15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Enkel reproduksjon av chokeberry

reproduksjon av chokeberry

Chokeberry forplantning utføres på flere måter. Blant en rekke metoder er den mest populære frø og lagdeling. Det er de som lar deg bevare plantens mors kvaliteter..

Reproduksjon av chokeberry: de mest effektive måtene

rotkaks

Chokeberry eller chokeberry, som det også kalles, tilhører den rosa familien. Planten presenteres i form av et lavt tre eller en busk. Blad, bær og røtter brukes populært for å behandle en rekke sykdommer. Hjemlandet til chokeberry er landene i Nord -Amerika.

Populære metoder for forplantning av fjellaske:

  • frø;
  • lagdeling;
  • stiklinger;
  • dele busken;
  • vaksinasjon;
  • rotsuger.

Ved å følge enkle regler, vil det ikke være vanskelig å få ønsket resultat. På bare noen få måneder vil planten glede deg over fargerike blader og utrolig sunne frukter, som er fulle av mange mikro- og makroelementer..

Avlsregler ved stiklinger

Gartnere bruker både lignifiserte og grønne stiklinger for å spre sine favorittvarianter.

Lignified stiklinger

ved bruk av lignifiserte stiklinger

Fjorårets grener brukes til plantemateriale. Stiklinger fjernes i andre del av september. Hvis du gjør dette senere, vil de ikke ha tid til å slå rot før froststart..

Den øvre delen av skjæringen er kuttet i en vinkel, og den nedre i en rett linje. Lengden på plantematerialet skal være innenfor 20 cm med flere fullverdige knopper.

Planting av stiklinger utføres i et fuktig næringssubstrat på skrå. I dette tilfellet bør ikke mer enn to knopper forbli over bakken..

Når du planter, er det nødvendig å overvåke avstanden til grenene. De optimale indikatorene er 10-12 cm. Etter prosedyren, vann og mulch jorden rikelig..

Formering ved hjelp av grønne stiklinger

forplantning med grønne stiklinger

Denne metoden brukes sjeldnere, da den krever litt innsats. Planting av stiklinger utføres bare i et kaldt drivhus. Jorden bør være sammensatt av løvfellende jord og kompost. Du kan også tilsette en liten mengde grov sand i sammensetningen..

Stiklinger fjernes bare fra friske og store grener. Lengden bør ikke overstige 15 cm. De nedre bladene må fjernes, og de øvre må forkortes til det halve..

For rask roting anbefales det å gjøre flere grunne kutt i den nedre delen av plantematerialet og en under den øvre bladplaten..

Før du planter chokeberry, må du dyppe stiklingene i en vekststimulator. De oppbevares i denne tilstanden i 8 timer. På slutten av denne tiden utføres landingen. Forekomster plasseres i en vinkel med en avstand på 4 cm. Hold drivhuset ved en temperatur som ikke er lavere enn 250C, vanning med jevne mellomrom.

Du kan transplantere grønne stiklinger etter 10 dager. De første månedene blir vannet av chokeberry ofte og rikelig vannet, ugress fjernet og jorda løsnet. De transplanteres til et permanent sted i høstens første måned..

Frøformering

samling av rognfrø

Aronia -korn kan kjøpes i en spesialbutikk eller tilberedes av deg selv. For å gjøre dette gnides modne bær grundig ved hjelp av mettet, og vaskes deretter under rennende vann..

For bedre spiring anbefales det å stratifisere kornene før planting..

Det tilberedte plantematerialet plasseres på en grunn dybde i næringsjorden. Etter prosedyren er hagesengen mulket med humus..

Bare de nye plantene trenger å bli vannet rikelig og ofte. De transplanteres til et permanent sted bare neste høst..

Chokeberry poding og deling av bushen

inokulasjon av chokeberry

Transplantatet utføres tidlig på våren. For denne prosedyren brukes rognfrøplanter..

Skuddet er kuttet og etterlater 12 cm over jordnivået. Et dypt snitt er laget i den øvre delen av den, som vil koble seg til håndtaket. Transplantatet kuttes i form av et blad og legges i fonden. Skjøtene behandles med hagelakk og pakkes inn i en gjennomsiktig film. Polyetylen bør fjernes etter en måned. Denne tiden vil være nok til at scion og grunnstammen vokser sammen.

dele rognebusken

Deling av rotsystemet. Siden røttene til chokeberry er nesten over jordoverflaten, vil det være lett å skille dem.

Først må du grave ut bushen. Deretter deler du den i flere deler med en skarp kniv og fjerner gamle og berørte røtter. Det anbefales å behandle alle steder av kutt med mye kull. Dette vil redde planten fra sykdommer..

Så snart plantematerialet er klargjort, kan du begynne å danne hullene. Ha en liten mengde humus, superfosfat nederst i fordypningen, og legg en chokeberryrot på toppen. Dryss deretter med mye jord, tamp og hell med varmt, avgjort vann. De tar seg av en slik plante som en voksen busk.

Som du kan se fra artikkelen, er det veldig enkelt å dyrke chokeberry i sommerhuset. Hvis du har satt deg et slikt mål, kan du bruke en av metodene ovenfor og følge handlingsrekkefølgen.

Transplantasjon og reproduksjon av chokeberry – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai