15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjente arter og varianter av fjellaske for planting i landet

typer og varianter av fjellaske For tiden er det forskjellige typer og varianter av fjellaske. Alle skiller seg fra hverandre, ikke bare i et sett med positive og helbredende kvaliteter, men også i utseende. Hvilke varianter er det og hvordan de er forskjellige, vil vi fortelle deg i denne artikkelen.

Populære typer og varianter av fjellaske

fjellaske på sommerhuset deres Busken eller rognetreet tilhører Pink -familien. Det er omtrent hundre av artene i verden. Rowan vokser i Nord -Amerika, Europa og Asia.

Rubin rowan

rubin rowanPlanten er middels høy. I lengde når den fra 3 til 4 m. Gjennomsnittlig fruktvekt av slik fjellaske er 1 – 1,5 g. Bærene har en flat form og gult kjøtt. De smaker søtt og surt. Bladene er små i størrelse, spisse i endene, og har en lysegrønn farge. Treet er motstandsdyktig mot lave lufttemperaturer, noe som gjør det mulig å plante det i områder med et hardt klima.

Rowan titan

rowan titanMiddels stort tre, oppnådd ved å krysse rogn-, eple- og pæresorter. Kulturen har en forgreningskrone av en brun fargetone. Frukten er avlang, har en mørk kirsebærfarge. En lys hvit nyanse er synlig på slutten av hvert bær. Massen er lysegul, ikke fast. Smaken er veldig behagelig og delikat, med en liten syrlighet og pære ettersmak. Bladene har en middels avlang form, spiss mot kantene. Tallerkenens farge er mørkegrønn.

Rowan Vefed

rowan vefedTreet er av middels høyde. Ved modenhet når den ca 4-5 m. I høyden. Kronen har en sfærisk form. Skudd og stamme er brune. Fruktene på treet veier maksimalt 2 g. De er runde og lilla i fargen. Modne bær har en uttalt søt og sur smak. Den første frukten observeres på det femte året av treets liv..

Rowan Businka

rogn perleTreet overstiger ikke en høyde på 3 m. Kronen har en rund form, liten. Kvister av en gråbrun nyanse, rikelig dekket med fargerike blader. Skuddene er middels store. Bladene er avrundede og spisse i kantene. Alle platene er dype grønne. Fruktene på treet er brun-lilla. Smaken er syrlig søt med en lett syrlig ettersmak. Treet tåler lave temperaturer godt og krever ikke spesiell forsiktighet. På grunn av de høye egenskapene, brukes rognperle ofte til planting i de nordlige områdene av landet..

Rowan Vefed har det høyeste utbyttet.

Fjellaske

fjellaskeTreet kan bli opptil seks meter høyt. Har en middels avrundet krone. Rognefrukter er mørke, store. Den skiller seg fra andre typer likør i bær, som har høy smak. De smaker søtt, litt syrlig med fullstendig fravær av syre. Middels avlingstreet. Begynner å bære frukt også i det femte leveåret.

Scarlet rowan

skarlagen rognDet er en ganske vakker busk eller et tre som har en sfærisk eller pyramideformet krone. Fjellaska når en høyde på ti meter. Treet har et godt utviklet rotsystem. Bladene er mørkegrønne, ikke sammenkoblede. Planten kjennetegnes ved rikelig og stor frukt samlet i en håndfull. Bærene er søte og sure, litt syrlige. Massen har en lys gul farge. Om våren blir treet dekket med blomsterstand som ligner skjoldlignende kjegler..

Et utmerket sted å dyrke en slik fjellaske vil være fruktbar, svart jord eller treaktig jord. For god utvikling bør busken vannes og gjødsles med jevne mellomrom. Treet er veldig glad i solen, så du bør ikke plante det i skyggen. Planten er motstandsdyktig mot høy frost og forskjellige sykdommer.

Under blomstring utstråler den skarlagenrøde rognen en ubehagelig aroma.

Fantastisk rogn

fantastisk rognTreet er av middels høyde. Kronetypen er oval, rikelig dekket med løvverk. Barken er grå i fargen. Skuddene er langstrakte, rette. Moden frukt har en rød-oransje nyanse. Hvert bær veier ca 2 g. Smaken av rogn er søt og sur, fruktkjøttet er ganske tett. Bladene er flate, lyse grønne med en matt nyanse.

Bærene begynner å modnes sent på høsten. Det presenterte utseendet tåler også utmerket temperaturer og plutselige endringer i værforholdene. Fantastisk fjellaske er upretensiøs i omsorg, som gjør at den kan dyrkes på hvilken som helst jord og område.

Gule varianter

gule rognesorterVi er alle vant til det faktum at hvis det er en fjellaske, så skal den bare ha en rød farge. Faktisk er det arter som bærer frukt med gule, hvite og oransje bær..

Populære varianter:

  1. Gul fjellaske. Det kjennetegnes ved sine lange grener som fortrollende bøyer seg til bakken. Fruktene er veldig berømte innen matlaging. Over hele verden brukes bær til å lage mange desserter. Kvass er også laget av gul fjellaske, syltetøy, syltetøy, konserver er laget. gul rogn
  2. Et glimt. Det er en oransje variant som er kjent for sin høye smak. Planten kjennetegnes ved sin upretensiøsitet. Grønne bær blir gule, men etter hvert som de modnes, blir de oransje.rognelys
  3. Rowan Kubovas datter. Dette er den nyeste arten. Et særtrekk ved dette treet er fargen på frukten. De har en lys oransje nyanse og en behagelig sur-søt smak. Sammenlignet med andre varianter har Kubovaya Daughter ganske saftig frukt. Treet gir imidlertid ikke gode utbytter..rowan datter vat

Granateple -rogn

granateple -rognSorten ble oppnådd ved å krysse den klassiske variasjonen fjellaske og hagtorn. Gjennomsnittlig høyde på trærne er ca 4 m. Den presenterte sorten har god frostbestandighet. Planten har også utmerket immunitet mot mange sykdommer..

For å få en god høst, bør treet plantes i et solrikt område. Bladene er små, spisse i kantene. Rognefrukt er avrundet i form med en lys burgunderfarge. Vekten til hvert bær overstiger ikke 2 gram. Fruktene har en søt og sur smak og en syrlig ettersmak. Gul masse.

Granateplefjellaske har levd i 30 år.

Rowan Angri

Hovedfordelen med sorten anses å være høy frostbestandighet, rask tilpasning til nye forhold og tidlig modning av bær. Treet vokser fra 2 til 4 m høyt. Bladene er uparret, små i størrelse, spisse i kantene. Platene er mørkegrønne med en matt nyanse. Fruktene av denne sorten modnes på slutten av sommeren. Bærene er små, sylindriske i form. Gjennomsnittsvekten til en frukt overstiger ikke 1-1,5 g. Sorten har også god motstand mot mange sykdommer og skadedyr..

Typer og varianter av fjellaske med høy smak

De presenterte sortene av rogn brukes til å lage desserter..

Rowan Petrova sukker

petrova sukker fra fjellaskeTreet har en gjennomsnittlig høyde på omtrent 5 meter. Bladene er store, med en uvanlig form. Hovedverdien av sorten er den enorme mengden sukker i frukten. Takket være dette tar planten den høyeste plassen blant andre arter. Treet kjennetegnes ved sin upretensiøsitet. Rowan Petrova sukker tolererer perfekt forskjellige værforhold.

Michurinskaya fjellaske

Michurinskaya fjellaskeTreet er lavt nok. Vokser fra 2 til 3 meter. Kronen er bred, sprer seg. Fargen på frukten er lys rød, formet som små raketter. Fruktene er middels store med en veldig søt smak. Massen har praktisk talt ingen bitterhet, saftig. Et særpreg ved sorten, i tillegg til smaken, er frostbestandigheten. Derfor dyrkes ofte Michurin fjellaske på Sibir..

Brun fjellaske

brun fjellaskeRønnesorten når en høyde på omtrent 3 meter. Har en vakker krone og enkle, uparrede mellomstore blader. Platene er lysegrønne i fargen med en matt nyanse. Treet bærer en rikelig årlig høst. Det tåler selv de mest alvorlige frostene. Fruktene kjennetegnes ved sin lyse og rike smak. Fargen er mørk brun med rødlige fargetoner. Vekten av en frukt overstiger ikke 3 g.

Moravisk

Moravisk fjellaskeRønnsorten er en rekke av sitt klassiske utseende. Skiller seg i vakre frukter og høy smak. En voksen plante har en høyde på 10 til 15 meter. Bladene er store, noen ganger kan de nå opptil en halv meter i lengde. Frukten av treet er omtrent en centimeter i diameter..

Japansk rogn

japansk rognDet er den mest kompakte arten som vokser i form av en busk. Gjennomsnittshøyden er omtrent 1,5 meter. I de fleste tilfeller vokser den hjemme, da den ikke tåler plutselige temperaturendringer. Grenene er ordnet horisontalt. Bladene er grønne med en matt, blank nyanse, middels store og spisse på kantene. Gjennomsnittlig lengde på ett ark varierer fra 9 til 13 cm.

Holly rowan

holly rowanRowan er veldig vanlig i Fjernøsten, ettersom den elsker et varmt klima. I gjennomsnitt når den en høyde på 15 meter. Kronen har en konisk form. Når treet begynner å vokse, blir det jevnt til en sfærisk form. Bladene er ekstremt komplekse. På bunnen av treet har de en sterk disseksjon og er mørkegrønne i fargen med en matt glanset nyanse. Nærmere toppen av treet reduseres disseksjonen og fargen blir mer gjennomsiktig. Platene ligner eikeblader. De blir glatte, kjedelige grønne og på den annen side gjennomsiktige lys.

rognen modnes

Treet har et veldig sterkt og utviklet rotsystem. Bærene, etter hvert som de modnes, endres fra lyse gule til lyse oransje. Gjennomsnittlig diameter på en enkelt frukt varierer mellom 7-8 mm. Fruktene har en syrlig søt smak med en sur ettersmak..

Med det riktige valget av fjellaske, kan du ikke bare dekorere nettstedet ditt, men også fylle opp veldig nyttig og velsmakende frukt til vinteren. Tilstrekkelig jord, beliggenhet og vanning er nøkkelen til en vakker og sunn plante..

Typer og varianter av fjellaske i hagen – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive