15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nederlandsk rose – skjønnhetens harmoni

Gollan rose Black BaccaraNederlandsk roser regnes som bestselgerne blant alle kjente roser. De skylder sin popularitet til vakre blomster i alle toner og nyanser med en delikat lukt på selv lange skudd. En rekke fargepaletter fra rødbrun til nesten svart til delikat hvit lar deg velge en variant som du liker.

Nederlandsk roser er ikke engang en variasjon, men tilhører et land som lenge har blitt ansett som verdens utvalgte hovedstad. Oppdrettere i Nederland avler de beste, vakreste og mest motstandsdyktige varianter ved hjelp av ny teknologi og moderne metoder..

I dag kan du i våre sommerhytter finne kjente varianter av nederlandsk utvalg:

  • Grand Prix (GrandPrix) – grasiøs burgunder -skjønnhet på en lang stilk på opptil 1 meter hybrid te.
  • Aqua – lilla -rosa blomst med en diameter på 11 cm på en stilk uten torner.
  • Talea – en mild elfenbenrose med fengende skjønnhet.
  • Black Baccara (BlackBaccara) – svarte konturer mot en bakgrunn av rødbrune knopper med spisse kronblad.
  • Terracotta (Terracota)-tofargede knopper av korall-oransje farge med en delikat rosa fargetone forbløffer med en herlig aroma.

Å dyrke en nederlandsk rose

En bukett med nederlandske roser har lenge vært ansett som et symbol på kjærlighet, et tegn på stor respekt og takknemlighet. Hvor ofte er vi fristet til å ha en busk med en fantastisk rose i hagen vår, som slo fantasien vår i en bukett. Enhver rekke nederlandske roser reproduserer perfekt fra stiklinger, men du må kjenne noen få regler og velge den mest riktige formeringsmetoden.

Foto nederlandsk rose Osiria og Talea

Hvis du bestemmer deg for å dyrke din favorittrosesort fra en donert bukett i den kalde årstiden, må du være forberedt på at den vokste selvrotte busken vil være mindre frostbestandig enn den podede. Nykuttede roseskudd fra drivhus i nærheten er egnet for poding, siden importerte nederlandske roser er kjemisk behandlet med konserveringsmidler, noe som stopper visningen og bevarer blomstens utseende..

roser

  • For kutting av stiklinger tar vi bare den delen av skuddet der bladene har fem plater – dette er den mest levedyktige delen av stammen. Vi forbereder stiklinger med tre knopper, lager et skråt nedre snitt fra knoppen med 3-4 cm. Over den øvre nyre, etter 1 cm, gjør vi et rett kutt. Vi fjerner det nederste arket helt, kutter de resterende arkplatene i to.
  • Hell smeltet eller filtrert vann med tilsetning av vekstpreparater i tilberedte plastglass og legg stiklinger i dem for å beskytte dem mot direkte sollys. Etter 4 uker vises fortykninger på det skrå snittet – rudimentene til røttene.
  • Vi planter stiklingene i potter med jord og dekker dem med tomme glass. Om en måned vises de første skuddene fra knoppene, men ikke fjern lyet. Delikate skudd kan dø i det fri.
  • Hvis tiden for planting i åpen mark ikke passet, og knopper dukket opp på stiklingene, er det bedre å fjerne dem og la røttene utvikle seg.

Viktig: når du dyrker nederlandske roser fra stiklinger i et rom, må de sprayes ofte 5-7 ganger om dagen i de første ukene, deretter 3 ganger.

Enkel landingsmetode

Den enkleste formeringen er høststiklinger, når kutte forskjellige roser er tilgjengelig for salg. For planting velger vi halvlignede skudd og kutter stiklinger, som 4-5 knopper er plassert på. Vi planter stiklingene umiddelbart i en grøft i en vinkel i jorden forberedt på forhånd, og tilsetter sand, torv, treaske, superfosfat og kaliumnitrat. Vi dekker alle stiklinger med plastflasker eller glassbøtter og lar vinteren stå. Om våren begynner vi å ta vare på de etablerte stiklinger: vi vanner, løsner bakken og skaper gunstige forhold for å bygge opp rotsystemet.

Å dyrke nederlandske roser i et drivhus – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive