15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funksjoner i sorten, planting og omsorg for actinidia kolomikta

actinidia kolomikta i landet Actinidia er en lianalignende plante med en kraftig trelignende stilk og et stort antall store blader. Blant alle varianter er det actinidia kolomikta som er utbredt, plante og ta vare på som er relevant for Moskva -regionen og den nordlige delen av Russland. Denne planten er også kjent som den nordlige druen, som den mottok som et resultat av fruktens ytre likhet med druebundene. Den dyrkes ikke bare for å skaffe bær, men også som en prydplante..

Funksjoner av actinidia kolomikta

actinidia på en espalier De avlede actinidia -variantene tåler alvorlige vintre godt. Det er sorten actinidia kolomikta som er ledende på frostbestandighet. Den tåler temperaturer opp til -35 grader. Derfor er kunnskap om hvordan planting og omsorg for actinidia kolomikt skjer i Ural, så vel som i Sibir, ganske enkelt nødvendig for dacha -eiere som ønsker å dyrke en uvanlig plante på nettstedet deres. Når en plante blir skadet av vårfrost, kommer den seg raskt og frigjør løvverk fra sovende knopper.

Aktinidias kjønn endres ikke gjennom hele vekstperioden. For å oppnå en høykvalitets og rik høst, anbefales det å beholde 5 hunnrøtter og 2 hannrøtter i ett område.

hann- og hunnblomster av actinidiaActinidia kolomikta, hvis frukt har et høyt innhold av askorbinsyre, vil være svært nyttig for mennesker. For 100 g bær er det mer enn 1000 mg av dette verdifulle vitaminet. For å få den daglige dosen av vitamin C, er det nok å spise to actinidia bær. Av dette følger det at bare 1,5 kg bær er nok for en person i et år..

I kommentarene til gartnere blir det bemerket at denne planten ikke påvirkes av skadedyr, de omgår det, noe som betyr at du ikke trenger å bruke ekstra midler på kampen.

Actinidia kolomikta, sortbeskrivelse:

 1. En flerårig plante med en klatrestamme som kan vikle rundt en støtte opp til 8 m høy.
 2. Levetiden når 30 år.
 3. Blomstringsperioden er sen – midten av juni. Temperaturen for normal blomstring bør ikke være under 0 grader. De første blomstene vises først ved 4-5 års levetid. Hannprøver har staminerte blomster, og hunnblomster har også en stor pistil..
 4. Fruktmodning skjer i september – begynnelsen av oktober. Moden frukt er mørkegrønn, med en myk og delikat tekstur. Utbyttet fra en busk er ca 1-2 kg.
 5. Smak søtt og surt eller søtt, med en ananas smak.

Setevalg

actinidia i nærheten av bygningenFør du velger et sted for planting av actinidia kolomikt, er det nødvendig å studere hovedfunksjonene:

 • liana strekker seg konstant oppover, noen prøver når en høyde på opptil 8 meter;
 • plantens rotsystem er nær overflaten.

Basert på disse funksjonene må du velge et sted for vekst. For disse formålene er litt skyggelagte områder ideelle, der det vil være mye plass for den frie veksten av planten oppover. Under gunstige forhold vil det dannes flere laterale skudd på den. Actinidia liker ikke tørket jord, så vanning bør overvåkes spesielt nøye..

Det beste alternativet er å plante actinidia langs gjerder eller ved siden av bygninger. I dette tilfellet får du ikke bare nyttige bær, men også en prydplante for å dekorere et gjerde. Det eneste du bør vurdere er plasseringen av avløpet, siden anlegget ikke tåler vannlogging, akkurat som overtørket jord..

Det er ikke tilrådelig å plante actinidia ved siden av hagetrær, da det bare vil tette dem. Minste avstand mellom vintreet og trærne bør være omtrent 6-7 m.

Jordkrav

actinidia trenger sur eller litt sur jordActinidia vokser godt i jord med lavt innhold av komponenter som nitrogen og fosfor. Imidlertid er det bedre å nekte avl av vinstokker på alkaliske jordarter, denne typen er absolutt ikke egnet for henne. Det beste alternativet er sur eller litt sur jord, muligens nøytral. Jordens struktur skal være løs, men ikke sandig. Leirjord er heller ikke egnet for dyrking av denne avlingen..

På steder med nær forekomst av grunnvann, anbefales det ikke å plante actinidia, siden overdreven fuktighet kan skade det.

Planting actinidia kolomikta

plante actinidia kolomiktaUtvalget av actinidia kolomikta er veldig populært i Sibir. Planten kan plantes både om våren og høsten, etter frost eller før de begynner..

For planting av actinidia tilberedes en grop (50 * 50 * 50), med foreløpig legging av et dreneringslag. Det er vanlig å bruke grus, pukk eller ødelagt murstein til det. Et slikt lag bør være minst 10 cm. Etter det er hagen jord fylt med lag med tørket humus.

Hvis det fortsatt er tung jord på stedet, tilsettes sand til dreneringslaget. Ask (1 kg), superfosfat (0,2 kg) og kaliumsulfat (0,1 kg) kan også tilsettes til hagejord..

Etter å ha dekket hullet med jord, dannes en liten haug i midten, der en actinidia -frøplante er plassert. For at de unge røttene ikke skal tørke ut og ikke bli angrepet av skadedyr, dyppes de i en leirmos før planting..

På slutten av plantearbeidet vannes frøplanten med vann (med 2 bøtter per 1 busk.), Og jorden rundt den komprimeres litt. I dette tilfellet bør rotkragen være i flukt med bakken.

Et hull rundt busken bør ikke gjøres for å utelukke opphopning av regnvann i det..

Omsorg for actinidia kolomikta

For å øke utbyttet og danne en dekorativ plante, må du passe godt på det.

Actinidia kolomikta, omsorg og hovedstadier:

 1. Vanning er hyppig, men uten dannelse av stillestående vann. Det er nødvendig å hele tiden opprettholde jordfuktigheten, siden plantens røtter er grunne. For normal vekst av den vegetative delen av planten er fuktig luft nødvendig, derfor anbefales det i varmt vær å spraye bladene med vann, helst to ganger om dagen, morgen og kveld..
 2. Plantefôring utføres i begynnelsen av sommeren. For dette brukes en infusjon av mullein, fortynnet med vann i forholdet 1:10. Du kan også bruke andre typer mineralgjødsel.
 3. For at jorden ikke skal tørke ut, anbefales det å kappe det ved hjelp av forskjellige metoder. Den enkleste og mest effektive måten er å dekke overflaten med sagflis..
 4. Variasjonen av actinidia kolomikta, planting og omsorg i Moskva -regionen og Sibir sørger også for ly for vinteren.

Beskjæring av actinidia og hva det er til

beskjæring av actinidia utføres om høstenBeskjæring av en plante utføres umiddelbart etter blomstring eller sent på høsten, etter at alle bladene har falt av. Om våren, i perioden med juice -produksjon, anbefales det ikke beskjæring, siden planten kan svekkes eller til og med dø på grunn av tap av juice. Beskjæring av actinidia innebærer å tynne planten, samt kutte ut svake og visne grener..

Danner actinidia kolomikta

skjema for dannelse av coins av actinidiaDyrking av actinidia kolomikta og omsorg for den innebærer også dens støping, hvilken variasjon avhenger av regionen der den vokser, plantestedet og typen espalier.

I midtfeltet vokser actinidia i form av en busk, plassert på en espalier, ved viftestøping. For dette velges 3-4 hoved, vertikale skudd, som vil være viftehylsene. Om høsten, etter at bladene faller av, blir toppen klemt av til det stive vintreet, på grunn av hvilke sidegrener vil vokse neste år. Etter å ha valgt den kraftigste av disse skuddene, er de knyttet til en espalier, med en retning i forskjellige retninger.

Det neste året vokser forkortede grener, klare til frukt. De er bundet oppreist. Et år senere vil skudd vises på dem igjen, som må bindes allerede i horisontal stilling og spre dem i forskjellige retninger. Skudd som allerede har frukt, anbefales å bli forkortet med 5 knopper, regnet fra det øverste bæret.

Video om planting av actinidia

Previous Post
Este posibil să folosiți pepene verde pentru pancreatită, colecistită și gastrită
Next Post
Plantarea de cartofi cu un tractor cu spărgător