15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Spektakulær, men samtidig hardfør blåbær: en beskrivelse av 8 populære varianter

blåbær Fjellskråningene i Nord -Amerika er dekket med hundrevis av busker av denne planten. Innbyggerne i høylandet og sumpene er blåbær kjent for sin utsøkte smak og luksuriøse utseende. Et uærlig sett med små (opptil 1 cm) mørkeblå bær med en blåaktig blomst vokser på et miniatyrtre. Den sukker-søte ettersmaken fra denne delikatessen forblir i minnet lenge, noe som får mange turister til å komme tilbake hit igjen og igjen..rik høst av blåbær

Dette bæret er kjent under slike pseudonymer som gonobol, idiot og vodnyanka. Blåbær fikk slike bisarre kallenavn takket være stedene de vokser og plantene som legger seg ved siden av..

Habitat

hybrid blåbærfruktDet er mulig å møte en forgrenet busk som når 1-3 m i høyden, oftest i kjølige og fuktige klimaer. En regnfull sommer er en garanti for en rik høst for ham. De tempererte breddegrader i Russland, Vest -Europa, Kaukasus, Sibir, Ural og Fjernøsten er dårens hjemland. Likevel er hjemstedet hennes Canada og USA. Forskere i Tyskland og Polen har lært å dyrke og avle blåbærhybrider, noen bilder av dem er vist nedenfor..

fantastisk vannhusVodopyanka tilhører de upretensiøse plantene i Heather -familien, derfor føles det godt i sure og utarmede jordarter. Dens viktigste habitat er:

 • Torvmyrer;Torvmyrer
 • blandingsskog (nåler, furu og lerk);
 • mossete bakker;
 • bergarter;
 • kratt av dverg furu;granskog
 • tundra.

Ledum vokser oftest ved siden av blåbær. På grunn av den spesifikke og berusende aromaen som omslutter bushen, mottok den slike uvanlige folkenavn.

Du kan også dyrke dette ville bæret i landet. Imidlertid bør du først velge de beste og passende blåbærsortene for Moskva -regionen for å få et utmerket resultat. Her er noen av dem:

 1. Bluecrop og Bluegold. Et utmerket valg for dette klimaet, fordi bærene har en sterk og tett struktur.blåbær sort Bluecrop
 2. Patriot. Avlet spesielt for disse stedene.blåbærsort Patriot
 3. Hertug. Kom fra Nord -Amerika, hvor klimatiske forhold er like.blåbærsort Duke

Gartnere anbefaler ikke å bo på en type, men plante flere samtidig. Hvis en av dem forsvinner på grunn av været, forblir de andre. Disse variantene tolererer vellykket et kraftig temperaturfall. Selv fargen på planten tåler slike avvik (-7 ° C). Du kan høste i denne regionen allerede de siste dagene i august..

Bærene bør plukkes forsiktig for ikke å plukke de giftige bladene til rosmarinen. Hvis dette skjer, må du fjerne fruktene i kontakt med det fra kurven og deretter desinfisere hendene..

Beskrivelse og fordeler

En vanlig feil mange gjør er at de forveksler duen med blåbær, så det er viktig å kjenne alle tegnene på beskrivelsen. Utad er disse nære “slektningene” like. Imidlertid er innsiden helt annerledes. Blåbær har et burgunder kjøtt, og en dåre har en lys grønn. Samtidig er fruktene på vannhuset større. Det flekker heller ikke klær. Utad kjennetegnes vanlige blåbær av følgende egenskaper:

 1. Busk. Unge stilker er grønne i fargen, men over tid får de en brun fargetone. De vokser rett og veldig tett.blåbærbuske
 2. Blader. Hardt med sterkt markerte vener på en lysegrønn bakgrunn. De er svakt buet langs kantene, og lengden på hver av dem er omtrent 3 cm. Innsiden av det elliptiske bladet har et blåaktig voksaktig belegg. Når det kalde været begynner, får de en lys rød fargetone og faller deretter av.
 3. Blomster. Hvite, lett blekrosa, langstrakte klokker med en skallet kant. De vokser i blomsterstand på 2-3 blomster fra en petiole. Den korte pedikelen bøyer seg under kannens vekt. De første skuddene dukker opp i mai og pryder de majestetiske skråningene i fjellet gjennom hele juni.blåbær i blomst
 4. Frukt. De modnes i juli, og de kan høstes til slutten av september. Vekten til den første frukten er omtrent 3 g, og diameteren er opptil 1-2 cm. Den er ofte formet som en ball. Selv om det finnes varianter av blåbær med pæreformede, elliptiske og sylindriske bær.blåbær frukt Luksuriøs mørkeblå fløyelfarge med blåaktig fargetone gjør den til en dyrebar perle av sumpene. Den vassen grønne massen etterlater en søt, til og med sukkerholdig, syrlig smak.

blåbær fruktÅ samle en vannflaske er en hel kunst. Buskens tette grener holder små bær fanget. Derfor må du jobbe hardt for å få din. Som et resultat kan kompott, syltetøy, vin, juice, syltetøy, potetmos og kvass tilberedes av frukten. Det er veldig nyttig å spise ferske bær. De inneholder mye vitaminer, mineraler og antioksidanter som:

 • forbedre synet;
 • øke hemoglobin;
 • senke nivået av glukose i blodet (med diabetes mellitus);blåbær for diabetes
 • forhindre dannelse av kreftceller;blåbær mot kreftceller
 • bidra til produksjon av galle;
 • øke immuniteten;
 • slappe av tarmen;
 • utvikle appetitt;
 • fjerne giftstoffer fra kroppen.

En så imponerende oppsummering av denne representanten for slekten Vaccinium får mange gartnere til å dyrke bær på bakgården. De første 3 årene dekorerer buskens luksuriøse grøntområder bare hagen, og bare i fjerde år gir den en høsting og vil bære frukt i mer enn 90 år. Hva slags blåbær å velge for boligen din?

Sadovaya

hage blåbærHagen blåbær har sin opprinnelse fra de nordøstlige områdene i Canada og USA. Det er i dette området at mange sumper, barskog og lauvskog er konsentrert, som er oversvømmet med vann mesteparten av tiden. I et så fuktig klima når buskene mer enn 2-3 meter i høyden. Derfor fungerer de som midtre nivå for en tett voksende skog..

I motsetning til andre medlemmer av Heather -familien er høye blåbær ikke giftige (uten skadelige estere og harpikser), så de kan plantes i nærheten av et hus eller en hage. I tillegg tilberedes avkok, te og andre legemidler fra blader og skudd. Det særegne ved denne typen drukket bær er:

 1. Oppreist stilker av en brun nyanse, som ikke kryper langs bakken. Tykkelsen på grenene er 1-4 cm.
 2. Et fibrøst rotsystem som fester seg til jordoverflaten. Det er ingen sugehår på røttene.
 3. Grener bøyer seg ikke til bakken og kan ikke rote i bakken.
 4. Større og søtere frukter.
 5. Produktiviteten fra en busk (opptil 8 år gammel) er mer enn 5 kg. Samlingen starter 15. august.

hage blåbær høstUlempen med høye varianter er ustabilitet til frost. Men sorten Berkeley, tvert imot, tåler plutselige temperaturendringer, men forverres under transport og langtidslagring.beskjæring av blåbær i hagen

Busker med høye avlinger bør beskjæres ofte for å øke plantens vekst. Dette bør gjøres i første halvdel av 3. år. Svake, syke og lavvoksende stilker skal kuttes og etterlate maksimalt 5 skudd.

Bluecrop

blåbær modner BluecropDen kan dyrkes for både personlig og kommersiell bruk. Sorten ble avlet av amerikanske oppdrettere. Mer enn 60% av alle industriområder i Vest -Europa er blåbær. Dette valget skyldes følgende egenskaper ved kulturen:

 1. Frukt modnes ikke samtidig. Samlingen starter i slutten av juli og ut august.
 2. Den tåler frost (-30 ° C og -7 ° С under blomstring) og tørke uten problemer. Tåler temperatursvingninger. Motstandsdyktig mot invasjon av skadedyr og sykdommer.
 3. Buskhøyde fra 1,6 til 2 m.
 4. Store bær (2 cm i diameter) har en elastisk, tett struktur. Et særtrekk er en uvanlig lys blomstring.
 5. Under transport sprekker de ikke eller sprer seg. Oppbevares godt.
 6. Produktivitet fra 5 til 10 kg per busk.
 7. Den frodige kronen av brede store blader vil tjene som en hekk for hagen. Relevant for tidlig eller sen sesong.

høyt utbytte av Blukrop -sortenDet naturlige habitatet til denne hybrid er klimaet i Russland, Hviterussland og Ukraina. Stort sett tempererte breddegrader, der fjell, sump og skoger ligger.lagordning

Denne kulturen kan formeres med lagdelingsmetoden. En lang gren skal graves i et spesielt forberedt hull 3 m fra busken og bindes til stangen.

Patriot

blåbær PatriotEn annen variant som er frostbestandig og lett tåler temperaturer på -30 ° C. Formen på Patriot -blåbærfrukten ligner en ellipse, flat ut øverst og nederst. I sammenligning med deres slektninger er fruktene på Patriot, når de er modne, røde i fargen, og ikke lysegrønne. Modne bær får en kongeblå farge med et blålig skjær. De samles i rike bunter, så den primære avlingen bør ikke høstes mekanisk.. modner sorten PatriotFordelene med Patriot -kultur inkluderer:

 1. Rotsystemet er motstandsdyktig mot sen rødme, så vel som forfall.
 2. Kunne selvbestøve. Hvis du planter buskene tett, fører dette til kryssbestøvning..
 3. De første fruktene er store, men de påfølgende batchene er litt mindre.
 4. Høy produktivitet. Opptil 7 kg per middels plante. Busken når en høyde på 2 m.

jord-upretensiøs variasjonDenne typen gonobol vokser i svært ugunstige, praktisk talt utarmede jordarter, fordi den er i stand til å tilpasse seg tøffe forhold. Tåler våt jord som er utsatt for flom.

Busken tykner veldig raskt og kaster ut nye grener. I denne forbindelse bør den trimmes grundig. Skudd trenger stort tynning.

Bonus

store bær av Bonus -sortenMillioner ble forelsket i Bonus -blåbær, en relativt ung avling. Store bær (d = 30 mm) og høy fruktbarhet for den spredende busken er to grunner til at frøplanter er etterspurt. For planting bør du bruke:

 • råtten bark;råtten bark
 • friske nåler av nåletrær;
 • grangrener.grangrener

Et viktig sted i beskrivelsen av Bonus blåbær -sorten bør gis til surheten i jorda. PH -norm for rotsystemet: 3 – 5.5. For å oppnå slike indikatorer innføres ortofosforsyre eller ammoniumsalt av svovelsyre i jorden seks måneder før planting. Det naturlige habitatet til Bonus -arten er tette kratt av barskog og lauvskog. Etter å ha plantet slik luksus på din personlige tomt, kan du få en utmerket “bonus” på slutten av sommeren.

Eddik eller sitronsyre lekker ut nyttige stoffer fra jorda. Derfor anbefaler gartnere ikke å bruke dem til å oksidere jorden..

hertug

Duke blåbærFra et forretningsmessig synspunkt anses den amerikanske blåbærsorten Duke som økonomisk signifikant (se årsaker nedenfor). Når de er lagret, får bærene en rik syrlig smak. De fordelaktige egenskapene til Duke -sorten inkluderer:

 1. Frostmotstand. På grunn av den tette strukturen av tre og knopper tåler den temperaturer under 34 ° C. Imidlertid kan overdreven fuktighet og kaldt klima redusere plantens fruktbarhet..
 2. Høy selvfruktbarhet, fordi den ikke pollineres av naboarter.
 3. Passer for langtidsoppbevaring. Perfekt transportert, fordi den har en elastisk og slitesterk hud.
 4. Den blomstrer sent og bærer frukt tidlig (fra 15. juli). Så vårfrost ødelegger aldri blomstring..
 5. Trenger vanlig beskjæring.

vennlig modning av fruktFruktene modnes ganske vennlig og raskt. Du kan samle dem i flere pass (2-3).

Fruktene klemmer veldig tett til stilkene. Under modningstiden, under vekten av bærene, kan grenene brytes, så de må bindes.

Soloppgang

blåbærsort SunriseDenne høye busken er hjemmehørende i det sentrale Canada. I de nordlige territoriene i Russland, Ukraina og Hviterussland kan soloppgangsbær imidlertid fryse litt (-25 ° C). Dette påvirker oftest spissene på grener og knopper..

Kronen sprer seg ut, men strekker seg opp til 2 m. Det er få skudd, så den trenger ikke beskjæring. Det som er verdifullt er at fruktene ikke mumier av varmen. På kanten av det blålige bæret er det en rød kant i form av en krone. Hun ligner solstrålene på den østlige himmelen, som tilsvarer navnet hennes..

Bluegold

blåbær sort BluegoldDenne kompakte (opptil 120 cm i høyden) og mellomstore frodige busken vokser også for dekorativt landskapsarbeid. Dessuten har Bluegold blåbær en søtsyrlig smak som kan nytes så tidlig som på midten av sommeren.. frostbestandig variantSorten tåler strenge vintre (-34 ° C) og er egnet for klimaet i de nordlige delene av Russland. Imidlertid bør det huskes at frukt i den brennende solen:

 • tørke opp, bli til tørket frukt;
 • bli sløv;
 • busker har et viltvoksende utseende.

en gren av Bluegold bærHilum er veldig liten og frukten er middels stor med et lett voksaktig belegg. Lett å dyrke, fordi den ikke trenger organisk gjødsel, men mer mineral.

Bærene modnes raskt nok, slik at de kan smuldre. De må hentes i tide.

Rosa limonade

blåbær rosa LemonadeFra engelsk er dette navnet oversatt som rosa sitronade. Dette er sant fordi de små bærene (5-7 mm) har en lys rosa nyanse. Massen er saftig med en syrlig smak. En busk kan høstes opptil 5 kg. Siden den vokser i de sørøstlige delene av USA, føler den seg trygg i varme og tørke. For dyrking av rosa sitronblåbær er det dessuten ikke nødvendig å følge jordens surhetsstandarder. De tilpasser seg i miljøet PH = 6 og høyere. En kraftig busk når en høyde på 3 meter, men tåler ikke temperaturer under 24 ° C.

deilig blåbær dessertFor å dyrke disse fantastiske varianter av kanadiske og amerikanske blåbær, må du imidlertid kjenne noen av særegenhetene ved å plante og ta vare på avlingen. Ellers blir utbrente penger og ødelagte nerver det eneste kjøpet av en gartner..

Hvordan velge et blåbærsort for hagen din – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive