15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hva er det til, når og hvordan utføres jakten på druer?

jakte på druer Prägling av druer er et viktig trinn i omsorgen for vintreet, som er beskjæring av toppen av skuddene. Korrekt utført prosedyre bidrar til å øke utbyttet, akselerere veksten av druebusken, og også forbedre kvaliteten på modne bunter.

Hva er jakten på druer

sommerjakt på druer Mange nybegynnere vinbønder er interessert i hva det er – jakten på druer, fordi denne prosedyren ikke er obligatorisk når en dyrker en avling. Det er fjerning av den øvre delen av skuddene med underutviklede blader med omtrent 35-40 cm.

Vineskudd blir forkortet til de første normale bladene. Det må tas i betraktning at for kort beskjæring, der 4-6 blader er igjen, ikke kan berike druebunken fullt ut og mette den med næringsstoffer. Dette påvirker utbyttet av avlingen negativt..

myntEtter prosedyren bør 13-16 friske, fullt utviklede blader forbli på skuddet.

Hovedmålet med å drue druer er å bremse prosessene med aktiv vekst med 20-30 dager, noe som bidrar til omfordeling av næringsstoffer mellom plantens forskjellige organer.

Å jage druer – grunnleggende regler og fordeler

myntereglerFør du druer druer, må du gjøre deg kjent med hovedtrekkene og finessene i prosedyren, siden feil som er gjort påvirker veksten av vintreet og utbyttet negativt. Jaktteknikken ligner på å klype, men i motsetning til den blir grener kuttet mye lengre, den fjerne delen av skuddet er merkbart større.

For å øke størrelsen på druene i haugene utføres også jakt – det hjelper å unngå å overbelaste planten med en moden høst. Som et resultat av denne prosedyren dannes frukt og modnes på vintreet i tide..

Under prosedyren fjernes skudd som har vokst på den sentrale flerårige stammen. Blant det som jakten er gjort, er også grener på fruktpiler og erstatningsgrener..

De viktigste fordelene med å drue druer:

 • omfordeling av næringsstoffer som kommer inn i de “sovende” knoppene og haugene;
 • beskytte planten mot forrådnende formasjoner og soppinfeksjoner;
 • full ventilasjon og jevn belysning av vintreet ved solens stråler;
 • akselerert modning av unge skudd;
 • forberedelse av unge grener for overvintring.

I de fleste tilfeller utføres mynting på druer med en gjennomsnittlig modningstid. Slike varianter kjennetegnes ved deres evne til raskt å bygge opp grønn masse. Den maksimale konsentrasjonen av næringsstoffer brukes på voksende løvverk, noe som fører til en langsom modning av bunter, som kan strekke seg til den første frosten.

Vilkår for druemynting

tidspunktet for druenFør preging av druer er det nødvendig å bestemme tidspunktet for prosedyren. Det oppnådde resultatet avhenger av dette. Beskjæring utføres i suspensjonsfasen av hovedveksten til den unge vintreet.

Hovedtegnet på veksthemming kan betraktes som å rette opp den øvre delen av skuddene. Med aktiv vekst begynner skuddene å bøye og vippe nedover, siden skuddet på den ene siden er sterkere og sunnere.

Tidspunktet for mynting avhenger av den spesifikke druesorten:

 • tidlig – fra 15. juli til 10. august;
 • midtsesong – fra 1. til 15. august;
 • sent – fra 10. til 20. august.

Hvis drueavlingen dyrkes i et drivhus eller drivhus, er det bedre å mynte den i midten og slutten av juli for skudd med en høyde på mer enn 90-100 cm og bare om nødvendig.

Påfølgende beskjæring av skudd utføres i andre halvdel av august og den første uken i oktober. Målet er å komprimere druestøtten effektivt.

Gjennomfører preging

jakte på druer med beskjærereFør beskjæring må du vurdere hvordan drueskuddene preges. De fleste erfarne gartnere og vinbønder bruker beskjæringssaks..

Hovedstadiene av beskjæring:

 • fjern toppen av hvert skudd, som har 17-19 sanne blader langs hele lengden;
 • delen av skuddet som skal fjernes bør inneholde opptil 5-7 blader;
 • etter beskjæring, plukk bladene over den øvre børsten i flere omganger – dette vil gi en større størrelse og rik farge på bærene.

12-15 dager etter pregingen begynner scenen med aktiv vekst av stebarn. Dette fører til akkumulering av næringsstoffer og juice som er nødvendig for aktiv utvikling og vekst av sovende knopper, samt dannelse av blomsterstand for det neste året..

trekk ved pregingHvis druer blir myntet for tidlig, begynner stebarn å vokse for raskt og bruker opp hele tilførselen av næringsstoffer til våren. Dette fører til for tidlig spiring, svekkelse av planten og en reduksjon i antall frukt eggstokker..

Når 5-7 modne blader av stesønnen dannes, er det nødvendig å klype trinnsonene – dette vil sikre kontroll over deres vekst. Det skal være 2-4 blader på hver.

Denne mengden anses som optimal slik at planten kan produsere og akkumulere en tilstrekkelig konsentrasjon av næringssaft og holde sovende knopper til våren..

Funksjoner i prosedyren

druebusk etter myntingI noen tilfeller må man manipulere 2-4 ganger i løpet av vekstsesongen når man presterer noen kraftige druesorter. Den første manipulasjonen utføres før begynnelsen av blomstringsfasen. På dette tidspunktet vil det danne opptil 10-13 sanne blader på hvert kuttet vintre..

Senere beskjæring av druer påvirker ikke skuddene, men bare stebarna, som kommer fra de øvre knoppene, til en høyde på 7-8 cm. En slik forkortelse for hurtigvoksende varianter har en positiv effekt på modningen av druebunker. Hjelper med å forberede planteskudd for frost.

Beskårte skudd kan brukes til fordel for en personlig tomt – brent, og frukt- og bærbusker og trær kan gjødsles med aske. Hvis grenene av druene ble infisert med sopp- eller andre infeksjoner, må de tas ut av hagen og brennes. Dette vil forhindre ytterligere spredning av infeksjonen..

Kontraindikasjoner for mynt

jakt på druer er ikke alltid nødvendigVinjakt har ikke alltid en positiv effekt på veksten, utviklingen og produktiviteten til et anlegg. I noen tilfeller anbefales denne prosedyren ikke..

De viktigste kontraindikasjonene:

 1. Varm, tørr sommer. Forkortelse av skudd i dette tilfellet kan provosere overfladiske solbrentheter av løvverk og bunter..
 2. Vindruesorter – oftest er slike varianter små, med et minimum av grønn masse. Bordsorter er mer egnet for preging..
 3. Unge vinplantasjer. Skuddene til en slik plante er ikke modne nok til forkortelse. De har kanskje ikke nok næringsstoffer til vinteren..
 4. Vintreet vokser på en spesiell bue eller arbor. Slike planter trenger ikke å bli myntet. De har allerede sterke og sterke skudd. Jevnt opplyst av sollys og gir et stabilt utbytte.
 5. Avlingen svekkes av angrep av skadedyr, soppinfeksjoner eller andre sykdommer.

Å jage druer er en gunstig prosedyre som har en positiv effekt på plantevekst, fruktmodning og samlet utbytte. Når du utfører det, må du ta hensyn til de viktigste nyansene. Blant dem er druesorten, stedet og funksjonene i veksten, samt tilstedeværelsen av kontraindikasjoner.

Riktig jakt på druer – video

Previous Post
Fotografie care descrie tipurile și soiurile de adeniu acasă
Next Post
Pepenele verde este cu siguranță un fruct, dar ce fel?