15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

For dyrking av tomater bruker vi Maslov -metoden

Maslov -metoden Denne teknikken ble utviklet tilbake på 80 -tallet av forrige århundre. Det ble vellykket testet i forskjellige regioner. Denne dyrkingsmetoden har blitt en skikkelig velsignelse for eiere av små tomter. I et begrenset område er det problematisk å få en stor høst. Maslov foreslo en rasjonell løsning på problemet. Denne metoden brukes aktivt i dag. Deretter vil vi vurdere hva Maslov -metoden er, og hva er dens fordeler.

Metode essens

plante frøplanter liggende Når du dyrker en grønnsak, er det nødvendig å ta hensyn til dens naturlige egenskaper. For eksempel vokser tomater vanligvis ikke oppreist. Situasjonen er ganske annerledes med agurker. De har spesielle sener for å flette støtten. Stilkene av tomater er ordnet annerledes. Derfor er det logisk å konkludere med at det å vokse dem vertikalt er ineffektivt..

Tomater har et svakt rotsystem. Planter kan ikke produsere rikelig med avlinger. Hvis du nøye undersøker hver stamme, kan du se små støt på dem. Slik ser grunnlaget for fremtidige røtter ut. Det er nødvendig å stimulere rotingen av skuddet i hele lengden. Det nye rotsystemet vil bli sterkere og mer voluminøst, noe som betyr at plantene får maksimal næring..

Det anbefales å plante frøplanter horisontalt. I dette tilfellet bør spirene være ganske sterke. Jo tykkere stammen er, desto sterkere og mer levedyktige røtter vil den gi.

Det ble eksperimentelt bevist at avlingsøkningen for lavvoksende tomatsorter var + 300%, for høye prøver økte indikatoren 10 ganger. Disse imponerende tallene snakker mye til fordel for Maslovs metode..

De viktigste fordelene med metoden:

  • en betydelig produktivitetsøkning;
  • du kan oppnå høye resultater selv med en liten mengde plantemateriale;
  • enkel og rimelig omsorg.

Frøforberedelse

forberedelse av frø for såingMaslov -metoden brukes oftest i regioner med kaldt klima. Sommerlengden må alltid vurderes. Hvis det er få varme dager, må du forberede frø fra vinteren. Hver sommerdag er gull verdt, fordi fruktene må få tid til å modnes. Den totale modningstiden for tomater i henhold til Maslov -metoden tar 75 – 90 dager. Nedtellingen er fra datoen for såing av frø.

Erfarne gartnere foretrekker høye varianter av tomater. I små hager kan dette trikset spare plass. Ved bruk av undersized prøver, risikerer sommerboere å miste omtrent 70% av høsten..

Den første oppgaven er å bestemme seg for sorten. Deretter kommer det strengeste utvalget av frø. Plantematerialet må være av høy kvalitet. Hvis du får mange busker, spiller det ingen rolle. Flytt bare de sterkeste og mest levedyktige spirene utendørs.

Funksjoner ved å plukke tomater

plukke frøplanterMaslov beskrev plukking av frøplanter på samme måte som ved vertikal dyrking. Han understreket at denne prosessen har en veldig gunstig effekt på planter. Rotsystemet utvikler seg mye bedre.

Gartnerne bestemte seg for å forbedre plukket litt. Det utføres minst tre ganger i hele perioden med frøplantevekst. Hver gang de nedre bladene brytes av, og stammen går dypere ned i jorden.

Hvordan plante frøplanter riktig

plante frøplanter i henhold til Maslov -metodenPå de tilberedte sengene må du lage hull 10 cm dype. Gjødsle jorden med humus og tilsett superfosfat. Han er ansvarlig for å stimulere rotdannelse. Å plante tomater etter Maslov -metoden er ikke vanskelig. Stammen er plassert slik at 2/3 av lengden er dekket med jord. Alle blader fjernes fra denne delen av stammen. Ferdige furer skal være godt vannet. Videre legges frøplanter i dem (nødvendigvis med røtter i sør). Dryss tørr jord på toppen av planten. Tykkelsen på laget er 10 cm. Et par blader bør være igjen på jordoverflaten. Buskene må vannes rikelig.

Frøplantene kan forhåndsplantes på vanlig måte i et drivhus uten oppvarming. Nå må du vente til bagasjerommet blir sterkere. Etter å ha overført dem til åpen mark og plante som beskrevet ovenfor.

Noen få ord om klemming

tomater i det åpne feltetDet er kategorisk umulig å gjennomføre det. De nedre stebarna er ledere av næringsstoffer. Et par stilker skal vokse godt og få styrke. Så snart hovedbusken begynner å bære frukt, må alle bladene kuttes av trinnsonene. Bøy deretter sidestenglene til bakken, fest den forsiktig med en jernbrakett og dryss den med jord. Det er en risiko for å overskygge den allerede fastsatte frukten. For ikke å hindre solens stråler, må stilkene bøyes så mye som mulig..

Sterke røtter dannes veldig raskt. Ytterligere busker hentes fra stebarn. Fruktene er bundet på dem og modnes nær bakken. I tillegg må jorda mulkes med friskt gress. Dette vil bidra til å beholde fuktigheten og forhindre at frukten råtner. De første tomatene vil dukke opp litt senere enn på stammen.

Videre omsorg

tomatpleie utendørs

Å dyrke tomater i henhold til Maslov -metoden inkluderer følgende aktiviteter:

  1. Vanning. Fuktighet bør være moderat. Aryk eller drypp vanning brukes ofte. Tomater liker ikke fuktighetsstagnasjon. Dannelsen av en hard skorpe på jordoverflaten er også skadelig..
  2. Topp dressing. Introdusert når buskene vokser. Tomater reagerer best på superfosfater, flytende mullein og nettlebasert infusjon.
  3. Knyting. Det må utføres veldig forsiktig. Bedre å bruke gummi fra sykkeldekk. Den skjæres i tynne strimler på 3 mm. I drivhus settes stilkene på nylonbånd. Med jevne mellomrom er det nødvendig å rengjøre buskene for trege og tørre blader..

Maslovs metode har hjulpet millioner av mennesker med å få imponerende høst av tomater. Det kreves ingen alvorlige kostnader for dette. Det viktigste er å lande riktig og lagre trinnsønnene. Vurder fordelene med metoden selv, fordi personlig erfaring er alltid bedre enn andres anmeldelser.

Vi bruker Maslov -metoden – video

Previous Post
Villhester i naturen er sjeldne, men fantastiske
Next Post
Petunia sophistry lime bicolor – un cameleon în grădina ta