15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vilkår for behandling av vingårder om våren med kobbersulfat

druebehandling med kobbersulfat Med ankomsten av vinterherdige varianter, finnes druer i økende grad i hager og sommerhytter i midtbanen. Kulturens største fiende her er sopppatogener, som kan håndteres ved å behandle druer om våren med kobbersulfat..

Hovedproblemet for russiske amatørvinbønder er den utilstrekkelige varigheten av den varme perioden. Om våren kan vintreet, som er vekket fra vinterhvile, falle under en bølge av tilbakevendende kaldt vær. I dette tilfellet påvirkes vekstknopper, blader og rudimenter av blomsterstand. Andre halvdel av sommeren i en rekke regioner brenner med varme i løpet av dagen og oppdateres ganske godt om natten..

Kontrasten mellom temperaturer, så vel som begynnende regn og dugg, bidrar til utviklingen av soppmikroflora, som har valgt druer som et av sine viktigste ofre..

Funksjoner ved bruk av kobbersulfat i vindyrking

vingården dør Dyrket druer blant sommerboere regnes som en vanskelig avling å dyrke. Men denne uttalelsen kan argumenteres hvis du dyktig bruker midler for å bekjempe skadedyr og patogene sopp. Kobbersulfat for druer er bare et velprøvd og alltid effektivt middel for forebygging og ødeleggelse av parasittsopp..

Bruk av kobbersulfat i vindyrking er forbundet med:

  • med kjemisk tilgjengelighet:
  • med sin høye soppdrepende aktivitet;
  • med evnen til å bruke som både et terapeutisk og profylaktisk middel.

De fordelaktige egenskapene til et uorganisk soppdrepende middel har blitt lagt merke til lenge, men på samme tid bemerket produsentene faren ved å bearbeide druer med kobbersulfat om våren. Når du kommer ned i jorden, kan kobbersulfatsalt samle seg, redusere jordens fruktbarhet og plantas produktivitet. I tillegg forårsaker den økte surheten i forbindelsen forbrenninger på greener og eggstokker, noe som ødelegger druens kvalitet..

I dag, på grunnlag av kobbersulfat, er det blitt laget en rekke plantebeskyttelsesmidler, som inneholder stoffer som reduserer kjemikaliets toksisitet, men som ikke forringer dets soppdrepende egenskaper..

behandling med kobbersulfat er nødvendigKobbersulfat har imidlertid ikke mistet sin relevans. Hvis du følger de anbefalte dosene av kobbersulfat når du behandler druer om våren, samt sikkerhetsstandarder, vil sprøyting av vintreet definitivt gi ønsket effekt og hjelpe deg med å få en rik høst av det.

Vilkår for vårbehandling av druer med kobbersulfat

druer etter bearbeidingKobbersulfat uten tilsetningsstoffer som nøytraliserer surheten, brukes tidlig på våren eller høsten, når grønt løvverk, blomster og eggstokker ikke kan bli skadet. I dette tilfellet tilberedes en løsning av blått pulver strengt etter instruksjonene, og sprøytingen gjentas ikke for å unngå overdosering av midlet i jorda..

Når og hvordan behandler druer med kobbersulfat om våren? Den optimale tiden for dette i de sørlige områdene kommer i midten av mars, når vintreet våkner etter dvale. Den nordlige tiden for behandling velges ut fra vær og klimatiske forhold, samt når druene ble fjernet fra lyet. Det er viktig at kjemikalien kommer på planten mens det ikke er grønt..

Ved sprøyting risikerer ungt løv ikke bare å bli brent, men blokkerer også tilgang til alle deler av kronen.

Gjentatte behandlinger, når knoppene er hovne og i begynnelsen av blomstringen, er det tryggere å utføre ikke rent kobbersulfat, men Bordeaux -væske. I dette tilfellet nøytraliserer den slaked lime den brennende effekten av det sure saltet. Burgund væske, bestående av løsninger av kobbersulfat og brus, har lignende egenskaper..

behandlingstidFør du behandler druene med kobbersulfat om våren, fjernes planterester fra vinstokkene, der bakterier, skadedyr og soppsporer kan dvale. Det er nyttig å løsne overflatelaget av jorda og søle det med en soppdrepende løsning i en konsentrasjon som er trygg for planter..

Innsatsen som gjøres vil ikke være bortkastet. Slik behandling er en utmerket forebygging av soppsykdommer, som er spesielt farlige når du heller bær. Men hva om brune flekker eller en hvitaktig blomstring av mugg dukket opp på skuddene som allerede bærer modningsklynger?

oidium druerEr det mulig å spraye druer med kobbersulfat om sommeren? Du bør ikke bruke dette kjemikaliet i sin rene form, men du kan behandle vintreet med Bordeaux-væske til det er minst 3-4 uker igjen før du samler børstene..

Hvordan avle kobbersulfat for sprinkling av druer

dosering må observeresFor dyrking av jord og vintre brukes en løsning av kobbersulfat med en mengde på 50-100 gram pulver per 10 liter vann. Sanitær beskjæring av buskene utføres foreløpig, og alle planterester og alle fjernede skudd fjernes under dem. Det blå pulveret oppløses i et lite volum vann, og deretter fortynnes den mettede blå væsken til den nødvendige konsentrasjonen.

For bedre vedheft av produktet til tre og jord, tilsett 100-150 gram knust tøy eller flytende såpe til væsken.

Det anbefales ikke å lagre løsningen. Derfor, før du avler kobbersulfat for sprøyting av druer, må du sørge for at behandlingen gir ønsket effekt. Vanning av buskene utføres i tørt, kjølig vær slik at:

  • solstrålene provoserte ikke brenning av tre og blader;
  • regnet vasket ikke bort kjemikalien som ble påført plantene.

Virkningen av midlet begynner 2-4 timer etter vanning og varer i gunstige forhold i 1-2 uker.

Utmerkede resultater oppnås om våren ved behandling av druer med kobbersulfat i kombinasjon med kalk. En slik løsning kalles Bordeaux væske og er mye mer populær enn et rent produkt. Fremstillingen av et soppdrepende middel har sine egne egenskaper.

etter behandling med kobbersulfat med kalkVitriol og kalk oppløses separat fra hverandre i ikke-matvarer, ikke-metalliske beholdere. Kombiner ferdige løsninger, som stadig røres, og forsvares deretter i 3-4 timer og filtreres. behandlingen utføres ved en lufttemperatur på 15 til 25 ° C.

For vår og før vinter behandling av vinstokkene og jorda under den, brukes en 3% sammensetning. Når det gjelder sprøyting av planter i vekstsesongen, reduseres innholdet av aktive stoffer i væsken til 1%.

En video om behandling av druer om våren med kobbersulfat vil hjelpe deg med å grundig studere prosessen, bli kjent med teknologien for å blande løsninger for å garantere en god høst og forhindre irriterende feil i praksis.

Den første behandlingen av druer med kobbersulfat – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive
iphonevideorecorder.com
mgcool.cc
deadmansbones.net
fearlesslycreativemammas.com
thefunky-monkey.com
openssi.org