15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jordbærsorter for å gi Sibir

Jordbær i drivhusene i Sibir Du kan kjøpe jordbær vakkert pakket i små beholdere nesten når som helst i supermarkedet, men du vil virkelig plante noen av de beste variantene i sommerhusene dine for å nyte den naturlige smaken av ubehandlede bær. Oppdretterne tok seg av sommerboerne ikke bare i varme strøk, men skapte også fantastiske jordbærsorter for Sibir. Nå i denne tøffe klimatiske regionen dyrkes et stort antall jordbær av forskjellige varianter i sengene..

Krav til jordbær for Sibir

I de sørlige regionene, med riktig planting og omsorg, kan alle slags bær dyrkes. Saftige duftende frukter i forskjellige størrelser gleder barna lenge. Valget av varianter for dyrking i Sibir må næres mer forsiktig, gitt at plantene bør:

  • Vær frosthard for å tåle de harde frostene i Sibir.
  • Gjenopprett raskt den grønne massen av busken.
  • Motstå fruktrot og skade fra jordbærmidd.
  • Å skille seg fra en rik høst av bær med god smak og egnet for transport.

Det er vanskelig å finne jordbærsorter som fullt ut oppfyller alle punktene beskrevet ovenfor, men du kan alltid velge de beste. For å glede familien med duftende bær, bør flere varianter plantes med forskjellige fruktperioder, smaker og bærstørrelser..

Dyrking av jordbær i Sibir

Åpen dyrking av jordbær Først må du velge et plantested, forberede jorden og deretter kjøpe nøye utvalgte varianter. Liker ikke jordbærsenger, der det ble dyrket nattskjerm avlinger før planting. Velg et landingssted som ikke er oversvømmet om våren, åpent for sollys, med rik på humus og løs jord.

Å dyrke jordbær i Sibir, underlagt vanning, luking, ernæring, fjerning av kinnskjegg, mulching, vil ikke forårsake noen spesielle vanskeligheter. Utarbeidelsen av sengene og hullene bør begynne på høsten. Før du graver, påføres en blanding av en bøtte med humus, 0,5 liter treharpiks og 30 g mineralsk kompleks gjødsel per kvadratmeter i hagen. Hvis det er planlagt å plante remontant -varianter, bør mengden av påført blanding dobles..

For jordbær med stor frukt, klargjør du senger som ikke er mer enn 50 cm brede. La avstanden mellom sengene være opptil 80 cm. Reparerte varianter plantes best i brede senger i en rad. Den optimale bredden er 1 meter. En avstand på 40 cm er igjen mellom hullene. På høsten tilsettes 1/5 av en bøtte humus, 0,5 kopper aske og 20 g mineralgjødsel til hvert hull.

Planting av frøplanter tidlig på våren. Dekk plantene umiddelbart med et dekkmateriale i 10 dager. Ikke åpne reparasjonsjordbærene før de første bærene modnes. Etter tre år, transplanter plantene til andre senger. Du kan når som helst legge til aske i jordbærsengene..

Anbefalte varianter for dyrking i Sibir

Vi har gjort et utvalg av de beste jordbærsortene for Sibir, tidlig, middels modning.

Berdskaya Tidlig

Berdskaya Rannyaya -sortDen ikke-remontante sorten gleder seg over matte røde bær med en konisk rund form, middels størrelse, søt og sur smak. Med forbehold om omsorgsreglene gir plantene et stabilt høyt utbytte. Anbefalt for dyrking under tak i Sibir.

Daryonka

Jordbær DaryonkaSorten ble avlet av russiske oppdrettere. På store busker med brede store blader av lys farge, modnes røde mellomstore søte og sure bær. Høsten er tidlig og rikelig. Sorten er flott for å vokse for salg. For å oppnå en god høst er det nødvendig med næring og vanning i tide. Lave temperaturer for anlegget er ikke spesielt farlige. Denne sorten er motstandsdyktig mot angrep av skadelige insekter og soppsykdommer..

Kama

Kama variasjonSorten ble avlet som et resultat av kryssing av polske oppdrettere av kjente varianter: Kavaler og Zenga Zengana. Sommerboere kaller denne sorten den svarte prinsen. I perioden med teknisk modenhet har bærene en lys rød farge og sur smak. Modent bær har en burgunder farge og en søt smak. Frukt med saftig, tett fruktkjøtt, rombisk avrundet form som veier opptil 36 g. Mørkegrønne busker gir opptil 1 kg bær. Den tåler lave temperaturer godt, er spesielt motstandsdyktig mot tørke, men utsettes ofte for hvite og brune flekker. Rettidig behandling med spesielle preparater vil bidra til å bevare kvaliteten på avlingen.

Omsk tidlig

JordbærplanterDe spesialspiste jordbærene i Sibir er resultatet av arbeidet til russiske spesialister. Den høyavkastende tidlige sorten blir sjelden påvirket av sykdom. Små rosa og røde bær med en fantastisk aroma og søtsyrlig smak modnes på en mellomstor busk..

Amulett

Amulett karakterIkke-reparerende variant av middels tidlig modning. Henviser til dessertsorter. Fra en busk kan du samle opptil 2 kg bær som veier opptil 30 g. Modning skjer sammen, og bærene smaker søtt. Barn bare elsker disse jordbærene. Husmødrene bevarer det gjerne og fryser det ned. Planter blir praktisk talt ikke syke og tåler frost godt. For å oppnå gode avlinger anbefales planting bare om våren. Bart formasjon er minimal.

Tanyusha

Jordbær TanyushaMangfoldet av middels modenhet er et utmerket resultat av arbeidet til de ansatte på Novosibirsk forsøksstasjon. Kraftige busker kjennetegnes ved et lite antall rosetter og bart, lyst løvverk. Små saftige mørkerøde bær utvikler seg på tynne stilker.

Festival kamille

Midtsesongfestival kamilleEt utmerket resultat av utvalgsarbeidet til ukrainske forskere. Sorten kjennetegnes ved en gjennomsnittlig modningstid, den første store høsten, rik aroma og spesiell sødme i bærene. Denne jordbæren er egnet for transport, ferskt forbruk, hermetikk, juicing, desserter. Sorten er motstandsdyktig mot forskjellige sykdommer, tåler perfekt lave og høye temperaturer.

Nøye utvalgte varianter av jordbær for sommerhytter i Sibir vil glede deg over høsten din, hvis du kan gi dem god omsorg. Regelmessig vanning, rettidig befruktning, transplantasjon av planter til forberedte områder vil forbedre smaken av bærene.

Video om jordbærsorter for Sibir

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive