15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

De mest kjente petunia -variantene med bilder og beskrivelser

petunia Favoritten blant blomsterhandlere har et stort utvalg farger: fra snøhvit til kull, fra blekrosa til sitrongrønn, fra himmelblå til blekk. Eksperter og amatører vil være interessert i å lære om nye produkter, i tillegg til de mest kjente varianter av petunier.

Planten har blomster med fantastisk skjønnhet, forskjellige former og farger. Oppdrettere har skapt utmerkede varianter av petunia for blomsterpotter og blomsterpotter, blomsterbed og grenser. Upretensiøsitet og god oppfatning av nye forhold etter transplantasjon flytter kjæledyret til de første stedene i listen over årlige blomster for forhagen. De klimatiske forholdene for å vokse kan være veldig forskjellige: planten tåler fuktig og solrikt vær med indikatorer på opptil 35-400C, og er normalt for kulde. Dyrkningsmiljøet påvirker imidlertid utseendet og blomstringstiden i stor grad..

Hvilke varianter av petunier er bedre?

Den velduftende skjønnheten har følgende varianter:

 • busk;
 • ampeløs;
 • brusende;
 • calibrachoa;
 • floribunda.

Plantene er også forskjellige i formen på blomstene. De er helt frotté og med en frottékant, store, små og miniatyr, monokromatisk, tofarget og fancy. På samme tid, hvilke varianter av petunier som er bedre, er det umulig å svare entydig. Hver produsent velger etter sin smak

Bush petunia

Ganske mange varianter tilhører arten:

 • milliflora – en populær art med miniatyrblomster 2-4 cm i omkrets;
 • multiflora – undersized petunia, hvorav varianter har små blomster 5-7 cm i diameter;
 • grandiflora – en stor art som kombinerer planter med store grammofoner.

Milliflora -serien kjennetegnes ved sin kompakthet og tåler langvarig nedbør. Busker er plantet med små blomster som berører.

Petunia multiflora

Grandiflora samler de vakreste petuniasorter. Blomstene når en diameter på 16 cm. Sorten Frillytunia fortjener oppmerksomhet. Den lyse fargen kompletteres med en interessant bølgepappekant. Fimbriata -sorten har også en utsøkt frynset kant, Superbissima -klassen, i tillegg til den bølgete kanten, som skygger for den brede munnen.

mikserier

Andre varianter av storblomstrede petunier er også søte. I de fremre hagene inntar hybrider i undersized Dreams -serien et verdig sted. De har et bredt spekter av farger. Også blant spesialister er små Ultra -Titan -busker kjent. Polaris -hybrider blomstrer før alle andre om våren. Vind- og regnbestandige planter fra Storm -gruppen.

varianter av petunier

Det er ikke vanskelig å ta vare på buskarten, siden de stort sett dannes uavhengig. Men du kan korrigere utseendet, oppnå større spredning og prakt av planten, kutte toppen over internoden. Du kan også klemme kantene på unge skudd. Fra et nytt vekstpunkt vil unge spirer begynne å forgrene seg, og knopper vil snart dukke opp.

Brennende petunier

For å lage blomsterdekor på loggiaen, i lysthuset, på balkongen, er brusende varianter av petunier best egnet. Denne arten er i stand til å vokse ganske store skudd som henger vakkert og har en tendens opp og til sidene. Den gjengrodde busken tar mye plass og representerer en pittoresk kratt.

Den vanligste serien av denne arten er Cherry, Ramblin, Typhoon og Rose. Selv i et temperert og temperert kontinentalt klima, trives denne serien med en overflod av blomster på brusende vipper.

petunia ramblin burgunder

Ampel petunia

Planter av denne arten danner nedadgående skudd. Med deres hjelp kan gartnere lage dekorative gardiner, fosser i fosser og andre bisarre former. De ser veldig fargerike ut i potter med petunier, hvis rike varianter kombineres med hverandre, for eksempel vanlig og stjerneformet. Disse plantene brukes noen ganger til å dekorere lavvoksende trær, blomsterformer, lysthus..

Petunia svart corduroy

Vanligvis plantes rikartige arter i esker, potter eller beholdere. Men muligheten til å plante i bakken er mulig. I dette tilfellet dekker de et anstendig område og dekker de skallede flekkene i blomsterbedet. Alpine sklier, dekorert med dem, eller bredden av et kunstig reservoar får et virkelig fantastisk utseende.

Hvis det er mulig å skape varme, behagelige forhold for blomster, vil de blomstre voldsomt fra vår til høst. Gjødsel har en veldig god effekt på vekst og farge på gjødsel, som påføres ikke mer enn to ganger i måneden..

Petunia Easy Wave Violet og Explorer Lavender

Blant petunia er de beste variantene Surfinia. Denne underarten av store blomster fikk de høyeste karakterene av blomsteroppdrettere for blomstring i forkant, et stort antall farger, akselerert vegetasjon og motstand mot dårlige værforhold..

Det er verdt å markere følgende serie:

 • Lysbølge;
 • Foss;
 • Pearl og Lilac surf.

Petunia sort Easy Wave Mystic Pink og Surfinia Table Yellow

Nye varianter av petunier

I det siste har oppdrettere gjort mye arbeid for å avle planter som er motstandsdyktige mot regnfullt eller mykt vær og vind. Det har vært lagt mye arbeid i å produsere levende eksotiske farger. Forskere bruker ekspertise innen genteknologi for å lage lyse gule, rike oransje, tofargede plantetyper.

Black Velvet er en helt ny variant av petunia grandiflora, nylig avlet av britiske botanikere. Store klokker er ikke malt i mørk lilla eller rødbrun, men i svart. Det er utrolig.

petunias Kalibrachoa Orange og Black Velvet

Den nye sorten Table Yellow er en av de mest populære ammeløse Surfinia petunias. Skjønnheten i de uvanlige sitronblomstene med lyse gule årer tiltrekker oppmerksomhet. Sorten har en liten knoppstørrelse og passer godt til andre ampeller..

petunia sort Bord Gul

Terry varianter av petunier med bilder

Nye varianter av petunia er også blant terryhybrider. De blir etterfylt med moderne eksemplarer nesten hvert år. Disse varianter finnes i forskjellige arter: grandiflora, milliflora, multiflora. De kan også være store og brusende. Terry blomsterstander er litt mer krevende når det gjelder omsorg og oppmerksomhet enn andre typer. Tunge blomster tåler ikke vindkast, så det mest beskyttede stedet er valgt for planting..

Petunia Double Cascade Mix og strålende blanding

Blant de mange alternativene for blomsterdesign er de vanligste: dekorasjon av en kant, forhage, planting av en balkong i en eske, dekorering av et alpinsklie, planting i potter. Og petunier, hvorav nye varianter blir lysere og mer frodige for hvert år, finnes i nesten alle varianter. Ikke vær redd for å begynne å avle det, og resultatene vil glede deg..

Video: petunier – varianter og omsorg

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive