15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan ta vare på en hjemrose?

Roser i potte En hjemme- eller innendørs rose er en miniatyr (opptil 50 cm høy), blomstrende potteplante, som det er omtrent 250 arter av, men det er mange flere varianter. På bildet av hjemme roser kan du se et stort utvalg av farger og former av knopper, noe som gjør denne innendørs planten veldig attraktiv for å vokse hjemme..

Blant varianter av hjemlige roser, de mest egnede for å vokse som innendørs planter, er det verdt å trekke frem som “Miss Rowena Tom”, “Gruss en Teplitz” eller “La France” fra forskjellige hybrid -te -roser, “Madame Falco” , “Marshal Niel” eller Nifetos fra te -roser, Orand Triumph fra polyanthus, Bourbon Souvenir de la Malmaison eller de fleste bengalske røde roser.

Anbefalinger for vekstforhold for hjemlige roser

roser i potter Hjemmelosernes finurlighet og nøyaktighet er velkjent og kan skremme vekk nybegynnere, men det er likevel verdt å prøve å dyrke hjemmelagde roser i potter, fordi de er veldig dekorative og kan blomstre lenge.

Og for å ha så få spørsmål som mulig om hvordan du skal ta vare på en hjemrose, må du huske visse anbefalinger:

 1. for å ordne potter med disse plantene, må du velge sørlige og sørøstlige vindusåpninger og balkonger;
 2. du må plante hjemmelagde roser i frisk næringsrik jord;
 3. i den varme årstiden må de gi tilstrekkelig frisk luft;
 4. i vekstsesongen må innendørs roser vannes rikelig, men samtidig ta hensyn til omgivelsestemperaturen og tørkegraden til det øverste laget av jorda;
 5. i ferd med å ta vare på en hjemrose, er det viktig å utføre ukentlig fôring, spesielt nøye – under blomstring og aktiv vekst;
 6. omlasting av planter i større beholdere, men bare om nødvendig.

Negative faktorer ved dyrking av innendørs roser må også vurderes. Disse inkluderer:

 • tørr luft og direkte sollys, noe som kan forårsake overoppheting;
 • kaldt vann som brukes til vanning;
 • etterlater tørt løvverk og stilker, visne knopper og spirer på planten;
 • traumer mot røttene;
 • overvintring i et for varmt rom;
 • utidig behandling og bekjempelse av sykdommer og skadedyr.

Hjemmetjenesteroser krever konstant og ganske aktiv, men forutsatt at et gunstig miljø for vekst skapes og opprettholdes, vil det bare komme ned til vanlig vanning og fôring.

Omsorg

roser hjemmeFor roser i hjemmet bør omsorg startes fra kjøpstidspunktet. Hele prosessen kan deles inn i prosedyrene som må følges:

 1. Tilpasning – mens blomsten blir vant til det nye rommet, er det nødvendig å gjenta så mye som mulig forholdene der planten var før kjøpstidspunktet i butikken, inkludert vanning og fôring. På dette tidspunktet er det nødvendig å isolere trekk og direkte sollys, bruke rent rent vann for vanning og spraye bladene. Du trenger å transplantere en hjemrose først etter at den har tilpasset seg..
 2. Transplantasjon – utføres etter at planten blir vant til et nytt sted. Det er nødvendig å transplantere en ny rose sammen med en jordklump, bare løsne det ytre laget litt og fjerne en liten mengde av den gamle jorda. Transplantasjonen må utføres veldig forsiktig slik at røttene forblir intakte. Det er best å bruke en blanding av torv og humusjord blandet med sand (i et forhold på 4: 4: 1) og en liten mengde kompleks gjødsel. Gryten for transplantasjon skal være flere centimeter større i diameter og 5-7 cm høyere enn beholderen som rosen ble kjøpt i. Et dreneringshull er nødvendig. Bunnen av potten skal dekke et lag med utvidet leiredrenering. Etter transplantasjon skal rosen stå i skyggen på et kjølig sted i en dag, og deretter omorganiseres på et godt opplyst vinduskarmen, men ikke under direkte stråler, med tilgang til frisk luft.
 3. Vanning – innendørs roser er svært krevende for vanning og kan til og med tørke ut på grunn av utilstrekkelig fuktighet. Derfor må du vanne den regelmessig, i den kjølige delen av dagen, ved roten, på varme dager, oftere, når det øverste laget av jorden tørker opp. Vann for vanning må være rent, atskilt, romtemperatur.
 4. Topp dressing bør også være vanlig, minst 2 ganger i måneden. I dette tilfellet kan du bruke kompleks gjødsel i henhold til instruksjonene eller med en mullein. I tillegg til å gjødsle jorda, kan du bruke spesielle oppløselige komplekser for toppdressing i form av sprøyting. Syke og bare transplanterte roser føder ikke.
 5. Forberedelser til overvintring er også et viktig stadium av omsorg, ettersom hjemroser dvaler som “slektninger” i hagen, og noen varianter kaster til og med bladene. For at en romrose skal tåle denne perioden godt, må du flytte den til et kjølig rom (15-17 ° C) med tilstrekkelig fuktig luft og uten husholdningsapparater. Før vintering beskjæres rosene og etterlater 5 levende knopper på hver gren..
 6. Vinter – i høst -vinterperioden trenger roser ikke mindre forsiktig omsorg, nemlig vanning og sprøyting, opprettholdelse av normal luftfuktighet.

Hjemmroser er veldig vakre innendørs planter, og til tross for den krevende omsorgen er de fortsatt veldig populære blant blomsteroppdrettere..

Hvordan ta vare på et hjem rose (video)

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive