15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Dyrking av poteter i en tønne – trekk ved planting, fôring og omsorg

Det ser ut som en seng fra et fat Uvanlige metoder for dyrking av poteter, for eksempel i poser, høye rygger eller under halm, har nylig blitt allment kjent for innenlandske gartnere. Men hvis du tenker deg om, så mange på sin egen tomt hvordan en knoll som kom inn i en beholder med kompost ga ikke bare vennlige skudd, men også knoller. I et godt oppvarmet, næringsrikt og nødvendigvis fuktig miljø gir kulturen en avling selv i en begrenset mengde.

Faktisk er dette prinsippet basert på metoden for å plante poteter på fat og andre lignende beholdere, som kanskje ikke er av metall, plast eller tre. Hovedbetingelsen er at fatet er over 30 cm, fuktighet og oksygen tilføres røttene i overflod, og jorden er løs og næringsrik.

Forbereder å plante poteter

Klargjøring av jord og plantemateriale Når en passende beholder er funnet, må du ikke skynde deg å plante den. Før potetene senkes i bakken, er det viktig å fjerne bunnen fra fatet eller bore et tilstrekkelig stort antall dreneringshull i den. Det er ikke ille hvis det på en høy beholder dukker opp lignende perforeringer på sideveggene..

En slik teknikk vil bidra til å etterlate overflødig fuktighet og oksygen å trenge inn i plantens røtter. Når det gjelder poteter, er dette dobbelt viktig, siden rotsystemet ikke er så stort, og belastningen på det er kolossal..

Teknologien for å dyrke poteter i et fat innebærer at mengden plantemateriale, og deretter knollene som dannes i beholderen, er ganske stor. Slik at gartneren kan kontrollere levering av fuktighet og oksygen:

 • en perforert slange plugget i bunnen eller et plastrør med hakk i en avstand på opptil 20 cm fra hverandre settes vertikalt inn i et høyt fat.
 • åpen ende, gjennom hvilken, etter at plantingen er fullført, vil det være mulig å vanne, mate potetplantasjen, ta ut.

Hvis en kompressor eller pumpe er koblet til hullet, er det lett å mette jorda i fatet med oksygen. Og rotdryppingsvanningssystemet vil bidra til å jevne fuktigheten i jorda under potetene.

Å plante poteter i et fat og ta vare på plantasjen

Å plante knoller i et fatPoteter i et fat kan ikke klare seg uten en trygg, næringsrik potteblanding. For denne kulturen er en jord bestående av like deler ferdig kompost eller råtnet humus og vanlig hagjord egnet..

Siden planter må dyrkes i et praktisk talt lukket lite volum, er det viktig at skadedyr som er farlige for poteter ikke dukker opp i fatet sammen med jorda. Derfor jord for å nøytralisere insekter og larver:

 • forkalkinert eller dampet;
 • selv om høsten, før planting, er de etset med kjemikalier.

Dyrking av poteter i en tretønneOm høsten, når jorda for dyrking av poteter i en tønne akkurat er under forberedelse, tilsettes en blanding av ammoniumnitrat eller urea, dobbelt superfosfat, kaliumforbindelser og aske. Magnesiumsulfat og dolomittmel tilsettes til sandjord som mangler magnesium. Deretter installeres fatet på det stedet som er beregnet for det, og jorden helles på bunnen med et lag på 10 til 15 cm. På bakken, trykker du litt, sprer frøspirede knoller eller biter med klekkede øyne, og på toppen av potetene sovner de med ti centimeter jordblanding.

Utmerket høstNår spirene stiger 2-3 cm over bakkenivå, må de drysses med jordblanding igjen. Hvis planten ikke får lov til å danne fullverdig løvverk, leder poteten alle kreftene til utviklingen av rotsystemet med nye stoloner, som knoller senere vil vises på. Prosessen med tilsetning av jord gjentas til fatet er fylt med en meter. Det er ikke verdt å gjøre jordlaget høyere. Fram til slutten av sesongen kan det hende at planter ikke har nok styrke til å danne knoller av høy kvalitet, siden alt potensialet vil bli brukt på dannelsen av rotsystemet..

Hele denne tiden blir jorden aktivt vannet og forhindrer tørking, noe som i en liten beholder er svært sannsynlig og farlig for å plante poteter.

Topp dressing av poteter når den vokser på fat

Potetseng fra plastfatPoteter, spesielt i en tønne, der jordens næringsegenskaper raskt blir utarmet, i stort behov for mineralsk og organisk gjødsel.

Som gjødsel for poteter ved planting, bruk:

 • gjødsel tradisjonelt brukt på frømateriale;
 • kompleks mineralgjødsel for denne avlingen;
 • en blanding av tre deler ren lavlandstorv og gjødsel;
 • tre- eller fire-dagers infusjon av grønn gjødsel.

Når spirene stiger 10-12 cm, bør plantene mates med potash og nitrogengjødsel. Når du dyrker poteter i en tønne, er gjødsel lettere å bruke i flytende form med en hastighet på 1-2 liter per busk.

Hvis poteter blir matet med urea, brukes dolomitt eller kalkmel for å nøytralisere den uunngåelige forsuring av jorda. De beste befruktningsresultatene bør bare forventes ved tilstrekkelig vanning.

Det neste jordlaget må legges tilTidlige varianter blir matet en gang, mens senmodne poteter krever to fôringer. Det er umulig å misbruke nitrogengjødsel når du planter poteter på fat, siden overflødig nitrogen kan samle seg i knoller i form av nitrater, noe som påvirker kvaliteten på avlingen, skurresistens og lagringskapasitet negativt. Hvis urea eller annet nitrogenholdig middel brukes som toppdressing til poteter, er det bedre å kombinere det med kaliumgjødsel for poteter når det plantes på fat.

På slutten av blomstringen kan planter mates med gjødsel som inneholder fosfor. Dette stoffet fremmer utstrømningen av næringsstoffer fra toppene til knollene..

Fordeler med å dyrke poteter på fat

Potetplanter i en tønneOverholdelse av reglene for planting, vanning og fôring vil gi gartneren en sjenerøs høst av store sunne knoller.

 • Takket være bedre oppvarming og en jevn tilførsel av fuktighet, vil de være klare til rengjøring mye tidligere enn ved bruk av tradisjonell teknologi..
 • I tillegg eliminerer planting av poteter på fat behovet for vanlig luking og hilling av frøplanter..
 • Busker blir ikke skadet av jordskadegjørere, og du skal ikke være redd for mange kultursykdommer.

Pene potetsengerNår den er klargjort, kan jorden brukes mange ganger. Når potetene er høstet, så tønnen med grønn gjødsel, og om høsten tilsettes organisk materiale og mineraltilsetninger.

Ulike måter å plante poteter på – video

Previous Post
Dracaena -problemer – bladene blir gule og tørre
Next Post
Ridichea petrolieră: gunoi de grajd verde, furaj, plantă de miere