15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lær å dyrke basilikum fra frø innendørs

basilikum på vinduskarmen Basilikum har en fantastisk aroma og brukes som krydder. Å dyrke basilikumfrø i en byleilighet vil gi en familie med sunne greener hele året. Bladenes verdi ligger i innholdet av essensielle oljer og vitaminer PP, B1, B2, C.

Det er en ettårig plante med en rett, forgrenet stilk, tett dekket med blader og en overfladisk rot. Bladene til forskjellige varianter av basilikum er forskjellige i farge (lysegrønn til lilla), korrugerte strukturer, utskårne, flate. Blomstring skjer i slutten av juli – begynnelsen av august, når en tilstrekkelig mengde essensielle oljer med en behagelig aroma akkumuleres i bladene. Les om: basilikum helsemessige fordeler og skader for menn!basilikum i sommerhytter

Basilikum varianter

Det finnes varianter av basilikumfrø beregnet for dyrking i potter og beholdere i vinduskarmen:

  • Skjeformet, nellikaktig, utstråler en lukt som minner om en blanding av laurbær og nellik, preget av lyse blader.skjeformet basilikum
  • Yerevan har en behagelig aroma, som minner om krydderte.blank
  • Baku lukter som nellik og mynte, bladene er lilla med en brunaktig fargetone.
  • Fiolett er preget av store, lilla-fargede blader, har en veldig delikat smak.lilla basilikum
  • Sitron er en av de sjeldne variantene som vokser i form av en liten busk med lysegrønne blader, har en uttalt sitronaroma.sitron basilikum
  • Dvergen vokser ikke høyere enn 20 cm, er en busk med små grønne eller lilla blader, samlet i en ball.dverg basilikum

Basilikum velges etter smakspreferanser. De tidligste modningsdatoene for variantene “Clove”, “Sitron”, “Dwarf”.

For å dyrke basilikum fra frø på en vinduskarme i en leilighet eller et hus, skaffer de seg underdimensjonerte arter.

Når skal man plante basilikumfrø

basilikum vokser potterFor å få en god høst må du vite når du skal plante basilikumfrøene dine i leiligheten din. Denne planten elsker varme og sollys, med mangel på dem vil bladene bli tynnet og svake..

Den beste tiden å plante frø i potter er slutten av februar, begynnelsen av mars. Planten vil få tid til å danne seg, og perioden med aktiv vekst vil falle på lange dagslystimer. Hvis han lander på et annet tidspunkt, vil han ikke ha nok sollys..

Når du vokser basilikum året rundt på en vinduskarme, må du installere lysrør og slå dem på i 4-5 timer om kvelden, og på en regnværsdag bør lyset være på i 10-12 timer.

Voksende basilikum fra frø

blankVurder hvordan du dyrker basilikum på en vinduskarme hjemme. Når du har bestemt deg for en plantesort, klargjør du beholdere og jord for å plante den.

Små potter eller plastkopper er egnet for å plante frø. Et lag med utvidet leiredrenering legges i bunnen. Du trenger fruktbar jord med organisk gjødsel. Du kan kjøpe den ferdig eller tilberede den selv.

Handlingssekvensen når du planter basilikumfrø:

  1. Frøene oppbevares på et varmt sted i 2 uker..
  2. Før de går av går de i bløt i en dag i varmt vann, og deretter oppbevares i en svak løsning av mangan i 2 timer.
  3. Fukt jorden og plant flere frø i en beholder til en dybde på 10 mm. Overflødige, svakere skudd fjernes etter spiring.
  4. Hvis plantingen utføres i store beholdere, bør avstanden mellom frøene være mer enn 5 cm. Frøplantene er dekket med plastfolie, noe som gir en drivhuseffekt. For å forhindre at jorden vokser muggent, må du heve den hver dag i 10 minutter.

Hvis temperaturen opprettholdes innenfor 22-28 grader, vises de første skuddene om 1-2 uker. Deretter fjerner du filmen og plasserer beholderne på et lyst, varmt sted, beskyttet mot trekk. Når 3-4 blader vises på stammen, må den transplanteres slik at det er en liter jord per stilk.

Ta vare på basilikum i leiligheten

basilikum i leilighetenVi trenger regelmessig vanning og sprøyting av bladene. For å mette jorda med oksygen i potter med dannede planter, løsnes den forsiktig hver 10.-14. Dag.

De blir matet med mineralsk eller organisk gjødsel hver 30. dag fra det øyeblikket grenene vokser på sidene av stammen.

Når buskene vokser i tilstrekkelig størrelse, begynner de å kutte av de ytre bladene, dette bidrar til bedre vekst og utsetter blomstringstiden.

Friske, tørkede, frosne blader brukes til matlaging.

Bloom må ikke være tillatt. Når fargen vises, blir bladene bitre og ubrukelige..

Å dyrke basilikum fra frø på en vinduskarme i en leilighet eller et landsted gir ikke eierne store problemer. Med forbehold for reglene beskrevet i denne artikkelen, vil anlegget glede eierne hele året..

Voksende basilikum på en vinduskarme – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta