15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hvordan dyrke tomatsorter Shuttle

skifte tomater Russiske tomater av Chelnok -sorten fås ved å velge fra varianter som er motstandsdyktige mot kulde og sykdom. De er avgjørende. De reagerer godt på drivhusforholdene, der de begynner å bære frukt 16 – 17 dager tidligere enn i åpen mark. Passer for dyrking i regioner med kalde kilder og korte somre.

tette elastiske frukter Tomater er gode for konservering av hele frukt og bearbeiding til tomatjuice. For å få en god høst fra en busk av Chelnok -sorten, må du kjenne de viktigste egenskapene og betingelsene for å dyrke en avling.

Tomatsort Drochelok: detaljerte egenskaper og beskrivelse

tidlig moden tomatSorten er klassifisert som tidlig modning. Fra spiring av frø til mottak av frukt, tar det fra 95 til 105 dager. Frukten er formet som en langstrakt plomme eller en båt. Har en rik skarlagensfarge. Toppen er dekket med en tett hud, som gjør at den kan lagres og transporteres uten skade. Massen er fast, kjøttfull med en liten andel væske. Sorten er egnet for varme retter, pizza, salting og ferskt forbruk.

liten kompakt buskStørrelsen på busken er liten, kompakt. Høyden overstiger ikke en halv meter. På et begrenset område kan du dyrke denne arten på balkongen. Den produserer avlinger i en liten gryte eller blomsterpotte. Under blomstring dannes opptil 10 eggstokker på stammen. Busken gir en rik høst (8 kg per busk). Tomat Shuttle i drivhuset bærer frukt til sent på høsten.

Den lille størrelsen på planten gjør det lettere å ta vare på den: sommerboeren trenger ikke å klippe, forme eller klemme buskene.

Fordeler og ulemper

shuttle frukt

Shuttle -varianten er valgt av mange sommerboere av flere grunner:

 • upretensiøsitet;
 • kompakthet;
 • god produktivitet;
 • velsmakende frukt;
 • muligheten for avl i et drivhus og på en ås;
 • mangel på ytterligere tiltak for dannelse av bushen;
 • motstand mot kalde værforhold.

frukt cutaway

Til tross for anleggets kravløshet, med noen av dens dyrkingsfunksjoner, oppstår to hovedproblemer med jevne mellomrom:

 1. Hvis utetemperaturen forblir kjølig i lang tid, er det ikke veldig mange frukter som er bundet på stilkene. Hvis en kjølig sommer er normen i ditt område, er det bedre å dyrke avlingen i et drivhus gjennom hele sesongen, ventilere i løpet av dagen og stenge om natten..
 2. I den fuktige og kjølige perioden blir variasjonen av tomater “Shuttle” infisert med sen rødme og andre virussykdommer. For å unngå dette problemet, blir planter behandlet på forhånd for forebyggende formål..

Growing Tomatoes Shuttle

frøplanter av tomatkanoer for planting i bakkenFor å dyrke en tomatskyttel, karakteristikken og beskrivelsen av sorten som snakker om utholdenhet og upretensiøsitet, må flere betingelser for landbruksteknologi overholdes.

Omsorgsprosessnavn Gir de nødvendige betingelsene
Setevalg Når du vokser i et drivhus, er det viktig å gi god belysning, fuktighet, frisk luft og vanning. Stedet for avstigning i drivhuset spiller ingen rolle.

Å lande i åpen mark er en mer ansvarlig hendelse. De velger et sted beskyttet mot utkast. Aromatiske urter, gulrøtter, kål eller agurker bør vokse på bakken før tomatene. Det er ikke lov å plante busker i stedet for poteter.

Jordsammensetning Tomatbussen, hvis avling er direkte avhengig av jordens næringsverdi, elsker fruktbar jord med et godt dreneringssystem. Vannstagnasjon ved røttene bør ikke tillates. Anbefalt sammensetning: tilsett 2 deler humus (kompost eller torv) til en del sand og en del av svart jord.
Vanning Kulturen tåler tørketider, opptil en uke gjør den uten vanning. Men det er på ham at god utvikling avhenger, dannelsen av eggstokken, antall og størrelse på fruktene. Det er nødvendig å vanne tomater grundig:

 • etter transplantasjon fra frøplantebeholdere i bakken (dybden på jordfuktigheten er minst 20 cm);
 • under blomstring og eggstokk;
 • vanning vekslende med å løsne det øverste tørre laget av jorda er viktig i perioden med bærvekst (jordfuktigheten bør være minst 30 cm dyp).

Du kan ikke helle buskene når frukten er moden. Overholdelse av tiltaket lar deg få lyse sukkertomater. Overdreven fuktighet fører til dannelse av råte. Vanningsordning i denne perioden: 7-8 liter vann under en busk en gang i uken.

Gjødsel Shuttle -tomater krever systematisk påføring av mineralsk og organisk gjødsel. Første gang plantene blir matet med en kompleks sammensetning på den 12.-14. Dagen etter plantingen på det viktigste vekststedet. Annenhver uke blir organisk materiale (gjødsel, fugleskitt, humus) og mineralsammensetninger (nitrogen etter planting, fosfor under knoppdannelse, kalium under fruktmodning) introdusert.

Under et sett med knopper sprayes buskene med en løsning av borsyre. Ferdige produkter er også godt egnet. For eksempel stoffet “Ovary”.

Funksjoner ved planting og utvikling i et drivhus

tomat frøplanter shuttleTomatfrø Skyttelen blir behandlet og plassert i frøplantebeholdere i slutten av februar. Etter å ha fordypet frøet med 1,5 cm, vannes det med varmt vann. Dekk til med glass eller folie. Temperaturbalansen skal være innenfor 25 grader. Det er tillatt å bruke en vekststimulator etter fremveksten av frøskudd.

TomatfrøemballasjeNår plantene har dukket opp, får de belysning i minst 16 timer om dagen. Bruk naturlige og kunstige lysressurser. Du kan dykke greener allerede når du bretter ut to ekte ark. Shuttle -tomatene dyrkes i drivhuset i begynnelsen av mai. I løpet av dagen blir drivhuset ventilert og gir frisk luft.

Hvis plantene er planlagt å plantes i bakken, må herdingsprosedyren startes en uke før. I slutten av mai blir plantene tatt ut i frisk luft i løpet av dagen, og tatt innendørs om natten..

shuttle fruktstørrelserTomatoes Shuttle er en lovende variant. Det bør tas hensyn til gartnere som ønsker å få en stor høst med minimale utgifter til menneskelige ressurser. Sorten, som begynner å modnes tidlig og fortsetter å bære frukt til frost, gir familien ferske salater hele sommeren. På samme tid, lukk konserveringen for vinteren, og bruk den også til matlaging av varme retter.

Tomatsort Shuttle i det åpne feltet – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor