15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av pepper på det åpne feltet og i drivhuset

På bildet et dykk av pepperplanter En av de vanligste avlingene som dyrkes av nesten hver sommerboer er søt pepper. Og det er flere grunner til universell kjærlighet:

 1. Først, denne velsmakende og sunne grønnsaken er allsidig. Den kan kuttes i ferske salater, eller tilberedes som en egen rett..
 2. for det andre, pepper er lett og enkelt å dyrke hvis du kjenner noen få grunnleggende prinsipper for hvordan du gjør det riktig.

For at en kultur skal føle seg komfortabel, må du se litt på historien. Dette vil hjelpe deg med å finne ut hvilke forhold som er nødvendige for god frukting, både i det åpne feltet og i drivhuset..

Fødestedet for søt pepper er Sør -Amerika. Dette betyr at denne planten er best egnet for omtrent samme klima: varmt og ikke tørt.

Hvis det fortsatt er kjølig i drivhuset, er det verdt å installere en varmeapparat. Og fjern overflødig fuktighet ved å lufte.

Åpen mark gleder planten med varme, men vanning er nødvendig for god vekst. Dette er de grunnleggende reglene. Men det er finesser av pepperpleie som hver sommerboer bør vite..

Hvordan dyrke en god avling paprika utendørs?

En god høst av paprika er ingen tilfeldighet. Det krever innsats med kunnskap. Så for eksempel vil graden av modning av frukten og særegenhetene ved å ta vare på den avhenge av valget av sorten. Tidspunktet for såing av frøene og tidspunktet for å plante en ung plante i bakken vil avhenge av sorten..

La oss dele hele prosessen med å dyrke pepper i flere stadier:

 1. Jord- og frøforberedelse.
 2. Dyrking av pepperplanter fra frø.
 3. Plantepleie.
 4. Sykdommer og skadedyr.

Første skritt

på bildet forberedte pepperfrø klare for planting i bakken Det hele starter med å forberede frøene. Hva inkluderer dette? Det er flere teknologier for behandling av frømateriale.

 • En av dem er å suge frøene i varmt vann (vanntemperatur fra 40 grader og over) i 4-6 timer. Etter det legges frøene i en fuktig klut i et oppvarmet rom i 2 dager..
 • En annen måte er å kle frøene i en svak løsning av kaliumpermanganat i 15-20 minutter. Deretter må de skylles og legges i en vekststimulerende løsning i 12 timer. Etter det vaskes frøene og legges i en fuktig klut i et par dager..
 • Landforberedelse. Hvis det selges ferdig jord for såing av frø. Deretter må du passe på at jorden er løs og lett, godt befruktet for å plante frø etter plukking og for å dyrke paprika i det åpne feltet. For å gjøre dette, tilsett humus og sand i jorda, i et forhold på 2 til 1. Du kan legge til aske.
 • Jordforberedelse inkluderer også nettstedvalg. Dette bør være et lyst sted, beskyttet mot trekk. Det anbefales å gjødsle jorden med superfosfat (40-50 g), råtnet gjødsel (ca. 10 kg) og treaske (opptil 100 g) siden høsten. Disse indikatorene per 1 m² jord.

Andre fase

På bildet, pepper frøplanterMed tanke på at pepperfrø spirer lenge, innen to uker, bør de plantes på forhånd i beholdere for først å vokse frøplanter.

De omtrentlige datoene når det er bedre å gjøre dette er slutten av januar, begynnelsen av februar, avhengig av sorten og hvor unge planter skal plantes: i åpen eller lukket bakke.

Så frø:

 • jorden er forbehandlet med en svak løsning av kaliumpermanganat;
 • boksen skal være nederst med hull;
 • avstanden mellom frøene er 2 cm;
 • etter avstigning, dekk esken med folie eller glass, legg den på et mørkt, varmt sted;
 • boksen settes i lyset med utseendet på de første skuddene;
 • vann bare når jorden tørker ut;
 • hell med lunkent vann;
 • dykk med utseendet på to sanne blader.

Du kan så pepperfrø i separate potter, da trenger du ikke å transplantere det, noe planten vil like.

Trinn tre

Omtrent 100 dager går, og plantene er klare for gjenbosetting. Midt eller slutten av mai er flott for dette. Jorda varmes da godt opp, og planten er mindre syk. Hvis klimaet for varmekjær paprika ikke er helt egnet, kan dette problemet lett løses ved å bygge høye senger for planten..

Høye senger er mer egnet for dyrking av paprika

Frøplantene selv, og sengene for pepper tilberedt på den tiden, bør vannes rikelig. Vannet må være varmt! Avstanden mellom busker og senger bør ikke være mindre enn 40-60 cm.

Hva skal til for å ta godt vare på plantene dine? Det er en enkel regel om fire “Ps”:

 1. Topp dressing.
 2. Vanning.
 3. Luking.
 4. Garter.

Her er noen tips for omsorg for paprika:

 1. Topp dressing. Under plantens vekst og utvikling (vekstsesong) må pepper mates 3-4 ganger. Dette kan gjøres både med spesialtilberedte kommersielt tilgjengelige produkter, eller ved å tilberede gjødsel selv..
  • Frøplantene mates for første gang 10-14 dager etter planting i åpen mark. For 10-12 liter vann tas det 1 liter gjødsel.
  • Andre dressing før blomstring. Kaliumhumat fortynnes med 10 liter vann, 2 ss tilsettes. dobbelt superfosfat (det kan knuses på forhånd).
  • For tredje gang blir pepper matet med aske eller superfosfat (det er mulig i kombinasjon). Et glass aske (eller 2 ss superfosfat) fylles med vann og infunderes i solen i 2 dager. Denne fôringen utføres to uker etter den siste befruktningen av plantene..

   Nettle er en utmerket universalgjødsel. Skjær brennesle, legg den i en bøtte og hell 1 til 10 med varmt vann. Insister i 2 eller 3 dager. Gjødsel er klar.

  • Vanning. Denne planten elsker fuktighet, men ikke vannlogging. Derfor er det bare verdt å vanne paprikaen hvis jorden er tørr.. Vannet må være varmt!
  • Luking. Lett, luftig jord er en forutsetning for god peppervekst. For dette må landet regelmessig pløyes opp..
  • Garter. Ikke bare høye varianter av paprika trenger støtte, men også de som gleder gartnere med en god høst. For å gjøre dette, for at senere ikke å skade plantens røtter, selv når du planter frøplanter, blir en støtte begravet ved siden av busken.

  Pepperpleie når det oppstår problemer

  Sykdommer og skadedyr som skader pepper:

  • sen rødme;
  • blackleg;
  • hvit råte;
  • svart bakterieflekk;
  • bladlus;
  • hvitflue;
  • Bjørn;
  • snegler;
  • Colorado bille.

  Hvis det “svarte beinet” er lett å forhindre ved å bruke god jord, unngå vannlogging og vanne det bare med varmt vann, vil den mest effektive metoden være forebygging fra en slik sykdom som sen rødme. For dette var det nødvendig å kle frøene før planting. Og med ankomsten av nattkjøling og regn, bør plantene dekkes om natten. Det er også nyttig å drysse infusjon med løkskall..

  For insekter som Colorado potetbille og bjørnen bruker erfarne sommerboere spesielle preparater og urteinfusjoner: tansy, hvitløk, røllike, malurt.

  Bestøvning med treaske vil bidra til å beskytte planten mot skadedyr. Bladlus kan beseires med serum blandet med vann (1,5 liter per bøtte vann).

  Tips for å dyrke paprika i et drivhus

  Mange sommerboere foretrekker å dyrke varmekjær paprika i et drivhus. Men også her er det noen punkter du trenger å vite og være forberedt på. For eksempel:

  • For at dyrking av pepper i drivhuset bare skal gi positive resultater, må du nøye vurdere valget av sorten. Ikke alle typer pepper kan gjøre insektfri pollinering. Men i dette tilfellet kan du prøve kunstig pollinering med en vanlig myk børste..
  • Vanligvis tømmes jorda i drivhusene fra hyppigere bruk. Så du må passe på å gjødsle det eller erstatte det øverste laget (20-25 cm) av jorda..
  • Pesticider og gjødsel er best brukt de som er egnet for drivhus. Oftest er det et spesielt merke på emballasjen..
  • For å bekjempe skadedyr som finner behagelige forhold i drivhuset, er det nødvendig å sprøyte pepperen med Fitosporin en gang i måneden..
  • Hvis pepper blir plantet i drivhuset om våren eller høsten, er det best å varme opp luften i den..
  • Det er viktig å ventilere drivhuset for å unngå for høye temperaturer og høy (nesten 100%) fuktighet. Hvis du ikke kan ventilere drivhuset regelmessig, kan du utstyre det med kunstig ventilasjon..

  Etter å ha lært hvordan du dyrker paprika riktig i et drivhus, og tar de nødvendige tiltakene, kan du sikre at plantene er sunne og utbyttet er høyt..

  På bildet gir paprikaen som vokser i drivhuset mer utbytte.

  Frøplanter for drivhus og for åpent felt dyrkes i henhold til de samme prinsippene. Tre punkter er viktige for dette: krukkene med planter må holdes varme; pass på at jorden ikke tørker ut og ikke er for våt; jorden skal være frodig og lys. Jordens løshet er gitt av sand, humus, ukomponert organisk materiale.

  Frøplanter kan transplanteres inn i drivhuset tidligere enn i åpen mark. På samme tid anbefaler erfarne sommerboere å gjøre dette nøye, slik at røttene til en ung busk er helt nedsenket i plantehullet, uten å bøye eller vri.

  Det er få regler for dyrking av paprika i det åpne feltet, de er alle enkle å følge. Hvis du følger dem, kan du få en utmerket høst..

  Det er viktig å ventilere drivhuset eller drivhuset for en bedre høst.

  Her er noen nyttige tips for å dyrke paprika produktivt utendørs:

  • For å tiltrekke seg insekter under blomstring av planten, kan den sprayes med søtet vann..
  • Pepper blir lett pollinert. Derfor bør du ikke plante forskjellige varianter av den nær hverandre..
  • Tomten som er planlagt gitt for pepper er nøye valgt. For å unngå plantesykdommer og for en god høst, bør representanter for bordsrotvekster, gresskar og belgfrukter under ingen omstendigheter være forgjengerne til pepper.
  • Det er viktig å herde planten for bedre akklimatisering. For å gjøre dette, 10 dager før planting i åpen mark, er det nødvendig å ta ut plantene til frisk luft. Fra 10-15 minutter må du gradvis øke plantens oppholdstid..
  • Hvis frosten treffer uventet, kan pepperplantene reddes. For å gjøre dette må du vanne jorden godt. Eller isoler plantene med folie, papir, lutrasil. Du kan sette plastflasker med avskåret bunn på buskene.

  Over tid får hver sommerboer sin egen erfaring. Dette hjelper ham til å bruke mindre energi for gode resultater..

  Les også: når du skal så paprika til frøplanter?

  Dyrking av pepper i et drivhus i landet – video

  Previous Post
  Bruken av eplecidereddik i hverdagen, kosmetologi og behandling
  Next Post
  Pere din soiul Detskaya aduce fructe stabil