15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er ødem av paprikablad og hvordan fikser jeg det

ødem paprika blader Så snart det kommer støt eller støt på frøplantene i nattskjermen, begynner mange gartnere å få panikk og tror at de har å gjøre med bladlus, edderkoppmidd eller en eller annen sykdom. Faktisk er det ganske enkelt ødem av paprikablader forårsaket av overflødig fuktighet. Likevel, hvis det ikke iverksettes tiltak, har et slikt avvik en skadelig effekt på utbyttet av den dyrkede avlingen. For å klare det, må du bli mer kjent med dropsy (populært navn).

Det viktigste er å stille riktig diagnose.

vi stiller riktig diagnose Det skal bemerkes at ødemet av paprikablader ikke tilskrives verken sopp- eller virussykdommer. Hvis du feildiagnostiserer og sprayer en sunn avling med kjemikalier, vil det gjøre mye skade..

For ikke å forveksle dropsy med andre sykdommer, er det verdt å studere symptomene:

 • baksiden av den grønne platen er dekket med kviser eller dråper;
 • prikker eller flekker med lysegrønn farge vises på stammen;
 • skyggen av den grønne massen endres ikke;
 • med alvorlig skade, stengler og løvkrøll.

Til tross for utviklingen av dropsy, kan planten fortsette å vokse og virke helt frisk. Det har blitt lagt merke til at noen ganger påvirker veksten bare individuelle deler av frøplanten..

prikker-tuberkler på undersiden av bladeneTuberkelprikkene som dannes på undersiden av pepperbladet er ganske tette å ta på. De hovne formasjonene ligner noe på hvitmugg. Selv om ødem ikke overføres fra en kultur til en annen, medfører det en latent fare for planten. Hvis ingenting blir gjort, er dette beheftet med bladens død, som til slutt faller av og fratar planten næringsstoffer. Noen paprika er imidlertid mindre tilbøyelige til å falle enn andre..

Overfylte frøplanter dør vanligvis raskt nok. Årsaken til dette er å dø av rotsystemet..

Årsaker til ødem

overvannende paprikaForstyrrelser i utviklingen av frøplanter skyldes overflødig fuktighet eller mangel på belysning. Oftest er slik hevelse karakteristisk for drivhusavlinger. Uregelmessig vanning av frøplanter fører vanligvis til utviklingen av patologi. Vanligvis lar gartnere den jordiske klumpen tørke helt eller tørke ut. Da fukter de altfor mye planter som ikke takler så mye fuktighet.

Hevelse i nattskjermene observeres på grunn av blokkering av kanalene som er ansvarlige for fordampning av fuktighet fra bladene. Det er på disse stedene at det dannes vannsprut..

fortykning av frøplanterUtseendet til slike oppbygginger kan skyldes et kraftig temperaturfall. For eksempel vannet en bonde plantene sine rikelig, hvoretter det ble kaldere. Som et resultat blir jordsubstratet avkjølt. I tillegg påvirkes utviklingen av dropsy også av tykning av buskene eller mangel på ventilasjon i drivhuset. Utseendet til slike bobler er relevant for prøver som står nær hverandre eller ligger i nærheten av bakgrunnslyset.

Ødem av paprikablader og metoder for å håndtere det

Ødem av paprikablader og metoder for å håndtere detDet er umulig å gjenopprette et sunt utseende til det berørte løvet på noen måte. Siden de blir fratatt ernæring, vil de ganske enkelt forsvinne over tid. Den eneste måten å stoppe utviklingen av dropsy er å eliminere årsaken som forårsaket det. Til å begynne med anbefales det å tørke den vanntette jordblandingen. Beholderen med frøplantene legges på batteriet en stund, og legger skum under beholderen. Andre anbefaler å lage noen hull i bunnen av skuffen for å hjelpe fuktigheten til å fordampe raskere. For oversvømte frøplanter transplanteres til en annen jord.

En rekke enkle teknikker brukes til å behandle ødem av paprikablader.:

 • kontrollere mengden vanning;
 • utjevne hyppigheten og regelmessigheten av jordfuktighet (en gang hver 6. dag);
 • overfør plantene til et lysere rom, til solsiden;
 • etter hver sprøyting løsnes jordsubstratet;
 • øke avstanden mellom grytene for å unngå fortykning;
 • moderat ventilere rommet;
 • gi en optimal temperatur på 16-18˚С;
 • inspiser plantene regelmessig for støt.

Under det terapeutiske kurset er vanningen av plantene begrenset så mye som mulig. I dette tilfellet brukes bare vann ved romtemperatur..

hjelpe planterAlle disse prosedyrene negerer dannelsen av nye vekster på pepper. En annen effektiv måte vil være å fjerne de berørte arkene. Etter dette må stammen imidlertid begraves til nivået med de resterende bladene. Med langstrakte frøplanter utføres ikke en slik hendelse..

Som beskyttelse av kulturen mot ugunstige forhold brukes stoffet Epin. Løvverket sprayes med en løsning slik at planten lettere kan tåle mangel på næring..

Forvarslet er forarmet

riktig jordforberedelseEn godt designet dreneringsbeholder for dyrking av frøplanter vil bidra til å forhindre dropsy. Utvidet leire, ødelagt murstein eller andre materialer bør være ¼ eller 1/5 av beholderens volum. På samme tid, ved såing av frø eller transplantasjon av frøplanter, unngås overdreven utdyping av rotkragen. Når de er for dypt i jorden, kan spirene rett og slett “kveles”. Men underlaget plasseres på nivået med siden av beholderen.

Dette gir potteblandingen:

 • riktig lufting;
 • tørking av topplaget;
 • ingen væskestagnasjon.

I stedet for å løsne den regelmessig, stikker noen gartnere ganske enkelt gjennom jorden flere steder. For tett jord må dyrkes.

overholdelse av temperaturforholdeneTemperaturregimet i drivhus styres ved hjelp av varmeovner eller konvektorer. Likevel bør du ikke la luften tørke ut, fordi dette kan føre til andre typer problemer. Spesielle fytolamper vil bidra til å gi pepperplanter tilstrekkelig med lys i 12-14 timer..

Ødemet har “understudies”

ødemundersøkelser på pepperbladSvært ofte forveksler gartnere dropsy med vanlige paprika sykdommer i frøplanter. Kviser oppstår også som et resultat av invasjonen av flått, bladlus og også insekter. I slike tuberkler setter insekt skadedyr seg vanligvis og legger egg..

Likevel skiller hovedsymptomene på lesjonen seg vesentlig fra dropsy.:

 1. Bladlus. Deformasjon av blader og blomster observeres, som krøller seg og faller av. Vegetative organer er vanligvis dekket med klebrig rusk..bladlusangrep
 2. Edderkoppmidd. På de løvfellende platene vises gule flekker, og på innsiden et grått belegg som ligner støv. Knapt merkbare spindelvev dannes mellom grener og stilker.edderkoppmidd
 3. Skjold. Grønne, gule og brune bakker stikker opp langs de sentrale venene. Et klebrig belegg på overflaten er et tegn på parasittenes vitale aktivitet. Over tid blir løvet blekt, tørker, krøller og faller av..skede
 4. Trips. Eggene som er lagt av insekter, ligner vekster i forskjellige størrelser, som ligner på kviser av ødem. De er forskjellige i aske- eller sitronfarge..Trips på blader

For å skille hevelse av en kultur fra skade av farlige skadedyr, er det nødvendig å bruke et forstørrelsesglass. Det er bedre å bruke linser med en forstørrelse på 10-20. Insekter beveger seg som vanlig aktivt rundt planten, så de er lette å få øye på.

Noen bønder anbefaler å plante bare dropsy-resistente peppersorter. Disse variantene inkluderer Druzhok, Gina eller Shustrik.

Som praksis viser, kan ødemet av paprikablader håndteres. Det er nok bare å regulere riktig vanning og belysning. Imidlertid kan dessverre ingenting reddes fra det berørte løvet..

Ødem av paprikablader er ikke så skummelt – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?