15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskrivelse av pastinakkvarianter: et lite jukseark for gartneren

pastinakkrotgrønnsak Avlingen er en favoritt blant bønder fordi den er sunn, velsmakende og ikke i kostholdet til skadedyr. Derfor vil en detaljert beskrivelse av pastinakkvarianter gjøre det mulig for gartneren å velge i hans favør. I 2018 har oppdrettere utviklet dusinvis av aromatiske og smakfulle avlinger.

I motsetning til poteter er “hvitrot” (gammelt russisk navn) et mindre næringsrikt produkt. Innholdet av fosfor, silisium og kalium i det overgår imidlertid normen..

voksende pastinakk De blomstrende paraplyene på planten ligner dill, bladene er persille, og rotavlingen er gulrøtter, men bare hvit. Den krydrede aromaen som kommer fra plantingen, avviser farlige insekter og beskytter hagen mot parasitter. Dette spiller i hendene på bønder, fordi de ikke ofte trenger å behandle stedet med giftige kjemikalier..

Detaljert beskrivelse av pastinakkvarianter

Forskere tilskriver planten toårige. Den totale perioden for full modning av fosteret er 16 måneder, regnet fra det øyeblikket de unge skuddene dukker opp. Noen øver på å kutte toppene og la roten ligge i bakken for vinteren. Med vårens begynnelse, men før utseendet på grøntområder, blir høsten gravd opp. Takket være denne dyrkingsteknologien blir produktet mer aromatisk og saftig..

Avhengig av fruktens form ble alle varianter delt inn i to grupper: med en lang og rund rotavling. Sistnevnte sort vokser vellykket på de fleste typer jord, og den første vokser bare på fruktbar.

Pastinakk kulinarisk spesialist for gourmetretter

pastinakk kokkDen tilhører midten av tidlig sort. Hele modningstiden varer 80-85 dager, fra fremveksten av fullverdige frøplanter til dannelsen av en moden frukt. Frø blir sådd på forskjellige tider av året – tidlig på våren eller før vinteren. Denne tidlige pastinakkvarianten fortjener oppmerksomhet fra mange gartnere.. En moden frukt har følgende egenskaper:

 • konisk form;
 • uttalt hode;
 • uvanlig lang og tynn hale;
 • ujevn rotoverflate;
 • lenticeller er høyt utviklede;
 • snøhvit masse, men ikke for saftig;
 • gjennomsnittlig vekt: 140-150 g.

pastinakkfrøHovedstammen når 30-40 cm i høyden. Bladrosetter står oppreist. Mange velger Parsnip Culinary fordi den har fantastisk kuldebestandighet. Ofte blir plantematerialet igjen for vinteren rett i hagesengen. Opptil 3 kg av avlingen høstes vanligvis fra 1 m². Rotgrønnsaker beholder sin smak og fysiske egenskaper ved langtidsoppbevaring.

Det anbefales å plante en plante i en avstand på 40-60 cm. Dette gjør at roten kan utvikle seg fullt ut.

Pastinakk russisk størrelse ble opprettet for ekte gourmeter

beskrivelse av pastinakkvarianterEt flott tillegg til supper og kjøttretter vil være pastinakk i russisk størrelse, hvis den brukes som tilbehør eller som krydder. Rotavlingen er verdifull for sine store dimensjoner. Den kan bli opptil 30-40 cm lang.

Siden kulturen ikke er redd for kulde, blir den sådd når jorden varmes opp til + 7 … + 10˚С. Bønder rådes til å følge følgende plantingsregler:

 • velg et tilstrekkelig opplyst og plant område, for i kupert terreng stagnerer vannet ofte;
 • sørg for at jorda er løs, og gjødsle den med kompost eller humus;
 • suge frø i varmt vann i 18 timer;
 • form groper opptil 2 cm dype;
 • tilsett litt sand slik at jorden blir drenert;
 • søl landingen effektivt.

De første skuddene vises bare den 20.-25. Dagen. Da må de tynnes ut. I noen tilfeller er det tryggere å dyrke frøplanter i mars, og i mai å transplantere frøplanter i åpen mark..

voksende pastinakkfrøplanterEn uvanlig stor høst høstes i september eller oktober. I løpet av disse månedene kan kulturen også blomstre voldsomt med små gule paraplyer..

Pastinakk Krugly – en inspirasjonskilde for oppdrettere

pastinakk KulinariskFlere titalls andre hybrider ble avlet fra denne sorten. Mellom seg er de forskjellige når det gjelder modning og fruktens form eller nyanse. Ifølge forskjellige estimater varer kultursesong fra 60 til 105 dager. I løpet av denne tiden danner planten en liten rosett, bestående av 5-8 tette blader.

Rotavlingen til denne pastinakken er rund med en fusiform hale. Den vokser opp til 8-15 cm og går opp i vekt i 100-160 g. Til tross for slike dimensjoner, trekkes frukten lett ut av jorda. For å få en høst på 5-6 kg fra 1 m², skaper de gunstige betingelser for dyrking:

 • såing utføres i slutten av april eller i begynnelsen av mai;
 • dybden på touchdown er 1,5-2 cm;
 • velg sand eller lerjord;
 • radavstand er 30 cm;
 • spiringstemperatur: + 7˚С, i noen tilfeller: + 2 … + 3˚С.

pastinakkpleieHovedplantingspleien er rettidig lossing av jorda, samt fjerning av ugress. Overholdelse av slike krav er nøkkelen til et utmerket resultat. Kombinasjonen av de skarpe aromaene av persille og selleri vil lokke lunefulle gjester til å smake på hva pastinakk smaker. De vil føle all sjarmen til de søte og krydrede notene fra middelhavsfrukten.

Frølaget er uvanlig tett. Dette er hovedårsaken til den lave spiringsgraden av korn. Derfor, før såing, bør de dynkes i varmt vann og stå over natten..

Hvit pastinakk samler et helt lag

Den mest kaldresistente sorten er hvit pastinakk og dens varianter. Videre har hver av dem en uttalt krydret aroma og søtlig ettersmak. Massa av rotgrønnsaker kjennetegnes ved en uvanlig snøhvit farge, noen ganger med en kremaktig fargetone. På grunn av de grove fibrene er den imidlertid ikke like saftig som for andre medlemmer av denne familien.. Følgende varianter av pastinakk ble avlet:

 1. White Fang. Sådd i april. Dybden på sporet er 2-3 cm. Avstanden mellom frøplanter er 20 cm, og i rader – 40 cm. Markedsførbart utbytte er opptil 3,5 kg per 1 m².sort Hvit hjørnetann
 2. Hvit fregatt. Frø blir sådd i fruktbar jord (loam) på en dybde på 0,5-1 cm. Når frøplanter dukker opp, blir de tynnet ut, og etterlater et intervall mellom dem – 12 cm. For å få en god høst, vannes plantingen i tørre perioder.klasse Hvit fregatt
 3. Hvit stork (registrert i 2000). En kjegleformet frukt som veier 90-170 g, 15-25 cm i lengden og 5-9 cm i diameter. Fôrdelen er den største blant alle de andre pastinakkvarianter som er beskrevet ovenfor. Takket være dette regnes det som det mest frostbestandige..sort Hvit stork
 4. En annen unik hybrid av den nye generasjonen er White Jam. Den tilhører mellomsesongvarianter. Vegetasjonen slutter etter 110-125 dager. Såing (i trinn på 10 cm) i åpen mark utføres i mai eller oktober, og i containere i april.pastinakk Hvit syltetøy

Hele modningstiden for hver sort er 105-120 dager, regnet fra utseendet til de første skuddene.

Ifølge eksperter inneholder kulturen mange vitaminer (spesielt fra gruppe B), mineralsalter og essensielle oljer.

Imidlertid kan de bare få alle de nyttige komponentene fra jorden med god og kompetent omsorg..

Pastinakkpleie -tips

vanlig vanningEssensen av prosessen er redusert til tre enkle regler: vanning, luke og fôring. Anlegget trenger spesielt fuktighet under dannelsen av den underjordiske delen. Prosedyren utføres ofte, men det brukes en liten mengde vann. Deretter lukkes området grundig for å gi jordstokken luft..

Blekert løvverk og forkrøplet vekst er de første tegnene på vannmangel. Ved å være på tørr grunn skyter stammen en pil. Dette får frukten til å sprekke og bli fibrøs og seig..

koke mulleinGjød beplantningen med en mullein fortynnet med vann i et forhold på 1:10. I stedet er aske- eller mineralkomplekser mye brukt.. For fattig jord utføres en hel gjødselsyklus:

 • første gang de bringes inn 14 dager etter plantingen av plantene;
 • etter 3 uker, gjenta prosedyren, men bruk bare preparater med høyt innhold av nitrogenholdige forbindelser;
 • den tredje faller i slutten av juni, og den fjerde – den 25. august.

Overholdelse av ovennevnte manipulasjoner er ikke alltid nødvendig. Likevel hjelper gjødsel avlingen til å vokse fullt ut..

Som beskrivelsen av pastinakkvarianter viser, er kulturen ganske frostbestandig. Derfor kan den trygt stå i bakken for vinteren, høsten kan høstes om våren.

Interessant om pastinakk – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta