15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan vokse stadig blomstrende begonia

seng med begonier Mange blomsterelskere stiller ofte spørsmålet, er det mulig å dyrke begonia selv uten å kjøpe plantene? Faktisk reproduserer evigblomstrende begonia fra frø perfekt, og denne prosessen er interessant og spennende for hver gartner. Nesten alle varianter av denne planten beholder egenskapene til sin sort når de formeres av frø, bare evigblomstrende terrybegonia mister i dette tilfellet sine arvelige egenskaper.

For å så stadig blomstrende begonier trenger du:

  • blomsterfrø;
  • priming;
  • frøplanter;
  • glass.

Jordblandingen for såing av frø skal være myk og rik på næringsstoffer. Denne blandingen finnes i enhver butikk som spesialiserer seg på blomster..

begonia frøSåing av stadig blomstrende begonier bør gjøres i januar. Siden frøene til denne planten er veldig små, kan de blandes med vanlig sand for enkel såing. Bokser for å vokse fra frø av stadig blomstrende begonia bør være grunne.

Etter at jordblandingen er tilberedt, blir frøene spredt direkte over overflaten av fuktet og komprimert jord. Det er ikke tilrådelig å fylle dem med jordblanding. For å opprettholde fuktigheten som er nødvendig for god spiring av frø, er boksen med frø dekket med glass. Dråper som dannes på den må tørkes av for å unngå forfall av frø. For å forhindre denne situasjonen kan du sette beholdere der stadig blomstrende begonia vokser i en liten skråning. Inntil frøene spirer, kan glasset dekkes med papir for å gi skygge..

Den tørkede jorda i drivhuset sprøytes med en sprayflaske og vann tilsettes i esken med frøplanter, du kan la spirene stå åpne i 2 timer for bedre ventilasjon. Temperatur for god vekst av frøplanter: + 21-24 grader C.

Etter 10-12 dager er glasset litt hevet på støttene, og når normale skudd dukker opp, skjer dette vanligvis etter 2 uker, glasset fjernes helt. Deretter reduseres temperaturen i rommet der plantene ligger til + 17-19 grader C og plantene skygges slik at sterkt sollys ikke faller på dem..

Når 3-4 velformede blader dukker opp, er det på tide å plukke plantene. Og en måned senere plantes begonier i separate potter. Naturligvis trenger planter fôring.

Du kan kjøpe organisk gjødsel i en spesialbutikk. I begynnelsen av mai begynner plantene av evigblomstrende begonia å stivne, for dette blir de tatt ut på gaten en stund. I begynnelsen av juni plantes begonia -frøplanter i åpen mark. I dette tilfellet bør avstanden mellom planter være omtrent 10 cm, og mellom blomsterrekke fra 13 cm.

Hvordan dyrke eviggrønn begonia?

Når du dyrker denne vakre blomsten, må du følge noen regler: til tross for fotofiliteten til begonia, er det kontraindisert å plassere den i åpen sol, samt å slå blomsten med sollys. Dette er spesielt farlig i begonia blomstringstid. Hvordan vokse evigblomstrende begonia riktig, og hvilke temperaturer som trengs for god vekst og blomstring av planten?

Planteplass og jord

Begonia vil være takknemlig for deg for et solfylt, men skyggefullt sted i sommervarmen. Bare med skyggen må du være forsiktig, siden på grunn av mangel på lys kan plantens stilker strekke seg, miste sine dekorative egenskaper og blomsterfarge. Begonia elsker jord som er fruktbar og løs, beriket med humus, med en litt sur reaksjon (PH 6,2).

På jord med høyt alkaliinnhold vil den vokse dårlig, muligens på grunn av klorose eller andre sykdommer. Jordlaget skal være løst, fordi begonier har et overfladisk rotsystem, og derfor bruker de denne planten for å lage landskap på steinete åser. Når du ser på bildet av stadig blomstrende begonier, har du umiddelbart et ønske om å skaffe denne planten i hagen din. Hun er så attraktiv.

Gjødsling og vanning

begonia i en blomsterpotteHvis sommeren viste seg å være tørr, må begonier vannes systematisk. Det er bedre å vanne det tidlig på morgenen eller med kjøling om kvelden. Vannet skal allerede være avgjort og mykt. Vanning er moderat, og det må tas i betraktning at begonia ikke liker stillestående vann og også tørker ut jorden.

Omsorg for den evigblomstrende begonia er enkel og tar ikke mye tid, og blomstene til denne vakre planten vil muntre deg med de lyse fargene. Viktigst, ikke glem å skjemme bort henne med gjødsel for blomstrende planter som inneholder mineraler, løsne bakken og fjerne ugress en gang hver 14. dag..

Du må begynne å mate så snart knoppene dukker opp. Og hvis det er et ønske om å beholde den evigblomstrende begoniaen til neste varme årstid, bør moderplantene til denne planten transplanteres i potter og bringes inn i huset for overvintring allerede før det kalde været begynner. Evigblomstrende begonia hjemme vil glede seg over blomstringen til våren, hvis du tildeler den et godt opplyst sted og ikke glem å vanne.

Formering av begonier med stadig blomstrende stiklinger

Det er mulig å dyrke begonier ikke bare fra frø, det er en annen måte å forplante stadig blomstrende begonier – stiklinger.

begonia stiklingerÅpen mark begonia kuttes om sommeren. Begynnelsen av våren er valgt for et hus i vekst..

Stiklinger:

  • unge blader av stadig blomstrende begonia kuttes fra stammen med en skarp kniv for å lette prosessen med å heie veksten;
  • skjæringen legges i et fuktet underlag og dekkes med polyetylen. Det er også mulig å plassere et sterkt og modent blad av evigblomstrende begonia i en beholder med vann..

For at ventilasjonsprosessen skal finne sted, er det nødvendig å lage hull med en kniv i plastfolien til drivhuset. En blanding av sand og ekspandert leire med perlit eller mose er egnet som underlag. Etter 14 dager utvikler stiklingene røtter i godt fuktet jord. Etter ytterligere to uker bør de rotfestede begonia -stiklinger, frigjort fra filmen, transplanteres i separate beholdere. Ytterligere omsorg foregår i henhold til teknikken for å dyrke begonier fra frø. Under transplantasjon til åpen mark må plantene dypes ned i bakken 2 cm under vekstnivået i en gryte.

Video: Begonias – reproduksjon og dyrking

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive