15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Næringsrik og sunn variasjon av pærer Elena i hagen vår

pæresort Elena Ingen tomt kan tenkes uten frukttrær. Den varmekjære pæresorten Elena er tilpasset frukt i de sørlige områdene. Takket være det grundige arbeidet til forskere, ble en rekke avlet opp med mulighet for akklimatisering i de sentrale regionene i Den russiske føderasjonen. Nå kan amatørgartnere og sommerboere som lever under klimatiske forhold på tempererte breddegrader nyte rike fordelaktige sporstoffer og velduftende frukter.

Den rike mikroelementsammensetningen av denne sorten styrker immunsystemet og forbedrer fordøyelsen. Utmerkede smakskarakteristika for litt tett fruktkjøtt brukes aktivt til tilberedning av fruktsalater. Et komplett sett med pektiner, vitaminer, tanniner og biologisk aktive komponenter kan konserveres ved hermetisering i form av syltetøy, konserver, juice eller kompott, og er også ideelle for produksjon av baby- og diettmat eller som fylling i en rekke forskjellige bakevarer.

Beskrivelse

pyramidefrukt I ung alder viser pæresorten Elena aktiv vekst. Og etter 5-7 år etter avstigning stopper det praktisk talt. Ved fruktingsperioden vil en tynn og kompakt krone med en pyramideform ikke nå mer enn 3 meter i høyden.

På mellombladede grener og sterke, tykke stilker vises frukt. I utseende er de korte, men avrundede pæreformede, og veier omtrent 150-210 gram. Smakligheten av saftig masse med halvfete noter og fin kornighet er vurdert på en 5-punkts skala på 4,7-4,8 poeng. Søt og syrlig smak av frukt med lav tetthet har en delikat aroma og svak stringens.

Den selvfruktbare sorten pære Elena trenger ikke pollinatorer og er i stand til å sette en avling på egen hånd.

En kjedelig farge er representert med en grønnaktig farge med en liten manifestasjon av varme gule toner. På overflaten av frukten vises et lite antall rustne flekker, og subkutane prikker med grå farge vises sjelden. På slutten av sommersesongen, med begynnelsen av full modenhet, får en ubetydelig integumentær farge en rødbrun fargetone..

pærer modnesI tillegg til en detaljert beskrivelse av pæren, Elena, vil et fotoutvalg hjelpe deg med å bestemme de foretrukne egenskapene til frukttrær som han vil se på nettstedet hans.modningsprosess

Særtrekk ved denne sorten er rikelig høst – opptil 40 kg. Vinterhardhet av blomster lar deg tåle frost, så sterk immunitet gjør det mulig for fruktene å holde seg på grenene til slutten av september – begynnelsen av oktober.rik pærehøst Elena

Overmodne frukter faller raskt av, så for lagring bør de plukkes 7-10 dager før slutten av modningsperioden..

Takket være denne teknikken og fruktens tette struktur kan du oppnå høy holdbarhetskvalitet og transportbarhet i 4 måneder uten å gå på kompromiss med forbrukernes kvaliteter..det er på tide å høste

Plante og forlate

resultatet av god omsorgEtt eller to år gamle frøplanter av sorten Elena står i april-mai eller høsten. For å gjøre dette, velg områder med loamy jord. Unngå å plante i områder med et grunnvannsnivå på mindre enn 2 meter, da flom fører til at rotsystemet dør.

Ytterligere riller, å lage kupert terreng eller plante på en ås vil bidra til å unngå problemer med flom av frøplanter.

For å danne en kompakt krone podes den først på et lavt voksende lager. For en ung frøplante graves et hull med en dybde på mer enn 0,7 m med en diameter på 1,0 m. Uavhengig av plantens sesongmessighet, er det bedre å forberede hullet på forhånd, helst på høsten. I løpet av vinteren vil hullet slå seg ned, og det vil være mulig å utelukke utdypningen av frøplantenes hals, noe som har en skadelig effekt på prosedyren for å overleve treet..

Ved planting i leirete områder blir jorden gjødslet med kompost, og for å øke luftgjennomtrengeligheten fortynnes den med torv og grov elvesand. Sandjord blir beriket ved å tilsette kompost, torv og humus.

Overdreven og god vanning:

  • lar unge frøplanter få høyde intensivt;
  • nødvendig for dannelse av eggstokkene og saftig frukt;
  • i fravær av naturlig nedbør i perioden før vinteren, øker det vinterhardheten til trær.

I tillegg til riktig planting av pæren, trenger Elena omsorg, som består i å skape et optimalt bomiljø. Beskjæringstiltak gjør det mulig å danne kronen på treet, regulere tilstanden, fruiting og graden av fortykning.

For utvikling av en funksjonell krone er det nødvendig å utføre tynning beskjæring. Sanering av tørkede og døde deler utføres etter behov.

For å utelukke sykdommen utføres sprøyting om våren i perioden april til mai. Kjemisk behandling om sommeren utføres i nærvær av åpenbare tegn på sykelighet og krever avslutning en måned før forventet høst.

Når du planter unge frøplanter, er det nødvendig å bruke gjødsel, noe som vil være nødvendig etter 3-4 års planting. Topp dressing i vårsesongen krever introduksjon av nitrogenholdige stoffer – urea og saltpeter. Bladbehandling blir utført om sommeren. Trær trenger grundig fôring om høsten.

På kvelden før vinteren er det nødvendig å introdusere fosfor-kaliumpreparater:

  • humus;
  • organisk søppel;
  • aske;
  • brent kalkstein eller bordsalt.

Pæreimmunitet og sykelighet

sykdomsresistentMotstanden mot forskjellige sykdommer hos pærer av Elena -sorten gjør det mulig å skille denne typen blant flertallet. Slike trær bukker ikke under for effekten av septoria og soppparasitter. I mangel av profylakse kan smittsomme sykdommer dukke opp – rust, frukt og stilkrot, pulveraktig mugg.

Betydelig skade på sorten er forårsaket av sommerfugl, flått, grønn bladlus eller bladorm. For å utrydde symptomer i fremtiden, er det nødvendig å grave områdene i treets krone, ødelegge løvet og opprettholde riktig pleie..

Pæresorten Elena er kjent for sitt utbytte, stabilitet, høy immunitet og upretensiøs omsorg. Derfor, hvis du tenker på å plante en pære, så er dette et godt alternativ.!

Modning av pærer av forskjellige varianter – video

Previous Post
Bletilla orkide: planting og omsorg for planten
Next Post
Cultivarea okra din semințe: reguli de plantare și îngrijirea plantelor