15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aktiv bruk av hydrogenperoksid for planter i rommet, hagen og grønnsakshagen

påføring av hydrogenperoksid til planter Nylig har bruk av hydrogenperoksid til planter skapt røre blant sommerboerne. Tidligere ble stoffet brukt til medisinske formål og husholdningsformål. Det falt aldri på noen å vanne innendørs blomster eller grønnsaker i hagen med denne væsken. Ingen prøvde å desinfisere plantematerialet eller gjødsle jorda. Eller kanskje skadedyrbekjempelse? Fordypende studier av stoffet har vist at stoffet virkelig stimulerer utviklingen av innendørs, hage og hageplanter. Finn ut hva eksperter sier.

De virkelige bruksområdene av hydrogenperoksid for planter

bruk av hydrogenperoksid i sengene Kjemikaliet H₂O₂ er en klar, luktfri væske med en “metallisk” smak. Den oppløses fantastisk i vann. Apotek selger vanligvis en løsning med 3% konsentrasjon. Peroksid skiller seg fra vann med dobbelt så mye oksygen. Under påvirkning av eksterne faktorer er elementet løsrevet fra stoffet og kommer inn i jorda. Det var denne prosessen som bestemte den utbredte bruken av hydrogenperoksid for planter i hagearbeid og hagebruk..hydrogenperoksid for frøplanter

Praksis har vist at stoffet har en rekke egenskaper:

 • antiseptisk middel;
 • rensing;
 • desinfisering;
 • helbredelse.

Hydrogenperoksid regnes ikke som et giftig stoff. For høyt konsentrasjonsnivå kan imidlertid skade både planter og personen selv..

Derfor utføres alle prosedyrer i henhold til allment aksepterte regler som er testet av forskere..

Jordmetning med oksygen

metning av jorda med oksygenJordens kjemiske sammensetning spiller en nøkkelrolle i den vellykkede utviklingen av ulike typer avlinger. Derfor bruker agronomer tilleggsstoffer som inneholder verdifulle komponenter. Det rimeligste alternativet for vanlige sommerboere er å behandle jorden med hydrogenperoksid før planting. Stoffet kjøpes på apoteket, og deretter tilberedes en løsning. 20 ml av preparatet helles i 1 liter rent vann. Bland godt og umiddelbart behandle jorda rikelig.

Legemidlet forbedrer jordens kvalitet i et slikt forhold:

 • mettet med oksygen;
 • dreper skadelige mikroorganismer;
 • øker surhetsgraden til underlaget.

Konsentrasjonen av verdifulle komponenter har en gunstig effekt på utviklingen av plantens rotsystem. Takket være overflod av oksygen i jorda, vokser de raskere og bærer frukt. Behandling av underlaget for dyrking av innendørs avlinger beskytter mot sykdommer og alle typer sopp.

Sammensetningen må gjøres umiddelbart før bruk. Ellers vil den ekstra dosen oksygen raskt fordampe..

Frødesinfeksjon

frødesinfeksjonTilstedeværelsen av alle slags patogene sopp og virus i atmosfæren skaper bekymring blant gartnere. Usynlige individer leter stadig etter et habitat for seg selv, og forårsaker derved uopprettelig skade på planter. Derfor bruker gartnere hydrogenperoksid for å desinfisere grønnsaksfrø for å regulere utviklingshastigheten..

24 timer før planting desinfiseres plantematerialet med en slik sammensetning:

 • vann (0,5 l);
 • 3% hydrogenperoksidoppløsning (1 ss).

Løsningen blandes godt og helles i en bred beholder. Frø dyppes i det i omtrent en dag. Fersk væske tilberedes hver 4. time. Ellers vil plantematerialet forringes..

Prosedyren for desinfisering av inokulum utføres best i en glassbeholder. Kokekar av metall oksiderer raskt.

Sprøyting og bløtlegging av rotsystemet

hydrogenperoksid for rotutviklingBruk av hydrogenperoksid i grønnsakshagen din kan bidra til å øke grønnsaksutbyttet. Prosessen begynner med jordbehandling. Deretter desinfiseres frøene. Det neste trinnet er å spraye rotsystemet til plantene. Behandlingen utføres umiddelbart før planting i åpen mark. Løsningen fremstilles i henhold til følgende proporsjon: tilsett 3 ml hydrogenperoksyd til 1 liter vann. Frøplanter dyppes i væske i en dag. Takket være dette er røttene mettet med oksygen og tilpasser seg raskt til den nye sengen..

hydrogenperoksid for roting av stiklingerEn lignende prosedyre utføres for roting av stiklinger. Imidlertid fremstilles løsningen i henhold til en annen formel. For 1 liter vann kreves 1 teskje av stoffet. Etter daglig eksponering tørkes spirene grundig. Og så blir de plantet på et permanent sted.

Hydrogenperoksid beskytter på en pålitelig måte stiklinger mot råte, noe som lett påvirker svake planter.

