15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av løk ved hjelp av kinesisk teknologi – hemmelighetene til en rik høst

Å dyrke løk ved hjelp av kinesisk teknologi er en lite kjent teknikk. Det består i at plantematerialet blir sådd ikke på jevne senger, men på åsene, og da utvikler store løker seg åpne. Metoden blir gradvis stadig mer populær på grunn av en rekke fordeler. Ifølge anmeldelser viser plantene høyere utbytte med minimale lønnskostnader. Den kinesiske teknikken kan brukes på alle typer løk, utendørs og i drivhus.

Essensen og fordelene ved metoden

Tradisjonelt er det vanlig å så løk i sengene, mens løkene er dypt i jorden. Den kinesiske metoden for dyrking av løk involverer ikke senger, men rygger – kunstige jordhøyder der sevok er plassert. Etter dannelsen av kålrot jevnes ryggene, hvoretter pæren fortsetter å vokse og utvikle seg over jorden, og røttene forblir i bakken.

Metoden for å dyrke løk i henhold til kinesisk teknologi har en rekke fordeler i forhold til den tradisjonelle metoden:

 • spesielt store pærer – det er spesielt lett for dem å vokse når de er åpne;
 • motstand mot soppmikroflora på grunn av god belysning og ventilasjon av underjordiske deler av anlegget;
 • reduksjon i tid brukt på omsorg, inkludert lossing og ugressbekjempelse;
 • sparer gjødsel – de forblir i jorden og vaskes ut mindre.

Løkfluebeskyttelse er en av de viktigste fordelene med den kinesiske måten å vokse på. Larvene til dette skadedyret er farlige for løk. De formerer seg i jorden, og i løpet av utgivelsesperioden er løkene i henhold til kinesisk teknologi allerede åpne, så høsten forblir trygg..

Forbereder og sår løk

Den beste måten å forplante løk i temperert klima er fortsatt satt. Dette er små løker dyrket av løkfrø. Slike løk brukes ikke til mat. Før de plantes i bakken, må de sorteres nøye. Tørre, skadede pærer, så vel som de du kan se tegn på råte eller sopp på, må skilles og kastes..

For å oppnå maksimal spiringshastighet må plantematerialet være forberedt. Prosedyren består av flere trinn:

 • den første oppvarmingen – 10-14 dager før såing legges løkene på et batteri (om våren) eller på et varmt solfylt område (om sommeren);
 • neste trinn er å rense frøet fra skallet, mens det er viktig å ikke skade vekstsonen;
 • siste fase – å holde materialet i varmt vann (minst 40 grader) i 2 dager for å aktivere vegetative prosesser.

Før du planter løk, blir jorden gjødslet. Denne kulturen reagerer positivt på anvendelse av mineralsk og organisk gjødsel. Den første prosedyren anbefales om høsten: for 1 kvadratmeter jord trenger du 1 skje superfosfat og nitroammophoska, samt 2 ss dolomittmel. Umiddelbart før planting graves jorden opp med tilsetning av organisk gjødsel (gjødsel), og deretter dannes ensartede sider på 15 cm, avstanden mellom som er 30 cm.blank

For at løken skal vokse seg stor og sunn, er det viktig å velge de riktige sengene for å plante den. De som slike avlinger ble funnet på i fjor er optimale: gresskar, courgette, tomater, agurker eller hvitkål.

Så datoer

blankLøksett kan variere i størrelse. Individuelle løker kan nå fra noen få mm til 4 cm, og det er viktig å sortere plantematerialet riktig..

Avhengig av denne indikatoren er det fire hovedkategorier av sett:

 • opptil 1 cm i diameter – optimal for planting om vinteren;
 • fra 1 til 1,5 cm – egnet for planting i april;
 • opptil 2 cm – plantet i første halvdel av mai;
 • 2 til 4 cm – sett av til sommerplantinger på fjær, samt til dyrking i potter.

Planting av løk på kinesisk utføres i 2 trinn. Den første faller andre halvdel av april, da lufttemperaturen stabilt holder seg på nivået 5 grader. Den andre plantingen utføres i mai. Først brukes den andre kategorien, og de større løkene fra den tredje kategorien er igjen til mai -planting. De plasseres i bakken på toppen av mønet, og bakken rundt dem er lett komprimert..

Omsorgsregler

blankNår du dyrker løk ved hjelp av kinesisk teknologi, blir omsorg for dem minimert. Den første vanningen utføres umiddelbart etter planting, og så er det nok bare å opprettholde optimal jordfuktighet. I nærvær av nedbør er det ikke behov for ytterligere vanning. Luking er heller ikke nødvendig, ettersom rotsystemet til løkene utvikler seg raskt og ugresset ikke konkurrerer..

Det anbefales å bruke gjødsel tre ganger i sesongen:

 • i mai – organisk gjødsling (en mullein fortynnet med vann 1:10 er egnet);
 • i juni – kompleks mineralgjødsel (fosfat, potash, nitrat);
 • i begynnelsen av dannelsen av kålrot – gjødsel av kalium -fosfor.

I midten av juni kan du forsiktig fjerne matjorden for å bringe løken til overflaten. I fremtiden vil prosessen fortsette på egen hånd. En måned før høsting må vanningen stoppes og jorda løsnes samtidig. Det er viktig å tørke løkene før de lagres for å forhindre vekst av muggmikroorganismer..

Den kinesiske måten å dyrke løk på blir stadig mer populær. Denne teknikken sparer tid og reduserer behovet for fôring og luke. Høsten er stor og sunn, selv på utilstrekkelig fruktbar jord.

Å dyrke store løk er enkelt og enkelt – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive