15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Innfødt i Lilleasia og Sentral -Asia melon Kassaba

Melon Cassaba eller Melo cassaba Meloner Kassaba eller Melo cassaba er mennesker fra Lilleasia og Sentral -Asia. Den gamle sorten er kjent for det faktum at fruktens søthet og rekordjuicitet ikke oppnås på meloner, men allerede under lagring.

I motsetning til cantaloupe-meloner, godt kjent for europeere, er kassabeller praktisk talt blottet for en uttalt aroma. Frukt av denne arten er rund eller litt flat; mange varianter har et merkbart mastoid fremspring ved basen. Kassab -skinn, avhengig av sorten, kan være glatt, dekket med et maskemønster eller rynket. I noen varianter, selv på modne frukter, er hår synlige, vanligvis bare i eggstokkene til meloner. Kjøttet på snittet er tett, i nykuttet frukt er det gresskledd med agurkaroma. Cassab melonplanter er av middels størrelse. Bladene er festet til pubescent vipper med korte sterke petioles.

I henhold til modningstiden og området der denne typen meloner dyrkes, er meloner av cassaba -typen konvensjonelt delt inn i tre varianter.

Sommer cassaba meloner

Sommer cassaba meloner Sommercassaber (var. Zhukowskii) fra Lilleasia og Sentral-Asia kjennetegnes ved sin lille størrelse, glatte, rynkefrie hud og tidlig modning. Denne gruppen, aktivt dyrket i Lilleasia og USA, inkluderer flere varianter:

  1. Zhukovskys cassaba er en melon med sfæriske eller knapt flate, middels tunge frukter. På de gule, glatte eller lett rynkede skinnene på melonene kan du merke slag og flekker av en mørkegrønn nyanse..
  2. Cassaba flekket i form, størrelse og kvalitet på fruktkjøttet er lik i Zhukovsky-sorten, men de svartgrønne flekkene på skallet er mer merkbare og forblir etter at melonen er fullt moden.
  3. Honningdug eller honningmelon skiller seg fra variantene beskrevet ovenfor i fruktens jevne eller knapt maskete bark.

Alle sommercassabene har et karakteristisk smeltende eller lett fibrøst tykt kjøtt med høyt sukkerinnhold i moden frukt.

Sommercassaba inneholder mye sukkerDet er nesten umulig å lagre disse melonene, og derfor brukes de oftest til lokal bruk i voksende regioner..En spesiell måte å lagre Kassaba melon på

Kassab av høst-vinter modningstid

Høst-vinter-kassabene, identifisert som hassanbey-sorten, er større enn de tidlige og kjennetegnes ved en mer rynket fruktoverflate.

Modning skjer bare under lagring, noe som resulterer i at meloner lagres i 1 til 3 måneder på spesielle betingelser.

I Karakalpakstan og i nærheten av Khorezm dyrkes meloner Gurvak eller Gurbek, også relatert til kassab, men skiller seg fra dem i en rund eller oval form uten fremspring og en nesten glatt barkoverflate.

Kassab fra høst-vinter modningstidEt snitt av melonen viser en saftig grønnaktig fruktkjøtt og et lite hulrom fylt med store hvite eller gulaktige kremfrø. Melonene av denne sorten modnes i 75-105 dager, men for at de plukkede fruktene skal bli søte, må de bli eldre. Når den når fysiologisk modenhet, er melonen ikke transportabel og brukes bare til lokalt forbruk..

Melon Kassaba – video

Previous Post
Hvordan gjenkjenne farlige giftige planter i Russland
Next Post
De ce frunzele unui trandafir se îngălbenesc – căutând motive