Billig fôring er alltid tilgjengelig

bruk av hydrogenperoksid til planter som toppdressingFrodige blomsterbed og frodige grønnsaksbed vil aldri gå glipp av en ekstra dose næringsstoffer. For å bruke hydrogenperoksid som gjødsel, tilberedes en enkel sammensetning. En spiseskje oksygenvæske helles i 1 liter rent vann. Det resulterende preparatet ristes grundig og føres umiddelbart inn i jorden. På grunn av overflod av oksygen, som kom fra en kunstig kilde, absorberer blomster og grønnsaker bedre verdifulle sporstoffer fra jorda.

Noen få dråper hydrogenperoksid vil fjerne klor fra tappevannet. Den resulterende væsken brukes til vanning av innendørs planter..

Helbredende vanning av frodig grønt

bruk av hydrogenperoksid til planter som toppdressingDet antas at kraftige regnskyll med tordenvær fyller det fruktbare landet med nitrogen. Dessverre kan innendørs blomster ikke dra fordel av denne naturtjenesten. Erfarne floraelskere har funnet en fantastisk måte å løse problemet på. Regelmessig vanning av innendørs planter med hydrogenperoksid stimulerer vekst og utvikling. Og, selvfølgelig, beskytter mot skadedyr og sykdommer.

Den helbredende sammensetningen fremstilles av komponenter:

 • hydrogenperoksid (50 ml);
 • rent vann (1 l):
 • medisinsk alkohol (2 ss);
 • flytende vaskemiddel (2-3 dråper).

sprøyting av innendørs planterIngrediensene ristes godt i flasken. De legger en sprøyteflaske på den og spruter rikelig med blomstene som vokser på vinduskarmen med hydrogenperoksid. Når de er på løvet, stimulerer oksygenmolekyler den aktive veksten av innendørs avlinger. For vanning av underlaget er et “preparat” egnet, bestående av 1 liter vann og 2 ss av stoffet. Planter er beskyttet mot skadedyr ved å bruke en blanding som er fremstilt av 100 ml hydrogenperoksid, 2 liter vann og 100 g granulert sukker. “Kronen” på innendørs grøntområder er grundig sprayet med en helbredende væske.

Den samme sammensetningen brukes til å sprøyte hageblomster i et åpent blomsterbed..

Grønnsaker og hydrogenperoksid

tomatbehandlingNår ulike sykdommer påvirker fruktplanter som er kjære for hjertet, blir de til et trist syn. For behandling ønsker man ikke alltid å bruke sterke kjemikalier. Mange gartnere har funnet en alternativ måte. Den aktive bruken av hydrogenperoksid for planter bidro til å spare et stort antall fruktavlinger.

For eksempel beskytter tomater mot sen rødme med en løsning som består av farmasøytiske preparater:

 • hydrogenperoksid 3% konsentrasjon (2 ss);
 • tinktur av jod (40 dråper);
 • vann ved romtemperatur (10 l).

Sammensetningen tilberedes først i en romslig beholder. Deretter helles den i en sprayflaske. Rikelig sprøyting av planter med hydrogenperoksid blandet med jod utføres flere ganger gjennom vekstsesongen.bearbeiding av søt pepper

Praksis har vist at en slik sammensetning også vil beskytte paprikabusker mot alvorlige infeksjoner.:

 • bakteriell spotting;
 • blackleg;
 • sen rødme.

Om nødvendig er et stoff forberedt for å forhindre vegetabilske avlinger fra soppinfeksjoner. 10 liter vann helles i en emalje- eller plastbøtte. Tilsett 1 kopp aske. Insister 2-3 dager, filtrer deretter. En spiseskje hydrogenperoksid helles i den resulterende væsken. Omrørt og umiddelbart brukt til behandling av plantedelen.

H₂O₂ for hagen

bruk av hydrogenperoksid for planter i hagenEt ekstremt enkelt preparat vil bidra til å beskytte fruktavlinger mot ormer og insekter..

Den er laget av 3 komponenter:

 • vann (bøtte);
 • hydrogenperoksid (30 ml);
 • vodka (2 ss).

behandling av fruktbusker med hydrogenperoksidDen resulterende sammensetningen er rikelig vannet med frukttrær og bærbusker. På lignende måte brukes hydrogenperoksid mot bladlus, noe som ødelegger bladplatene til planter. “Insektmiddel” tilberedes i henhold til denne oppskriften. På 1 liter vann settes 50 g granulert sukker og 50 ml farmasøytisk hydrogenperoksid. Væsken sprøytes grundig med alle de synlige greenene i den berørte kulturen. Prosedyren gjentas flere ganger i uken til insektene forsvinner helt..

Som du kan se, fører bruk av hydrogenperoksid i hagebruk, i hagen og til innendørs planter til fantastiske resultater. Rikelig høst fjernes fra fruktavlinger. Grønnsaker er ikke utsatt for soppsykdommer. Innendørs blomster ser 100%ut. La oss ikke glemme den ekstra dosen oksygen som er skjult i den farmasøytiske hydrogenperoksydløsningen..

Bruken av hydrogenperoksid for planter på vinduskarmen – video

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară