15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvorfor blir bladene på en rose gule – på jakt etter årsaker

gule blader ved rosenEn vakker, velholdt rosehage i forhagen er stolten til enhver husmor. På grunn av blomstringens varighet og hyppighet har roser blitt ganske populære dekorative avlinger. Selv de mest resistente variantene kan imidlertid utvikle sykdommer som følge av værforhold, skadedyr og voksende feil. Og i noen situasjoner kan du observere hvordan bladene på en rose blir gule – hva du skal gjøre i slike tilfeller?

Vi velger gjødsel

En endring i fargen på bladmassen i en plante kan oppstå på grunn av mangel eller overflødig gjødsel. Siden kulturen trenger forskjellige næringsstoffer i forskjellige utviklingsperioder, og mangelen på et hvilket som helst element blir årsaken til at rosens blader blir gule.

De viktigste sporelementene som har sterk innflytelse på utviklingen av rosenbusken:

 • Nitrogen. Denne typen gjødsel er nødvendig for økt vekst og akkumulering av vegetativ masse. Mangelen gjør at bladene først blir lysegrønne, hvoretter rosen blir gul og det for tidlige fallet av bladmassen begynner. På samme tid observeres dannelsen av korte tynne skudd, langsom vekst og svak blomstring. På samme tid reduseres buskens dekorative effekt kraftig. Et overskudd av dette sporelementet er preget av rask vegetasjon og en nedgang i vinterhardhet..
 • Fosfor. Med sin utilstrekkelige mengde forsinkes utviklingen av både bakken og rotdelen i busken. Derfor blir rosens blader gule og faller deretter av. Med et overskudd av fosfor begynner rosen å vokse veldig stiv, noe som fører til for tidlig aldring..
 • Kalium. For full dannelse av knopper og skudd trenger blomsten kalium og fosfor. Maksimalt forbruk av disse mikroelementene oppnås under blomstring og utstrømning til nye skudd. Kaliumsult bidrar til utseendet av gule flekker og brunfarging på bladene. Som et resultat dør de av, og utviklingen av busken bremser dramatisk..
 • Jernmangel kan føre til klorose. Symptomet på denne sykdommen er utseendet på gule flekker på bladet, hvoretter alle bladene på rosen blir gule og faller av..

Rettidig påføring av kompleks gjødsel og forebyggende sprøyting med biostimulerende midler som Epin eller Zircon vil bidra til å unngå slike problemer..

Sykdommer og skadedyr som roseblader blir gule av

Årsaken til at bladene på en hagerose blir gule er også forskjellige sykdommer og skadedyr, både eksplisitte og latente. Svært ofte på bladene kan du finne soppsykdommer som oppstår på en sunn busk og danner et mycel der. Erfaring har vist at virus vanligvis overføres fra nye planter eller gjennom forurensede hageredskaper..

Roser blir gule med følgende smittsomme sykdommer:

 • Svart flekk.
 • Mosaikk.
 • Pulveraktig mugg, vanlig eller falsk.
 • Rust.

svart flekk og rust

For å unngå smittsomme sykdommer, anbefales det å utføre forebyggende tiltak om våren, som bør omfatte behandling av busker og jord rundt dem med spesielle midler.

Nykjøpte planter bør dynkes i en soppdrepende løsning før planting, noe som forhindrer utvikling av en smittsom sykdom..

larverBladene på en rose kan også bli gule hvis den blir angrepet av skadedyr:

 • Edderkoppmidd. Det fremstår som små hvite korn på innsiden av bladet.
 • Rose leafhopper. Dette insektet er lett å få øye på fra undersiden av bladet, ettersom det er gult i fargen og opptil 4 mm i størrelse..
 • Kan bille larver. I dette tilfellet blir rosen ikke bare gul, men blekner også raskt..

Sprøyting med spesielle insektmidler vil bidra til å bli kvitt soppsykdommer og skadedyr..

Video: rust er årsaken til rosebladenes gulhet

Previous Post
Hva tiltrekker seg bøndenes oppmerksomhet med druesorten Tason
Next Post
Calendarul rezidenților de vară: muncă sezonieră în grădină în luna mai