15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Terose – velduftende skjønnhet i hagen og hjemme

te rose En aristokratisk vakker terose (se bilde) med en utsøkt aroma, grasiøse blomster i delikate nyanser kan dekorere enhver sommerhytte og byplen. Hun gleder ikke bare øyet, men har også unike helbredende egenskaper. Derfor er det ekstremt givende og nyttig å dyrke en terose..

Historien om opprinnelsen til terosen

Tea rose, den er også duftende oppkalt etter sin fantastiske duft, som lukter som de beste variantene av kinesisk te. Europa lærte om eksistensen av denne planten på 1800 -tallet. Den gule rosen ble hentet fra Kina i 1824, og den rosa rosen litt senere, i 1860, kom til England fra Øst -India. Takket være arbeidet til oppdrettere, fra to varianter krysset med hybrider av den franske rosen, gikk en hel klasse med moderne hybrid -teroser, inkludert buskvarianter og pisklignende – leire.

I følge en annen versjon ble rosen kalt en te-rose på grunn av det faktum at delikate planter ankom fra Asia på høyhastighetsskip, de såkalte tea clippers, som vanligvis var engasjert i transport av te..

På en eller annen måte var de første terosene redd for ubehag, ikke tilpasset værforholdene i Europa. Etter hvert gjennomgikk de akklimatisering og dyrking, ble mer hardføre og mangfoldige. I dag er de fleste av de remonterende rosene (langsiktige og gjenblomstrende) på en eller annen måte assosiert med te.

Varianter av teroser

Botanisk beskrivelse av terosen

 • De kjennetegnes ved grasiøse tynne, men sterke stilker og relativt store doble blomster, enkelt eller samlet i buketter på opptil 6 stykker.
 • Buskenes dimensjoner avhenger av den spesifikke variasjonen og vekstforholdene. Høyden varierer fra 50 cm (lavvoksende varianter) til to meter og enda høyere (pisklignende), spredt-fra en meter til to i bredden.
 • Store skinnende mørkegrønne blader har en vanlig oval form med fintannede kanter.
 • Hver knopp har opptil 60 kronblad. Når den åpnes, kan blomstens diameter nå 10 cm, formen er langstrakt eller ligner en peon. Fargenyansen av nyanser er veldig bred og spenner fra hvit og blek krem ​​til rød og brennende oransje. Ulike rosa nyanser anses fortsatt som klassiske. Når kronbladene er helt åpne, kan du finne lyse gule støvdragere i midten..

te -hybrid roser

Funksjoner i den moderne hybrid -te -rosen

 • Det er mange varianter som er resistente mot sykdom og værforhold som ikke krever nøye vedlikehold. Likevel fortsetter planten å være termofil, tåler ikke frost og er ikke egnet for dyrking utendørs i sentrale Russland..
 • Vintertvinging av teroser i drivhus og drivhus praktiseres, samt vedlikehold av deres lavvoksende varianter i romforhold.
 • I blomstrende tilstand sprer den en søtlig rik lukt, sterk, men ikke aggressiv. Duftens ekspressivitet avhenger av fargene på knoppene: jo lysere fargen er, jo mer intens lukt.
 • Den har mange nyttige og medisinske egenskaper. Kronbladene inneholder vitaminer, essensielle oljer, pektin, organiske syrer, antiseptiske stoffer. Det smaker bittersøtt. De brukes til å lage medisinsk te, avkok og lotioner, gelé, syltetøy og vin, male med sukker eller honning.

Agroteknikk

Med riktig stell av terosen vil den takke eieren med lang blomstring..

hybride teroser

Hageversjon av terosen

 • Anbefales for dyrking av jord mettet med jern, med lavt surhetsgrad.
 • Avhengig av klimaforholdene om våren, vanligvis i midten av mai, fjernes vinterbeskyttelsen fra buskene eller de transplanteres fra potene i bakken. Mulching er velkommen.
 • Det anbefales å danne en plante for å rette alle kreftene mot utvikling av peduncles. Busker blir strippet for tørre stilker og friske grener er trimmet omtrent tre fjerdedeler i en 45 ° vinkel. Blomstringen begynner om en måned..
 • Rose elsker vanlig rikelig vanning, uten hvilken rotsystemet ikke utvikler seg godt. Vanning minst en gang i uken, du må sørge for at vann ikke faller på bladene for ikke å provosere sykdommer.
 • For å forhindre kraftig blomstring i å ødelegge planten, trenger den gjødsel flytende annenhver uke, som bør stoppes en måned før forventet frost. Bruk av bordsalt vil bidra til å lyse fargen på blomstene..
 • Redd for mugg. For profylakse – spray med infusjon av brennesle eller buljong med åkerroer.

Innendørs versjon av terosen

 • Selv om planten elsker varme og sollys, anbefales det ikke å dyrke en te-rose hjemme i et vindu i sør: knoppene vil falme i knoppen, og selve rosen (spesielt en ung) kan dø på grunn av overoppheting. Rosen føles best på vinduskarmen i østvinduet..
 • Om sommeren, i varmt vær, må du vanne rosen daglig, og i den kalde årstiden – annenhver dag eller annenhver dag, slik at jorden ikke tørker ut. Fôr med flytende gjødsel.

Video om teroser

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai