15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi foretrekker eplesorten Krasa Sverdlovsk

epletre skjønnhet i sverdlovsk Krasa Sverdlovsk epletre ble oppdrettet av Sverdlovsk oppdrettere på 1970 -tallet. Sorten er selvfruktbar – når den pollineres med sitt eget pollen, er fruktene ikke bundet, så treet må plasseres i nærheten av epletrær av andre varianter.

På grunn av sin aroma, gode smak, høye utbytte, god holdbarhet, vakre form og farge på epler regnes Krasa Sverdlovsk som en av de beste variantene i verden..

Eksterne egenskaper

frukten av epletreet skjønnheten i Sverdlovsk

Du kan skille Krasa Sverdlovsk epletre fra andre varianter med følgende funksjoner:

  1. Høyden på treet når 5-7 m, kronen er ikke tett, middelsbladet, har en avrundet form.
  2. Store skjelettgrener er dekket med brun bark. De går fra hovedstammen i en vinkel på 70-80 grader.
  3. Overflaten til unge skudd er dekket med et lite lo. De er malt brune, litt fasetterte.
  4. Bladene er blanke, mørkegrønne, store og avrundede, har en rynket overflate.
  5. Knoppene som vises er farget burgunderrosa. Når blomstene blomstrer, får kronbladene en hvitrosa fargetone..

Burgund knopper regnes som det viktigste kjennetegnet ved ville epletrær. Krasa Sverdlovsk tilhører en av få sorter med knopper av en så uvanlig farge..

Frukt og utbytte

epler modnesStørrelsen på fruktene er større enn gjennomsnittet, veier 160-200 g. Med riktig pleie kan et voksen tre produsere epler som veier opptil 280 g. De kjennetegnes av en vakker, avrundet form, har en jevn, glatt overflate og blank hud..

Fargen på epler ved høsting er grønn gul med en rød tønne. Når de lagres, blir de kremet oransje i fargen. Rødmen blir lysere og mer vasket ut. Lengden og tykkelsen på stilken er gjennomsnittlig, trakten er ikke dyp, dekket med rusten av en vakker gyllenrosa farge.

Den bleke kremete massen er litt kornet, fast og saftig. Eplet har en behagelig søt og syrlig smak og delikat aroma med et lite snev av krydder. 100 g frukt inneholder mer enn 30 mg vitamin C.

Vanlig og fullverdig frukting begynner 6-7 år etter plantingen av et ungt tre. Etterlevelse av omsorgsreglene lar deg samle rundt 200 centners av avlingen fra en tomt på 1 hektar. Et voksen tre kan produsere opptil 90 kg epler.

Innsamling og lagring

høsting av eplerHøstet i september. Siden sorten er en vintersort, lagres fruktene til mai, uten å miste smak, aroma og salgbare utseende..

For lagring anbefales det å bruke en kjeller med en temperatur fra 0 til + 4 ° C og en luftfuktighet på 75-80%.

I september plukkes ufullstendig modne epler fra trærne og sendes til lagring i umoden form. På dette tidspunktet er de fortsatt sure og seige, har en grønn-gul farge, en stivelsesaktig smak. Gradvis modnes fruktene, blir søte, myke og saftige. Under lagring får de en vakker farge med en lys rød-rød rødme og en behagelig aroma..

Regioner av eplevoksende Krasa Sverdlovsk

epletre Krasa Sverdlovsk i de sentrale regionene i RusslandEplesorten Krasa Sverdlovsk vokser godt i de sentrale regionene i Russland, i Sør -Ural og Volga -regionen. Skiller seg fra gjennomsnittlig vinterhardhet, noe som ikke tillater å dyrke en avling i de nordlige områdene.

eplehageNoen gartnere avler imidlertid denne sorten med suksess i Altai og vestlige Sibir, forutsatt at den vokser med strofe -metoden: Når treet vokser, vippes det mot nord. Som et resultat blir jorden på sørsiden bedre varmet opp av solstrålene, som faller i en liten vinkel på denne breddegraden. Et tre som vokser i oppreist stilling vil ikke kunne motta nok varme og lys, noe som vil føre til en betydelig reduksjon i avkastningen.

Sykdom og motstand mot skadedyr

sorten er resistent mot sykdommerBeskrivelsen av Krasa Sverdlovsk -epletreet i sortregisteret (i dokumentet er det under nummeret 8905983) inneholder informasjon om at kulturen er relativt motstandsdyktig mot fruktråte, skorpe og mugg.

De fleste gartnere bemerker at trær er ganske motstandsdyktige mot skadedyr, noe som skyldes de klimatiske egenskapene til regionene der de dyrkes..

For å unngå dårlig vekst og sårhet, bør trær plantes på steder der det ikke er grunnvann.

I noen tilfeller er det tilrådelig å ta vare på arrangementet av dreneringssystemet før planting. Du bør heller ikke utføre for rikelig og hyppig vanning av epletrær..

Velge et landingssted

bra sted for dyrking av epletrærPå grunn av den ikke for høye vinterhardheten, anbefales det å plante trær fra sørsiden av en høy bygning eller et sted beskyttet mot nordavinden.

Det beste plantestedet for skjønnheten i Sverdlovsk er den sørlige delen av hagen, hvor voksne epletrær av andre varianter vokser. Avstanden mellom trær bør være minst 3-4 meter. Det anbefales å holde samme avstand når du planter avlinger i nærheten av bygninger..

På grunn av den kompakte, ikke spredende kronen, tar ikke treet mye plass, så det kan enkelt plasseres selv på en liten eiendom.

Jordkrav

plante et epletreVed å studere særegenhetene ved å plante og forlate Krasa Sverdlovskaya epletre-sort, bør det tas i betraktning at veldig tunge og for lette jordarter ikke vil passe henne. Leirjord hindrer fuktighet og luft i å trenge inn i rotsystemet, og sandjord er ikke i stand til å beholde vann og tilføre det til røttene fra de nedre lagene.

Derfor, hvis det er en jord som ikke er egnet for denne typen jord på stedet, anbefales det å forberede en hagegrop 1-2 år før du planter et epletre.

Når du dyrker en avling, er det også nødvendig å ta hensyn til følgende funksjoner angående jordkrav:

  1. Planten foretrekker jord med nøytral surhet. Hvis den økes, føres den nødvendige mengden kalk inn i bakken før planting..
  2. Skjønnheten i Sverdlovsk vokser dårlig i for salt jord. For å normalisere denne indikatoren anbefaler eksperter å pusse 1-2 år før du planter et tre.
  3. Planten tåler ikke for høy jordfuktighet. Dette indikerer behovet for å unngå å plante det nær grunnvann..

Funksjoner i landbruksteknologi

resultatet av riktig omsorgDet er kjent at Krasa Sverdlovsk -epletreet tåler opptil -30 grader, underlagt lav luftfuktighet og overholdelse av ytterligere plantebeskyttelsestiltak. For å forhindre frysing i Ural -hagene er trestammen og grener av første orden knyttet til isolasjon.

Når du vokser i Perm, Sverdlovsk -områdene og i Sibir, er det veldig viktig å være oppmerksom på riktig krondannelse. Den dannes ved hjelp av strofe -metoden, på grunn av hvilken planten om vinteren er helt dekket med et lag med snø..

På grunn av dårlig vekking av knoppene på vekstene, bør unge frøplanter kuttes tidlig på våren i løpet av de første 5 årene av livet. Beskjæring av fjorårets vekst om våren og klemming av nye sidegrener over 3-5 blader, lar deg danne en kompakt krone og maksimere utbyttet.

Siden kulturen er selvfruktbar, i fravær av epletrær i nærheten av andre varianter, vil blomstene ikke kunne pollinere. Derfor, for å sikre gode eggstokker og frukt, må skjønnheten i Sverdlovsk plasseres i nærheten av andre trær. De vil gi henne pollinering av høy kvalitet. Det er nødvendig å velge varianter av eplebestøvere på en slik måte at blomstringen sammenfaller i tide med blomstringen av den aktuelle sorten.

Hva er epletreet Beauty of Sverdlovsk – video

Previous Post
Naken dame fra Sør -Afrika – mild amaryllis
Next Post
Funksjoner i sorten, planting og omsorg for actinidia kolomikta