15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Når mais plantes i forskjellige regioner i Russland og Ukraina

mais plantingsdatoer Bare ved å vite når du skal plante mais i en gitt klimasone, kan du få en god høst av denne verdifulle delikatessen. Det er ikke vanskelig å dyrke denne kulturen. Det krever ikke spesiell oppmerksomhet, og i andre halvdel av sommersesongen vil du glede deg over sine deilige frukter..

Funksjoner i utsikten

maishøst Gitt at fødestedet til mais er Sør -Amerika, er normal planteutvikling bare mulig hvis det er nok varme og lys. Avhengig av klimaforholdene, varierer tidspunktet for å plante avlinger betydelig i forskjellige regioner. I begynnelsen av vekstsesongen, i to måneder, brukes naturressurser praktisk talt ikke av planten. Som et resultat er veksten veldig treg, og spørsmålet oppstår om endring av tidspunktet for såing..

Jordtemperaturen skal være minst 10 ° C. I gjennomsnitt varer vegetasjonsperioden fra det øyeblikket dukket opp til full modning av ørene fra 70 til 120 dager. Med dette i bakhodet, bør du riktig beregne tidspunktet for når du skal så mais til frøplanter. I dag tilbys forskjellige hybrider med kort vekstsesong og motstand mot kulde. De er flotte for å vokse i de nordlige regionene i Russland.

Voksende frøplanter

voksende frøplanterHøsting noen uker tidligere enn vanlig er veldig viktig for områder der våren kommer sent og sommeren er veldig kort. Frøplantemetoden for planting gjør at fruktene kan modnes før det kalde været begynner. Det er spesielt populært i Sibir, Ural, Fjernøsten..

mais i torvgryterLokale innbyggere i de nordlige områdene vet godt når de skal plante maisplanter, så frø en måned før de transplanterer frøplanter i åpen mark. Dyrking utføres som følger:

  1. Med tanke på at planten foretrekker en luftgjennomtrengelig, løs jord, tilberedes underlaget av blandet i like deler torv og kompost. Ved å bruke en standard torvblanding for grønnsaker, må du mate to ganger under vekstprosessen..
  2. Frø behandlet med soppdrepende midler spires først på fuktig gasbind eller filtrert papir.
  3. Etter at de klekkes, plantes de i tilberedte torvgryter med et substrat, 3 frø hver til en dybde på 3 cm. De er dekket med en film ovenfra, fjerner den først etter fremveksten av skudd.
  4. Når det dannes 3 til 4 sanne blader på spirene, plasseres plantene på et solfylt, varmt sted.

Transplantasjon av frøplanter til et permanent sted

plante frøplanterNår varmt vær er etablert, når nattfrosten stopper, transplanteres plantene i åpen mark.

Ikke la mais i potte vokse. Dette forsinker videre utvikling og påvirker den fremtidige høsten negativt..

For å akselerere dannelsen av sekundære røtter, blir plantedybden gjort litt dypere. Etter å ha plantet frøplanter i bakken, er det nødvendig å mate den med mineralsk og organisk gjødsel. For dette formålet er humus og kompost godt egnet. Sammensetningen av mineralgjødsel må nødvendigvis inneholde kalium.

Skader på røttene bør unngås når du planter mais. Denne kulturen er veldig følsom for den minste skade på rotsystemet. Derfor, for dyrking av frøplanter, er det best å bruke torvpotter, som ganske enkelt blir gravd ned i jorden..

Datoer for planting i åpen mark

frøplanter av mais i det åpne feltetIkke haste med å så mais på nettstedet ditt. Hvis jordtemperaturen er under 10 ° C, vil frøene ikke spire. Med begynnelsen av kalde snaps slutter unge planter å utvikle seg. Sen frost kan redusere avkastningen betydelig.

Hybrider av silisiumformet mais har økt kuldebestandighet. De kan sås mye tidligere enn andre arter..

Når du skal plante mais utendørs, avhenger av værforholdene i vekstområdet..

I Ukraina

seng av maisDet er flere natursoner i landet – steppe, skog -steppe og skog. Følgelig vil såtiden variere. I steppesonen begynner planting av mais i midten av april, i skog-steppesonen-på slutten. Klimaet i skogssonen er mer alvorlig, så såing anbefales i begynnelsen av mai. Tidspunktet for når man skal plante mais om våren i Ukraina er betinget. Hvis jorden har varmet godt opp (opptil 10 grader Celsius og over), kan du så.

Den store mengden planterester på jordoverflaten gjør det vanskelig for varmen å passere gjennom. Maisplantingsområdet må ryddes for rusk.

I midtbanen og sør i Russland

Den optimale tiden for å plante mais i åpen mark i Moskva-regionen er midten av mai. På dette tidspunktet plantes nesten alle varmekjære avlinger. Mange sommerboere sår kuldebestandige hybrider allerede i begynnelsen av måneden, men samtidig er det nødvendig å gi midlertidig dekning fra filmen. I sør i landet utføres såing når den gjennomsnittlige daglige temperaturen blir mer enn 5⁰С. Denne perioden faller vanligvis i slutten av april – begynnelsen av mai. Det er tryggest å plante mais når lufttemperaturen blir konstant varm, og jorda varmes opp til 10-12⁰С.

I Sibir og Ural

Selv om den amerikanske besøkende er ganske upretensiøs, krever det mye innsats for å få en god høst når den vokser i de nordlige områdene. Å plante mais i åpen mark i disse delene er ekstremt sjeldent. Vanligvis praktiseres dyrking av frøplanter, som plantes i åpen mark i midten av juni..

Hvis du følger plantingsreglene og holder deg til de angitte tidsfristene, kan du dyrke en god høst av mais i alle regioner..

Video om å plante mais i landet

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor