15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Skadedyr av korsblomstret avling, rapsbladbille og effektiv bekjempelse av det

rapsbladbille Rapsbille er en av de vanligste og farligste skadedyrene for avlinger fra kålfamilien. Denne miniatyrbuggen er i stand til å forårsake stor skade på avlinger av raps, sennep, nepe, kålrot. Kampen mot rapsbladbille innebærer bruk av rimelige folkemedisiner, effektive kjemikalier, samt obligatoriske forebyggende tiltak.

Rapsbladbille – skadedyrbeskrivelse

bille rapsbille Rapsbladbille er et insekt fra kategorien Coleoptera, av bladbillefamilien..

Skadedyret kan gjenkjennes av sine karakteristiske trekk:

 1. Billens kropp er avlang-oval, ikke mer enn 8-10 mm i størrelse, dekket med en kitinøs membran.
 2. Den øvre delen av kroppen er farget rød -svart og har tre langsgående striper – en av dem er plassert langs suturen og to på høyre og venstre side av den sentrale delen av elytra.
 3. På hodet til insektet er et par svarte antenner, bestående av 11 segmenter.
 4. Canola leaf beetle har seks bein, tykke og tette, også bestående av segmenter.
 5. Bladbillelarven har en kropp på 12-16 mm, en brunbrun farge på øvre rygg og en lys gul farge på den nedre delen av kroppen..

raps skadedyrRapsskadegjør alvorlige skader på grønnsakshagen. Først lever insekter av kål ugress, og etter en økning i antall kolonier infiserer de hvitkål, reddik, raps, sennep.

Skadedyr er både voksne og bladbille -larver. De spiser bort de myke delene av planter og etterlater bare harde årer. Dette fører til at dyrkede planter dør raskt og reduserer avkastningen betydelig..

Kontrollmetoder for rapsbladbille

invasjon av rapsbilleKampen mot rapsbladbille utføres på to måter – ved bruk av landbruksteknikker og kjemikalier. Mange sommerboere og gartnere bruker agrotekniske metoder, ettersom de har en mer skånsom effekt og er helt trygge for fremtidig høst. Men det må huskes på at med et stort antall skadedyr kan jordbrukspraksis være ineffektiv..

Agrotekniske metoder

agrotekniske kontrollmetoderFør du bekjemper bladbille med agrotekniske metoder, er det nødvendig å forberede jorda. På høsten, best av alt i første halvdel av september, forsiktig grave opp jorden. Dette vil bidra til å ødelegge eggene til rapsbille som er lagt i jorda for vinteren. Dette tiltaket vil stoppe den videre spredningen av skadedyr på stedet..

Andre agrotekniske kontrollmetoder:

 1. Fjern ugress på stedet i tide (spesielt fra Cruciferous -familien). De er mat for biller; hvis de er fraværende, vil insekter bli tvunget til å forlate territoriet..
 2. Løsne jorda regelmessig mellom plantene – dette vil bidra til å ødelegge pupene til rapsbladbille som er igjen i bakken..
 3. Tidlig planting av kålplanter, bruk av drivhus og drivhus forhindrer skade på plantinger av skadedyr.

Noen gartnere bruker et lite triks – de planter et lite bed av raps eller kål, som vil distrahere skadedyret fra de viktigste dyrkede plantene.

Rapsbille og larver kan fanges manuelt ved hjelp av et garn. Men denne metoden er bare egnet for skadedyrbekjempelse i et lite område..

Kjemiske stoffer

bruk av kjemikalier mot rapsbilleDu kan begynne å bruke kjemikalier hvis mer enn 10% av alle grønne områder påvirkes av rapsbladbille, eller hvis det er minst 4-6 insekter på en busk. I slike tilfeller vil agrotekniske metoder være ineffektive; det er mulig å bli kvitt en stor koloni av parasitter bare ved hjelp av kjemikalier.

Effektive industrielle rettsmidler inkluderer:

 • Zolon;
 • Karbofos;
 • Actellik;
 • Metafos;
 • Phosbecid;
 • Avgjørelser;
 • Kemiphos.

Disse stoffene kalles insektmidler mot tarm og kontaktvirkning. De aktive stoffene deres, sammen med de behandlede bladene, kommer inn i fordøyelsessystemet til bladbille. I løpet av få timer forårsaker de forstyrrelser i overføringen av nerveimpulser, lammelse og død av skadedyr. Den beskyttende effekten varer opptil 15-25 dager.

Eventuelle kjemikalier må brukes i strengt samsvar med produsentens instruksjoner og i den angitte doseringen..

feltbehandlingBehandling av berørte planter gjøres best om kvelden, etter solnedgang. Oftest på dette tidspunktet er rapsbladbille valgt på bladets overflate – dette øker effektiviteten til behandling betydelig.

Når rapsbille vises på jordbruksfelt, brukes 12% heksakloranstøv. Feltene pollineres med dette pulveret i en andel på 15-18 kg per 1 ha..

farlig bladbladbille av skadedyrRapsbille er et farlig skadedyr som alvorlig skader korsblomstplanter. Kombinasjonen av enkle og effektive landbruksmetoder med moderne kjemikalier vil bidra til å bli kvitt insekter og opprettholde høy avling..

Rapsbladbille funnet i rapsfelt – video

Previous Post
Om fordelene og farene ved jordskokksknoller for menneskekroppen
Next Post
Gooseberry Date își va găsi un loc vrednic la cabana de vară