om høsten, optimalt i september eller begynnelsen av oktober. Det er ikke verdt å utføre manipulasjoner senere. Kultur tåler ikke kulden.

En detaljert guide til hvordan du planter roser

Før du utfører slikt arbeid, er det nødvendig å først forberede prosessene. For å gjøre dette er det viktig å kutte av de smertefulle og trege delene. Du skal ikke synes synd på røttene. Maksimal lengde bør være 20 cm. Om nødvendig fjernes også overflødig antall skudd. Den optimale mengden er opptil 5 stykker.

Etter det lages et hull i bakken, opptil en halv meter bredt. Dybden bør være opptil 30 cm. Det anbefales å tilsette organisk gjødsel, mineraler.

Deretter kan du plante roser på en av de vanlige måtene..

 1. Den første er tørr. For å gjøre dette senkes planten ned i et hull, rotsystemet korrigeres og deretter drysses med jord og vannes.
 2. Den andre metoden sørger for at minst 10 liter vann helles i gropen på forhånd. Deretter plasseres planten forsiktig i et hull, og drysses med jord i hendene. Etter å ha utført de beskrevne manipulasjonene, bør ikke vanning utføres.

Begge metodene ovenfor for å plante roser riktig er effektive. Derfor er det umulig å anbefale noen bestemt. Alt er rent individuelt.

Hvordan ta vare på roser

vanningSå vi fant ut spørsmålet om hvordan å plante en rose riktig. Men dette er bare halve kampen. Suksessen med den videre veksten av kulturen avhenger direkte av hvordan du skal ta vare på rosen.

Kanskje det viktigste punktet er å mate rosen..

På dette stadiet bør du følge følgende regler:

 • Som en oppladning anbefales det å bruke hestemøkk, som først må ligge. Deretter blandes gjødsel med jorden og tilsettes under buskene..
 • Tabu er kylling- og svinemøkk. Han kan brenne roser.
 • Så snart knoppene dukker opp, bør du mate kulturen med kalsiumnitrat. To uker senere, bruk mullein eller urteinfusjon. Så snart kulturen har blomstret, bør befruktningsprosessen stoppes..

Bush stegEn spesiell plantetype er hagetypen. Den må kuttes av, i motsetning til andre kultursorter. Dette er en helt naturlig og smertefri prosedyre. I stedet for gamle skudd dukker det opp unge, friske, sterke. Snittet bør utføres litt høyere enn det gamle skuddet, omtrent 5 – 8 mm. Denne manipulasjonen kan utføres når som helst, unntatt vinter. Prosedyren må utføres med et usedvanlig skarpt instrument. En sløv beskjærer vil bare dele stilken på rosen.

Som alle andre planter trenger roser vanning. En dannet plante, det er nødvendig å vanne sjelden, men rikelig.

Hyppige og minimale prosedyrer vil føre til at rotsystemet blir overfladisk, noe som er veldig skadelig for kulturen..

Grovt sett er mengden vann som kreves minst 5 liter for busk og standardprøver. Og for klatring av varianter bør mengden økes til 15 liter.

Roser plante og stelle – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai