15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Utbredelsesmetoder for fjellaske: stiklinger, podning, frømetode

rognen modnes Det er forskjellige måter å spre aske på. Alle er effektive hvis du følger enkle anbefalinger. Riktig høsting av plantemateriale og passende omsorg er nøkkelen til et vakkert og rikelig blomstrende tre.

Rowan vanlig: plantebeskrivelse

fjellaske Dette er den mest kjente planten som har gode dekorative kvaliteter. Bærene til dette treet brukes både i næringsmiddelindustrien og i medisin. I tillegg fungerer rognefrukter som mat for fugler i vintersesongen. Denne plantetypen vokser i mange land i verden. Treet utvikler seg vakkert ikke bare i europeiske stater, men også i Sentral -Asia..

Fjellaska foretrekker et temperert klima, næringsrik jord og mye lys. Den vokser ofte enkeltvis, uten å skape kratt. Fordelen med treet er at det sameksisterer perfekt med forskjellige plantetyper. Rowan -trær er ikke krevende å ta vare på. Derfor kan alle vokse på nettstedet deres..plante en rognfrø

Fjellaske forplantes:

  • stiklinger;
  • frø;
  • vaksinasjon;
  • lagdeling;
  • rotsuger.

Rotsystemet er godt utviklet. Derfor trenger ikke voksne prøver vanning. Treet blir opptil 12 m høyt. Kronen har en rund form, åpent. Unge skudd av en gråaktig fargetone, men blir til slutt brune.

Løvfulle tallerkener er grønne, matte. Nærmere vinteren endrer de fargen til gylden rød. Hvite knopper danner frodige blomsterstander. Frukt er rund, dyp rød. Opptil 100 kg bær kan høstes fra ett tre, som brukes til å forberede forskjellige infusjoner, kompoter.

Forplantningsmetoder for rønne: frø

rognfrøplanterEn av de enkleste avlsmetodene for fjellaske er vanligvis å plante frø. Denne metoden krever ikke mye innsats, så selv nybegynnere gartnere kan takle det..

Samlingen av plantemateriale utføres på senhøsten. Korn fjernes fra modne bær, vaskes under rennende vann og tørkes grundig. Ferdige frø holdes i våt sand ved en lufttemperatur på omtrent +50 C.

Såing av frø utføres tidlig på våren. For dette er riller laget opp til 8 cm dype. Du må plassere frøene jevnt. Dekk alt på toppen med våt sand 1,5 cm tykk.

For 1 m2 bør det plasseres ca 250 rognkorn.

Etter plantingen, vannes hagesengen grundig. For dette anbefales det å bruke grunt mettet for å forhindre utskylling av frøene..

Den første tynningen utføres etter at skuddene dukker opp over jordoverflaten. Avstanden mellom skuddene skal være 3 cm. Etter utseendet på 5 blader gjentas prosedyren. I dette tilfellet bør avstanden mellom skuddene være minst 7 cm..

rogn fra frøVann plantene først etter at matjord har tørket godt. Dette bør gjøres 2 til 3 ganger i uken. Ikke glem å løsne jorda og fjerne ugress..

For de som ønsker å få en konstant rikelig høst av fjellaske, anbefales det å plante flere forskjellige plantesorter på stedet..

Riktig pleie av frøplanter inkluderer rettidig fôring. Til dette brukes flytende organisk gjødsel. Opptil 5 kg gjødsel bør tilsettes per 1 m2. Transplantasjon av frøplanter til et permanent vekststed utføres høsten neste år.

Rowan podning på fjellaske

rognetransplantasjonFor en vanlig sort er metoden for delt poding best. For å utføre denne prosedyren må du forberede stiklinger. Det anbefales å skille områder fra skudd i januar. Bind de tilberedte stiklingene i en bunt og grave i bakken til en dybde på ikke mer enn 15 cm.

Rowan podning utføres om våren. Det er nødvendig å bruke den sterkeste stilken som knoppene har dukket opp. Før du transplanterer den, bør du fjerne den nedre delen av jorda og skjære den i form av et blad. På baksiden må du kutte en liten del av skjæringen i vinkel mot den første knoppen.

For rask roting er det nødvendig å behandle scion med et avkok i hagen..

I den øvre delen av hovedplanten gjør du en 3 cm dyp splitt og plasserer transplantatet i den. Stedet hvor de to elementene er koblet sammen, pakk med polyetylen og bind forsiktig med tråd.

Plasser den podede frøplanten i et drivhus. Den må begraves i bakken opp til krysset. Den beste jorda i dette tilfellet vil være en blanding av sand og torv. Det anbefales ikke å bruke andre typer jord, ettersom de ikke klarer å passere luft godt.

For at frøplanten skal utvikle seg riktig, er det nødvendig å systematisk fukte ikke bare underlaget, men også luften. Så snart elementene lykkes med å vokse sammen, kan du plante rogn på et permanent vekststed. Men før du utfører prosedyren, må du kutte alle skuddene på forsyningen.

Forplantning av rønne ved stiklinger

rognekaksDenne metoden brukes ofte av gartnere. For å dyrke en ny plante må du bruke grønne eller lignifiserte skudd. Selvfølgelig er det bedre å foretrekke den første typen grener, siden de roter seg mye raskere..

Formering av grønne stiklinger

Plantemateriale høstes i den første uken av sommeren. Hver stilk skal være 10 til 15 cm lang og ha flere friske knopper.

Det anbefales å gjøre et snitt utelukkende på skrå..

Suge stilken i en vekststimulator før du planter. Hold i væske i ca 6 timer.

Plante en kopi bør være i et tidligere forberedt område. Det første du må gjøre er å grave opp bakken. Dryss sjenerøst på toppen med tørr elvesand. Laget skal være innenfor 10 cm.

For at skjæringen skal slå rot bedre, bør det gjøres flere små kutt i den nedre delen og en på toppen, over selve knoppen..

I august må forankrede prøver transplanteres til et permanent vekststed. Dekk stiklingene med polyetylen og hold i denne tilstanden til de første tegnene på utvikling dukker opp.

Omsorg for plantemateriale innebærer periodisk lufting av drivhuset, samt systematisk vanning. Så snart plantene slår rot, er det nødvendig å utføre toppdressing. For å gjøre dette, fortynn 30 g ammoniumnitrat i 8 liter vann. Gjødsel anbefales en gang annenhver uke..

Formering ved lignifiserte stiklinger

roting av treaktige stiklingerFor å implementere denne metoden er det nødvendig å bruke stiklinger bare fra årlige skudd. De bør kuttes i andre del av september. Kuttede stiklinger bør være 15 til 20 cm lange med flere knopper.

Det er nødvendig å plante prøver den dagen de høstes. Stiklinger legges i løs jord i en avstand på 15 cm mellom elementene og 70 cm mellom radene. Vann deretter plottet rikelig og mulch med torv.

Forplantning av Rowan ved lagdeling

reproduksjon ved lagdelingFør du vokser fjellaske fra en gren, må du huske at i dette tilfellet brukes bare årlige skudd. For å gjøre dette må den øvre delen av grenen vippes mot det tidligere forberedte sporet. Fest den i hele lengden med metallbraketter. Det anbefales å klype den øvre delen av skuddet.

Etter at de første skuddene vises (10 cm), dekk dem med humus. Gjenta prosedyren så snart skuddene når 15 cm i høyden.

Det er best å utføre prosedyren om våren, når jorden varmes godt opp..

Du må skille lagene først neste vår. På dette tidspunktet blir frøplanten transplantert til et permanent vekststed..

Forplantning av rønne med rotlag

forplantning av fjellaske med rotlagMange avkom dukker opp rundt den rødfruktede fjellaska hvert år. De er et utmerket alternativ for å dyrke unge trær. For å gjøre dette, blir de separert og plassert i et eget spor..

Dybden på gropen skal være innenfor 80 cm, og avstanden mellom prøvene skal være omtrent 6 meter. Hvert spor må fylles med en sammensetning av gjødsel, treaske, hagjord. Etter plantingen må hver plante vannes rikelig med vann ved romtemperatur..

Klipp av alle plantene som har slått rot. For å gjøre dette, ved hjelp av en skarp kniv, fjernes den øvre delen av den sentrale stammen. Sidegrener kuttes om våren.

Reproduksjon av vanlig fjellaske er en enkel prosedyre. For å oppnå ønsket resultat og vokse dette vakre treet på nettstedet ditt, må du følge alle anbefalingene. Først da vil hagen din glitre av nye farger.

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive