15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ordningen med å dyrke lyhnis fra frø for å dekorere bakgårdsområdet

dyrking av lychnis fra frø Når gartnere lager et koselig hjørne på sommerhuset, bruker de ofte lyse blomster. For å finne det beste alternativet, må du studere dyrking av lychnis fra frø for landskapsdesign. Planten tiltrekker seg med en rekke farger og former. Oversatt til russisk betyr navnet “lampe”, som indikerer dens lysende egenskaper. Det antas at bladplatene til en blomst tidligere ble brukt til å belyse rom. Uansett hva det var, men i dag pynter lychnis blomster og blomsterbed i byen og landet til ekte beundrere av flora.

Hvordan ser en blomst ut fra siden? Hvilke typer passer for vårt territorium? Hvordan organisere en lichnisplanting og utendørs omsorg for å nyte skjønnheten? Finn ut hva eksperter sier.

Lyse lamper mot en grønn bakgrunn

sfærisk blomsterstand Det fantastiske landskapet som omgir oss er fullt av lyse farger og bisarre former. Du vil gjenskape slik skjønnhet på bakgården din. Gartnere gjør det imidlertid gradvis. Når de utforsker eksotiske kulturer, velger de de lyseste eksemplarene.

Lichnis er en slik plante. Den tilhører familien Clove. Har flere navn:

 • soloppgang;
 • Adonis;
 • såpeskål;
 • Tatarisk såpe.

lychnis på sommerhuset deresHver av dem angir plantens egenskaper. De to første navnene er relatert til utseendet på knoppene. Lichnis mottok resten av “kallenavn” for evnen til å frigjøre såpeskum hvis du gnir kronbladene på knoppene i hendene..

lychnis i naturenI sitt naturlige miljø finnes blomsten nesten over hele Russland, Ukraina og Hviterussland. Han er også kjent i Europa og Asia. Siden 1500 -tallet har stauder blitt dyrket aktivt i blomsterbed. Og oppdrettere har avlet rundt 15 dekorative varianter, som har vunnet særlig popularitet blant fargeelskere. La oss bli kjent med de mest populære typene.

Chalcedony

chalcedony lychnisKulturen vokser opp til 90 cm i høyden. Den har en oppreist stilk, som er dekket med små, harde fibre. I den nedre delen er det brede ovale bladplater med skarpe spisser. Under blomstringen er busken dekorert med sfæriske knopper. De består av mange små blomster, malt i lyse røde nyanser. Noen ganger er det rosa frottéalternativer med en rød flekk i midten av kronbladet. Blomstringen begynner i juni og varer en hel måned..

Kronet

krone lychnisDen lyse daggryplanten er en frodig busk som består av mange grener. De er sølvfargede og vokser opp til 1 m.

På denne fantastiske bakgrunnen dannes enkelt store knopper av slike toner:

 • Høyrød;
 • dyprosa;
 • Hvit.

De gleder øyet fra slutten av mai til begynnelsen av oktober. Sorten tåler perfekt langvarig nyanse, temperaturfall og kalde vintre..

Alpint

alpin lychnisFlerårig er ikke høy. Den stiger bare 20 cm over bakken. Den urteaktige busken er strødd med langstrakt lysegrønt løvverk, mot hvilket tette rosa blomsterstander dukker opp. Sorten brukes som et dekorativt element i etableringen av alpinske lysbilder. De første knoppene blomstrer i begynnelsen av juni, de siste i slutten av juli.

Viskaria

lychnis viskariaLychnis av denne sorten kjennetegnes av stilker med en rødlig fargetone. I tillegg er de belagt med et klebrig stoff. Ovale bladplater. Panikkulerte knopper er farget skarlagen eller hvite.

Rosetta

lychnis rosettaUrtbar, spredende busk består av mange stilker med en grov overflate. Det smale, avlange løvet er dekket med delikate korte hår. Terry kronbladene av knoppene er malt i en rik, rød farge.

Jupiter

lychnis jupiterEn høy, løs busk når en høyde på 80 cm. Grenene er litt pubescent. Løvverket er langstrakt. Knoppene er farget lys lilla. Glad for øyet fra slutten av mai til juli.

Uavhengig av sorten, etter pollinering av knoppene, dannes frukt. De ligner miniatyrnøtter som inneholder mørkebrune frø..

Spiring av plantemateriale varer i 4 år.

Voksende lychnis fra frø

dyrking av lychnis fra frøDet er 2 måter å skaffe en plante for anlegg av en sommerhytte. Den kan sås direkte i bakken eller for frøplanter. Det første alternativet er egnet for sørlige regioner der varmt vær setter inn raskt. Tross alt vokser blomsterfrø ved en temperatur på + 20 ° C.klargjøring av blomsterbed

Før du fortsetter med å plante lychnisfrø, forbered blomsterbedet forsiktig:

 • rive ut rester av planter;
 • pløy jorda godt;
 • nivå det øverste laget;
 • lag riller, 1,5 cm dype.

lychnisfrøFor å så blomster jevnt, blandes kornene med sand. Deretter lukkes hullene forsiktig. De første skuddene vises ikke tidligere enn 21 dager senere. Erfarne dyrkere vil fremskynde prosessen med film eller agrofiber. Takket være lyet dannes en drivhuseffekt, som fremmer dannelsen av grønne skudd. For tette avlinger tynnes ut og fjerner svake eller deformerte prøver.

Spiringskvaliteten påvirkes av stratifiseringen av plantematerialet. For dette blir blomsterfrø sendt til kjøleskapet i 30 dager..

Forberedelse av frøplanter

dyrking av lyhnis fra frø gjennom frøplanterProsessen med å vokse fra lyhnisfrø til frøplanter begynner i slutten av februar eller begynnelsen av mars.seksjonelle beholdere

For saken trenger du:

 • seksjonelle beholdere;
 • egnet underlag;
 • plantemateriale;
 • dekkfilm eller glass;
 • bulk plast kopper.

Når alle elementene er tilgjengelig, fortsett å plante. Først fylles beholderne med et substrat, som består av torvland, elvesand, kompost. Et frø legges i hver seksjon, males med jord og fuktes med en sprayflaske. Avlingene er dekket med folie eller gjennomsiktig glass. Beholderne føres til et rom hvor en stabil temperatur over null opprettholdes. Når grønt vises etter 3 uker, fjernes lyet, og beholderne overføres til et varmere sted. Under påvirkning av sollys vil de raskt vokse. Hele denne perioden blir blomstene moderat vannet..

Lychnis -frøplanter i kopperForsterkede frøplanter overføres forsiktig til plastkopper. For dette er alle avlinger fuktet rikelig. Deretter fjernes plantene forsiktig sammen med jordklumpen og overføres til en ny beholder. Frirommet er fylt med jord, komprimert og rikelig vannet med vann ved romtemperatur. Kopper plasseres på vinduskarmer der det er mye sollys. 2 uker før planting i åpen mark, begynner plantene å stivne. Hver dag blir hun tatt ut på gaten. Først oppbevares den i 30 minutter. Etter 2 dager økes perioden. Og så videre til full akklimatisering i det naturlige miljøet. Vurder deretter hvordan erfarne blomsterhandlere tar vare på kulturen..

Kultur liker ikke trekk, så beholdere bør holdes borte fra ventilasjonsåpninger og dører.

Å elske omsorg er nøkkelen til suksess

Lichnis -omsorg i hagenVille blomster kan se ut til å trives under alle forhold. Faktisk “tar” naturen vare på dem. Det er en passende jord for hver art. Det vil regne fra himmelen, og med tordenvær blir det toppkledning. Dyrket blomster forventer alt dette fra fansen. Derfor inkluderer planting og omsorg for en daggryblomst en rekke aktiviteter.

Plassering av blomsterbed

enkelt planting av lyhnisLikhnis har utviklet seg vellykket på ett nettsted i ikke mer enn 5 år. Derfor plasseres den på et blomsterbed på et sted hvor det er rikelig med sollys. Bare diffus skygge er tillatt. I tillegg ser kulturen flott ut i gruppe- og enkeltplantinger..

Dvergsorter plantes:

 • på de alpine lysbildene;
 • rockeries;
 • for innramming av hagegater og grenser.

Høye eksemplarer av Lichnes brukes til design av lysthus, uthus, gjerder, samt kunstige reservoarer.

blomsteroppsatser med lychnisAsters, daylilies, nelliker, primulaer er ideelle naboer for lychnis. Selv en blomst plantet i en beholder kan brukes til å dekorere en veranda eller balkong..

Fuktighetsgivende

vanning lyhnisI de fleste tilfeller nøyer anlegget seg med nedbør som kommer fra himmelen. Men med langvarig tørke trenger lychnis ekstra fuktighet. Vann blomstene med en sprayflaske. Dette vil bidra til å fordele vannet jevnt gjennom blomsterbedet..

Etter fukting er det lurt å lufte jorden og fjerne ugress..

Topp dressing

gjødsel for dyrking av lychnisGjennom sesongen blir planten befruktet minst 3 ganger. Den første fôringen utføres før blomstringen av Lychnis.

Løsningen tilberedes fra komponentene:

 • vann;
 • superfosfat;
 • urea;
 • kaliumsulfat.

Kjemikalier tas en spiseskje om gangen og fortynnes i 10 liter rent vann. Andre gang blir befruktning påført under blomstring, og den tredje – tidlig på høsten..

For 1 m² vil omtrent 3 liter av det tilberedte stoffet være nødvendig.

Beskjæring og forberedelse til vinteren

beskjæring av lychnisEtter blomstring forblir oppreist peduncles på buskene, noe som hemmer utseendet på nye prøver. Derfor blir de fjernet i tide. Takket være denne prosedyren frigjør daggryet nye blomsterstander i lang tid..

I de sørlige områdene tåler planten mirakuløst kaldt vær. Imidlertid vil ytterligere dekning være nødvendig i den midterste banen. Oftest er blomster mulket med falne blader eller torv..

Etter å ha lært hva dyrking av lychnis fra frø er, forstår vi enkelheten i oppgaven. Den kan sås direkte i åpen mark eller containere. Og omsorg for en kultur krever ikke spesielle ferdigheter. Så la oss dekorere nettstedet vårt med denne lyse blomsten.

Voksende lychnis fra frø, transplanteringsprosess – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?