15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats

trimming av Kurdyumov I sin bok understreket Nikolai Ivanovich Kurdyumov at målene til treet og gartneren vanligvis avviker. Beskjæring ifølge Kurdyumov, utviklet av gartneren, vil hjelpe til med å “forhandle” med hagen din om samarbeid. På 80 -tallet i forrige århundre ble han uteksaminert fra Timiryazev -akademiet og begynte å implementere sitt eget system for å forme kronen på trær. Dens unike teknikker stabiliserer vekst og frukting av avlinger.

Grunnleggende om beskjæringsfilosofien

regler for krondannelse Hensikten med trær har aldri vært fruktbærende. I ung alder “streber” de med sprang for å bygge opp kubikkmeter grønt og meter høyde. I voksen alder er deres oppgave å forlate verdige avkom, det vil si frø. Frukt til trær er den dyreste investeringen. Til gjengjeld får de bare utmattelse og avmakt. Likevel vil delikat beskjæring ifølge Kurdyumov bidra til å oppnå høye utbytter..

Akademiker Nikolai Ivanovich identifiserte 11 lover for vellykket forvaltning av frukttrær:

 1. Bladets spesielle rolle. Næringsstoffer tilføres gjennom greenene. Knopper, skudd og til slutt frukt utvikler seg fra bladene..
 2. Den beste tiden for transplantasjon er vegetasjonens hviletid..
 3. Om sommeren bør enden av grenene ta en pause fra beskjæreren..
 4. Essensen i beskjæring av frukttrær ifølge Kurdyumov. Frøplanter av steinfrukt forkortes umiddelbart etter planting. Pomes beskjæres først etter rooting, det vil si det neste året.
 5. Kronens form er symmetrisk slik at grenene utvikler seg fullt ut.
 6. For en jevn fordeling av næringsstoffer, forkortes raske og kraftige skudd.
 7. Knoppene som ligger på toppen utvikler seg mer intensivt enn sidekollegaene, så de blir fjernet.forme kronen på et tre ifølge Kurdyumov
 8. Det er mulig å forbedre utviklingen av frukt ved å begrense veksten av skudd, samt ved å bremse sirkulasjonen i fruktgrenene..
 9. Skuddets vekstdynamikk avhenger av plasseringen. Vertikale forekomster regnes som aktive. Derfor blir beskjæringen i henhold til Kurdyumov utført så snart som mulig..
 10. Ved å svekke ernæringen og utviklingen av fruktbare grener, bidrar gartneren til dannelsen av mer frukt.
 11. Sterkere og mer fruktbare grener utvikler seg fra kortskårne skudd..

fortykket planting av frukttrærProblemet for mange gartnere i Russland er for tett planting av sterke trær. Svært ofte bruker bønder lavt voksende beskjæring på frittvoksende prøver, noe som ikke bør gjøres. Som et resultat strekker plantene seg raskt ut, og hagen blir til en håpløs og ufruktbar jungel..

For å forstå “hva trærne vil”, må du se dem nøye. Svært ofte foreslår skuddene selv hva de skal gjøre med dem..

Beskjæring i henhold til Kurdyumov eple og pære

beskjæring av eple- og pæretrærNikolai Ivanovich anbefaler beskjæring av frukttrær og busker om høsten, når planteveksten stopper. I stedet for denne kardinaloperasjonen kan grener brytes av. Med en slik skade oppnås den maksimale svekkelsen av skuddene, fordi sårskader gror mye lenger. Bruddet er planlagt i slutten av februar, når det ikke er fare for alvorlig frost. En slik epletreforming ifølge Kurdyumov er nødvendig for å hemme veksten av fruktskudd. De er ødelagt helt i bunnen.

Prosedyren utføres i henhold til ordningen:

 • til å begynne med blir et snitt gjort 1/3 av tykkelsen i den øvre delen av grenen;
 • fruktskuddet er bøyd i motsatt retning av snittet;
 • brytning utføres bare halvparten eller 2/3;
 • i denne posisjonen er grenen igjen.regler som bryter grener

Man trenger bare å kutte et eple eller en pære en gang, da det må gjøres hele tiden. I dette tilfellet kan du ikke klare deg uten en kompetent tilnærming til virksomheten..

Det neste trikset til Mr. Academician er å fjerne unødvendige nyrer. Varianter av pomefrukt dyrkes om høsten, og steinfruktvarianter – om våren. Men du kan ikke kutte dem i det hele tatt. For å gjøre dette må du plante epletrær så langt fra hverandre som mulig. Mer frihet og moderat vekst garanterer minimal forstyrrelse. Alt som kreves av gartneren er å fjerne de gamle grenene som ligger i bunnen av stammen..pære frukt

I praksis ser beskjæring av en pære ifølge Kurdyumov slik ut:

 • arealet for avlingsvekst skal være 4 x 4 m;
 • veksten av treet er begrenset til 2,5-3 m, fjerner toppen;
 • fyrledninger leder ubehagelig voksende grener til tomme områder av kronen.

Denne teknologien lar deg helt glemme beskjæreren. Frukttreet vil ha sin naturlige form. Utbyttet vil være rikelig og av god kvalitet, men ikke alltid vanlig.

Imidlertid er det en annen metode for å danne kronen..

Bøying av grener er et vanskelig triks av gartneren

bøyning av grenerDu kan endre skuddets art uten de minste kuttene eller kuttene. Det skal huskes på at “drømmen” for hver gren er å bli en leder i løpet for å overleve. Derfor streber de alle etter å nå himmelen raskere, høyere og sterkere, og ikke konkurrenter. Hva skal jeg gjøre med det? Et sterkt, blomstrende skudd bøyes forsiktig til bakken med 90˚. I dette øyeblikket begynner treet å “få panikk”, fordi den kraftige kraftportalen er blokkert. Løsningen på problemet er å erstatte den “manglende sponsoren”. Som et resultat vises en gruppe nyrer på folden, som utvikler seg intensivt hele sommeren..fikse bøyde grener

Den sterkeste babyen overlever, men den bøyde grenen:

 • inntar en posisjon som er praktisk for gartneren;
 • slutter å vokse;
 • kaster ut nye skudd;
 • grener langs hele lengden;
 • begynner å bære frukt aktivt.

Et år senere vokser den unge grenen intensivt med vertikale skudd, spesielt ved foten av stammen..

kroneutvikling etter bøying av grenerI løpet av sommeren forkorter gartneren nye skudd flere ganger, med unntak av de endelige. I tillegg utfører han en hurtigtegning for å få en normal fruktgren. Bøying av skuddene begynner fra den tidligste alderen på treet på høyden av den nedre delen. Nikolai Kurdyumov foreslår å gjøre dette i en avstand på 0,5-0,8 m fra bakken. I foldens område kan det gjøres et snitt over nyrene, en slags kalibrering. Et år senere bøyer de voksne skuddene seg og danner det neste laget. Svake grener fjernes.

ung hageBoken av Nikolai Kurdyumov beskriver mer detaljert disse metodene for å danne og kontrollere trær. Derfor kan du sette deg et mål om å bli bedre kjent med dem..

Hagetimer fra N.I. Kurdyumov – video

Previous Post
Nyttige egenskaper og kontraindikasjoner for bruk av gresskarfrøolje
Next Post
De ce pătrunjelul devine galben în grădină?