15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi studerer egenskapene til Zhukovskaya -kirsebærsorten i henhold til beskrivelsen og bildet

kirsebærklasse Zhukovskaya Ingen hage er komplett uten et kirsebærtre. Når du velger en variant for hagen din, vær oppmerksom på beskrivelsen og bildet av Zhukovskaya kirsebær. Sorten er godt kjent for gartnere og høyt verdsatt av elskere av disse smakfulle og sunne fruktene..

Generell informasjon om sorten Zhukovskaya

saftige søte frukter av Zhukovskaya kirsebær Kirsebærsorten Zhukovskaya ble oppnådd av sovjetiske oppdrettere i midten av forrige århundre. Det er sonet for de sentrale, midtre Volga -områdene og de mer sørlige områdene.

Kirsebærsorter Zhukovskaya har utmerkede egenskaper. Treet er mellomstort med en spredende krone. Fruktene er store, mørkerøde. Massen har en utmerket smak, lik kirsebær. Frukt inneholder mange næringsstoffer:

 • organiske syrer,
 • makro- og mikroelementer, inkludert kobber og jern,
 • pektin,
 • vitamin A, C, B2, PP, P,
 • folsyre.

Fruktene er egnet for bearbeiding og ferskt forbruk. Sorten er motstandsdyktig mot vanlige steinfruktsykdommer som kokomykose og ringflekk..

viltvoksende krone av Zhukovskaya kirsebærBlant ulempene med sorten kan følgende bemerkes:

 • sorten er selvfruktbar, den krever pollinatorer,
 • frukt har et ganske stort bein,
 • i kalde vintre kan blomsterknopper fryse helt eller delvis.

For vellykket årlig frukting trenger Zhukovskaya kirsebærtrær pollinerende trær. De beste kirsebærsortene er Vladimirskaya, Lyubskaya, Molodezhnaya, Apukhtinskaya, Svarte forbruksvarer.

Datoer og sted for å plante kirsebær

plante kirsebærplanter ZhukovskayaReglene for planting av kirsebær av Zhukovskaya -sorten og omsorg for den er litt annerledes enn de som generelt er akseptert for steinfrukttrær. På grunn av blomsterknoppers lave motstand mot lave temperaturer, må du nøye vurdere valget av et sted for å plante en frøplante. Kirsebær vil vokse best på milde sørlige skråninger, uten høyt grunnvann, på lett fruktbar jord.

Det bør være nok ledig plass i nærheten av treet for luftsirkulasjon. Dette vil beskytte kirsebær mot soppsykdommer og vinterskader..

Kirsebærplanter plantes om våren, etter at jorden har tint, men før saftstrømmen begynner. Når du planter om høsten, er det stor sjanse for at frøplanten ikke får tid til å slå rot før froststart.

For ikke å ta feil, når du velger en Zhukovskaya kirsebærplante, sammenlign den med beskrivelsen av sorten og bildet.

Hvordan plante en kirsebærplante korrekt

ungt kirsebærtre ZhukovskayaPlantehullet bør forberedes på forhånd slik at jorden får tid til å sette seg. Dette gjøres vanligvis om høsten, siden det er mye vanskeligere å grave frossen jord om våren. De omtrentlige dimensjonene til gropen er 50 x 50 cm for lett fruktbar jord. Hvis landet på stedet er ufruktbart og tungt, bør et større hull graves. Jordblandingen for etterfylling av frøplanten tilberedes i følgende proporsjoner:

 • en spiseskje fosfor- og kaliumgjødsel;
 • 1 glass aske og dolomittmel;
 • 1 bøtte råtten gjødsel eller kompost.

For tung jord må du tilsette grov elvesand til blandingen.

Hvis grunnvannsnivået på stedet er høyere enn to meter, drenering og planting av en frøplante på en haug, over bakkenivå.

I bunnen av gropen helles den tilberedte blandingen med en haug, en frøplante legges på den og røttene rettes ut. De bør plasseres naturlig, uten å bøye seg til siden eller opp. Treet er planert i høyden og dekket med den gjenværende blandingen. Jorden komprimeres og vannes. På begge sider er frøplanten knyttet til pinner slik at den ikke bøyer seg fra vinden og vokser vertikalt.

Kirsebærpleie Zhukovskaya

modner kirsebær ZhukovskayaVedlikehold av tre er enkelt og inkluderer vanning, beskjæring av vår og høst. Før vinteren må stammen kalkes.

Kalking beskytter treet mot frostskader, skremmer av gnagere og ødelegger overvintringsskadedyr. Velg en kalk som inneholder soppdrepende midler.

Et sunt og velstelt kirsebærtre Zhukovskaya vil være en hagedekorasjon og en favoritt delikatesse for voksne og barn. Hvis du likte sorten i henhold til beskrivelsen, kan du sette pris på skjønnheten i et kirsebærblomstring eller strødd med modne frukter i det følgende bildet.kirsebærsorter Zhukovskaya blomstrer

Hvordan velge riktig kirsebærplante – video

Previous Post
Nyttige egenskaper av koriander og bruk i tradisjonell medisin
Next Post
Beskjæring ifølge Kurdyumov – muligheten til å styre hagen uten mye innsats