15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blomstrer rosen ikke – de viktigste feilene til blomsterhandlere

rosen Noen ganger synes selv erfarne blomsteroppdrettere det vanskelig å si hvorfor en rose ikke blomstrer. Kunnskap om de grunnleggende reglene for omsorg for en vakker blomst vil tillate deg å nyte sin prakt av farger og deilig aroma..

Når du avler roser, må du være forberedt på at teoretiske anbefalinger fra eksperter og den virkelige situasjonen i praksis kan ha noen avvik mellom seg. Derfor er det veldig vanskelig selv for erfarne blomsteroppdrettere å finne ut hvorfor en rose ikke blomstrer. Årsaken til mangel på knopper på busken kan være både utilstrekkelig luftfuktighet, urenheter i jorda, sammensetningen av lokalt vann og utilstrekkelig kunnskap om det grunnleggende om å ta vare på denne vakre blomsten. La oss analysere de viktigste feilene til blomsterhandlere. Les om bunndekkeroser!

Rosen blomstrer ikke: buskens villskap

Vill vekst I de fleste tilfeller er de voksende rosene i vårt område podet og ikke forankret. Derfor vil du kanskje ikke legge merke til utseendet på vill vekst fra grunnstammen til en busk som en dyrket rose er podet på. Slike villskudd svekker busken, og den mister gradvis sine sorte egenskaper. For å forhindre at dette skjer, er det nødvendig å fjerne denne lumske veksten i tide, som er helt nederst. Det kan lett identifiseres med sine veldig små blader og et stort antall torner. Så snart du ser en slik pisk, river du bakken og frimodig kutter den av helt i bunnen..

Jordkvalitet

Ofte blomstrer ikke en rose på grunn av en uegnet jordstruktur eller feil behandling. For å forhindre at dette skjer, bør du ikke plante det i tett, tung jord. For å få en lysere sammensetning under busken, kan du legge til sand og forsiktig løsne den til en dybde på 5-7 cm.

Gjødsling

Årsaken til at en rose ikke blomstrer på stedet kan være mangel eller overflødig gjødsel påført jorden. Hovedtegnet på overflødig nitrogengjødsling er den aktive veksten av frodig løvverk oppover uten dannelse av knopper. Situasjonen kan korrigeres ved å bruke fosfor-kaliumgjødsel eller aske.

Rosemenyen bør inneholde gjødsel med lav konsentrasjon fra en infusjon av flytende organisk materiale eller mineralgjødsel. Næringsblandinger påføres vekselvis, vekslende annenhver uke.

gjødselI perioden når knopper vises på bushen, kan en infusjon av treaske serveres som en dessert (for 1 liter olje, 1 ts aske), som vil gi planten kalium. Les også om den rynkede rosen!

Beskjæring av en rosebusk

Hensikten med å beskjære en busk er å forynge den og derved øke overflod av blomstring. Arrangementet arrangeres hver vår, og avlaster dermed planten for svake, syke og uproduktive skudd, og resten for å motta impulser for videre utvikling..

Først av alt, ved beskjæring, fjernes alle svake, syke grener som er skadet av frost og sykdommer. Deretter kuttes skuddene, som ledes inn i busken..

Dette vil gi ventilasjon av innsiden av rosen og avlaste den fra mulig opphopning av skadedyr og soppsykdommer..

Videre fjernes alle uproduktive skudd, som inkluderer grener eldre enn 3 år. De er lett å identifisere på grunn av deres svært lignifiserte stamme og mørke farge. Det er på slike grener at knopper i de fleste tilfeller ikke vises, siden karene deres har mistet elastisiteten og er fullstendig tette med salter. De resterende skuddene blir forkortet i henhold til rosens utvalg. Beskjæring kan gjøres opptil 3-4 knopper (korte), 5-7 knopper (moderate) og opptil 8 knopper (svake).

Rosebusk overvintring

ly for vinterenDessuten blomstrer ikke rosen som følge av feil vintering. For å unngå frysing og eksponering for fuktighet, bør rosebusken dekkes med råtet torv, dekket med beskyttende materiale eller fallne blader før kaldt vær. Også erfarne gartnere lager spesielle kjegler av ekspandert polystyren og dekker plantene med dem..

I tillegg til årsakene ovenfor, vær oppmerksom på funksjonene når du velger en variant. Siden årsaken til at rosen ikke blomstrer, kan være at forholdene på nettstedet ditt ikke samsvarer med hele utviklingen..

Video: blinde skudd av roser

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai