15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto med en beskrivelse av den saftige pæren av katedralen

pæresort katedral Før du peker på katedralen, krever beskrivelse, foto og stell av dem mer grundige studier enn det ser ut til å begynne med. Året 1990 ble preget av oppdagelsen av en ny pæresort av forskere S.P. Potapov og S.T. Chizhov. Oppdrettere skaffet frukt ved å krysse frøplanter 32-67 (tema & Forest Beauty) og 72-43 (hertuginne Hip & Forest Beauty).

Beskrivelse av arten

katedralens pæretre Trærne er av middels størrelse med en konisk krone. Tettheten av løvverk og grener er også gjennomsnittlig. Grenene er rette, vokser i endene. Glatt grå bark. Rødbrune skudd er runde og mellomstore. Store kjegleformede knopper med liten pubescens. De lysegrønne bladene varierer i størrelse, med en oval form som er spiss mot enden og tagget langs kantene. Bladets overflate er glatt, blank med markante vener. De hvite kronbladene på blomstene er store nok og har en skålkonfigurasjon..

fruktLyse gule frukter er små i størrelse og veier opptil 130 gram. Med tanke på beskrivelsen, bildet av katedralpæren, ser vi frukt som er veldig attraktive i utseende. Formen er standard pæreformet med en litt humpete overflate. Skallet er lyst, glatt, ømt med knapt merkbare subkutane punkteringer. Den gule og lysegrønne fargen på overflaten suppleres noen ganger med en liten rosa rødme. Stilkene av middels lengde er buede og brede. Det er ingen trakt. Tallerkenen er middels bred og ganske liten. Eggformede brune frø finnes i små, lukkede frøkamre. Saftig, hvit masse, løs i strukturen, har en søt og sur smak. På en 5 -punkts vurdering av smak, fikk sorten 4 poeng, og i utseende – 4,3 poeng. Den kjemiske sammensetningen av de aktuelle fruktene inneholder opptil 8,5% sukker, opptil 16,0% tørrstoff og 0,3% syrer..blomstrende katedral

Ulemper og fordeler

moden pære katedralEn appetittvekkende katedralpære, hvis foto er bevis på dette, har ikke bare fordeler, men også noen feil. Fordelene inkluderer følgende kvaliteter:

  • ikke utsatt for skorpe;
  • motstand mot lave temperaturer;
  • tidlig modenhet;
  • rik høst;
  • årlig frukting.

Ulemper inkluderer:

  • liten frukt;
  • forgjengelige frukter.

Den lille størrelsen på frukten er i noen tilfeller ikke en ulempe, for eksempel når det gjelder hermetikkompoter til vinteren, ser miniatyrpærer estetisk tiltalende ut i krukker.

Landing

vi planter pæren riktigPear Cathedral, plante og omsorg som ikke er komplisert og litt omhyggelig, liker mange gartnere. Når du planter katedralen, må du velge en flat og tørr overflate på nettstedet ditt. Jordens tetthet bør være så høy som mulig, slik at den kan beholde all fuktigheten den mottar så lenge som mulig. Den mest egnede jorda for et slikt tre bør inneholde mange næringsstoffer, svart jord eller aske. Pæren plantes vanligvis sent på våren eller tidlig på høsten. Hagetrærne tåler vinterperioden godt.

Pæretrær av sorten Kafedralnaya bør ikke plantes i skyggen og i huler..

plante frøplanter med et lukket rotsystemLandingsordre:

  1. Grav hull 60 cm dype, 100-150 cm brede. Bredden avhenger av jordsmonnet. Med vanlig jord er bredden minimal, sandet krever imidlertid å øke den til 150 cm. Etter å ha forberedt gropen, må du vente flere dager slik at frøplanten ikke legger seg etter planting. Avstanden mellom gropene er bedre å ta 3 meter..
  2. Begynn å plante om noen dager. Plasser det fremtidige treet vertikalt til bakken og dekk det med jord, bankende. En skjør trestamme må festes. Plasser om nødvendig en innsats ved siden av fatet.
  3. Fest bagasjerommet til de forberedte pinnene / stavene og dryss med vann.

stadier av planting av pærerNår man studerer egenskapene til katedralpæren, beskrivelsen og fotografiet, må man også ta i betraktning at midten av sommeren begynner å modnes i andre halvdel av august, og treet bærer ikke frukt lenge. I tillegg har den en gjennomsnittlig grad av transportabilitet. Derfor er denne frukten utmerket for bearbeiding og lagring av den som tørket frukt, kompott. Uavhengig av tidlig modenhet, gir pæretreet konsekvent og hvert år, som er 85 c / ha.

Omsorg

Omsorg for en pære er litt smertefullt. Jorda befruktes to ganger i året. Første gang med nitrogen betyr i september, den andre – med humus eller torv før frost. Ikke glem luke i nærheten av treet. Å bli kvitt ugress og annen vegetasjon gjør at pæren kan absorbere all nødvendig fuktighet og næringsstoffer. Dette er spesielt viktig for et ungt tre..

Bestøvere for katedralpæren har en viss verdi, selv om den i seg selv er ganske fruktbar. Varianter Chizhovskaya, Rogneda, Lada, Detskaya med kryssbestøvning gjør en utmerket jobb med sitt formål.

beskjære pærer for høstBeskjæring av grener bør gjøres i april. Enda bedre, la deg styre av været og begynnelsen av varme, til saftstrømmen har begynt. Fjerning av unødvendige grener gjøres “under ringen”, stubber bør ikke stå igjen.

Bordserien av pære er upretensiøs i omsorg, motstandsdyktig mot frost og sykdommer. Ikke vær lat og plant et katedraltre for å glede deg over søte og sunne frukter i mange år.

Vårpærer beskjæring video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor