15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dekorasjonen av forstadsområdet steg Double Delight

rose dobbel glede Rose Double Delight er en av de vanligste hybridte -variantene. Den skiller seg ut med sin uvanlige tofargede farge – beige og bringebær nyanser kombineres i en knopp. Denne sorten er egnet for dyrking i tempererte klimaer, i drivhus og utendørs, uteområder og til kutting. Det er imidlertid et par ting du bør vurdere for å få levende blomster av høy kvalitet..

Beskrivelse av sorten

hybrid te rose Double Delight Double Delight hybrid te -rose er en av de lyseste representantene for denne gruppen. California er fortsatt hjemlandet til denne planten, men sorten dyrkes aktivt i det europeiske klimaet. Navnet oversetter som “dobbel nytelse” fordi fargen på knoppene kombinerer de to originale fargene. Kjernebladene har en delikat beige kant, og på de nedre er den lyserød. Etter hvert som blomstene blomstrer, råder den rødbrune fargen.

Double Delight rose -sorten er en høy busk som kan nå 120 cm i høyden. De er tette og frodige, med lyse grønne blanke blader med vanlig form. Størrelsen på individuelle blomster er opptil 15 cm i diameter, de blomstrer på separate stilker. Denne sorten har to blomstringsperioder: i begynnelsen og på slutten av sommeren, slik at du kan få dobbelt så mye verdifulle knopper fra en busk. De er veldig aromatiske, med en mild blomsterduft..

I drivhus er knoppene nesten fullstendig malt i en beige nyanse, med en svak rødkant. Dette skyldes mengden UV -lys som treffer kronbladene når de vokser..

Rose Double Delight – hvordan du skal ta vare på den

omsorg for en rose i hagenFor at blomstene skal bli store og lyse, er det viktig å følge reglene for planting og følge Double Delight -rosen. Sorten er egnet for dyrking ikke bare i drivhus, men også utendørs, så den kan brukes til blomsteroppsatser i hagen.

Det er flere regler du bør vurdere når du velger et sted for rosenbusker:

  • Double Delight foretrekker mykt sollys, den skal ikke plantes i åpne områder;
  • sorten er frostbestandig og tåler vinter under tak;
  • blomster tåler ikke varme mer enn 30 grader – i slike perioder kan du bygge et ly;
  • kraftig nedbør er ikke den beste tilstanden for vekst og blomstring av roser.

Sorten er kun egnet for utendørs dyrking. Buskene har et veldig kraftig rotsystem, så avstanden mellom dem bør være minst 100-120 cm.

Nedbør og mangel på lys er hovedårsaken til at knoppene forblir bleke, uten bringebærgrense..

Plantings- og dyrkningsregler

lys delikat blomstDu kan plante roser i åpen bakke etter oppvarming, når lufttemperaturen holdes stabilt over 10 grader (vanligvis i midten av mai). For Double Delight -sorten er løs, fruktbar jord egnet – før planting må den løsnes og organisk (torv eller gjødsel) eller mineralgjødsel tilsettes (komplekse blandinger for roser er egnet). Dybden på gropen for planting bør være minst 50 cm, siden hovedroten er veldig sterk og stor. Det er viktig å plassere rotkragen helt under bakken, men ikke dypere enn noen få cm. Etter plantingen vannes buskene rikelig med vann.

For en hage eller et drivhus kan du kjøpe en frøplante som er klar til å transplantere i åpen mark. En voksen busk formeres på to måter: deling og podning. Det er nok å kutte det i to, etter blomstring eller om våren, før de første knoppene dannes. Planten graves opp, deles sammen med roten og kuttoverflaten behandles. Du kan også rotte stiklinger – de kuttes i begynnelsen av blomstringen og plantes i bakken før frost.

For roser bør en moderat, men konstant jordfuktighet opprettholdes. For unge busker trenger du opptil 5 liter vann for en vanning, for voksne – opptil 10-15 liter.

Dannelse av busker og stell før frost

vakker blomstDouble Delight rosenbusker kan se fine og kompakte ut til tross for at de er store. Når 4 blader vises på unge skudd, kan de klemmes for å stimulere veksten av nye grener. I tillegg er det viktig å umiddelbart fjerne svake skudd i midten av busken – de danner ikke knopper, men krever også næringsstoffer og tynner jorden..

Den siste beskjæringen av busken utføres umiddelbart etter blomstringens slutt. Skudd som har falmet, så vel som svake grener er helt avskåret, det anbefales heller ikke å la visne blomster ligge på buskene. Om høsten blir busken fullstendig avskåret og etterlater hamp 40 cm i høyden. Røttene trenger et vinterly for torv – et lag på opptil 30 cm dannes av det. Videre er det viktig å installere et ly for grangrener eller noe spesielt materiale. På våren jevnes torv ut, og frigjør rhizomet.

Sykdommer og skadedyr

Double Delight -variantRosesykdommer er et stort problem i både husdyrhold og industriell dyrking. Noen av dem reagerer ikke på behandling og fører til buskens død, så det er lettere å forhindre at de oppstår med regelmessige behandlinger..

De vanligste sykdommene og skadedyrene i Double Delight rose:

  • pulverisert mugg – utvikler seg ved høy luftfuktighet, fører til utseende av hvit blomst og krølling av blader, periodiske behandlinger med soppdrepende midler hjelper;
  • svart flekk, grå råte – bredspektrede soppdrepende midler beskytter også mot disse sykdommene;
  • rust er en smittsom, virussykdom der planter er dekket med en brun-rød flekket blomst, forebygging består i behandling med fosforpreparater og kalsiumnitrat;
  • skadedyr – bladlus, bladorm, sagfluer, følsomme for behandling med et bredt spekter av insektmidler.

Bilde og beskrivelse av Double Delight -rosen lar deg gjøre det riktige valget og kjøpe flere frøplanter til din egen hage eller drivhus. Disse plantene er lyse og originale, de ser flotte ut separat og i blomsteroppstillinger. De kan enkelt dyrkes i hagen eller på tomten, hvis du følger de enkle pleiereglene og overvåker buskenes helse..

Tre farger hele dagen – video

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai