15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Foto av druesykdommer og kampen mot dem

Friske druer Ofte kalles dyrkere av lignende sykdommer forårsaket av forskjellige sopp råte, uten å gå inn på detaljer. Det er grå, hvit, svart, sur, rotrot.

Fra forskjellige druesykdommer, for å bekjempe dem på videoen (på slutten av artikkelen), vises behandling fra en ryggsekksprøyte. Forfatteren behandler flere preparater med en tankblanding, noe som er økonomisk fordelaktig og sparer arbeidskraft. Flere behandlinger utføres i løpet av sesongen – avhengig av været, plantingenes tilstand, tilstedeværelsen av sykdommer eller skadedyr.

Grå råte på druer

Nederlag med grå mugg Soppen Botrytis cinerea Pers, i tillegg til druer, påvirker andre treaktige og urteaktige planter. Den dvaler på hvilken som helst del av planten – i barken og fallne blader, bær, ofte på åsene. Om våren aktiveres den, den påvirker alle deler av anlegget. Penetrerer enkelt ved mekanisk skade på plantevev og inn i ustabilt vev, for eksempel på grunn av ensidig nitrogentilførsel. Muligheten for infeksjon avhenger direkte av tykkelsen på vertens hud, varietetiske egenskaper. Spirer sakte selv ved en svak positiv temperatur.

Grå råte på druebladene vises i form av brune flekker dekket med et grått belegg av konidioforer.

Grå råte på bærI varmen dør den berørte delen av. På de treaktige delene av planten er flekkene hvite eller lysegule, bærene blir brune. Med nederlaget for åsene til gjengene blir de grønnbrune, forstørres og forfaller. Leder til fallet av gjengene. På alle flekker observeres over tid et grått belegg som støver ved berøring: soppen formerer seg.

Farlig grå råte av druer under forplantning av busker, siden Botrytis lett setter seg på podingssteder og ikke lar callus danne seg.

Nederlaget for hvite varianter i den varme tørre sesongen i de sene stadiene av modning av bær kan forbedre sukkerinnholdet og kvaliteten på den resulterende vinen. Ytterligere skade på røde varianter – ødeleggelse av pigment av soppen.

Grå råte på druer, hvordan bekjempe? Du bør være oppmerksom på at kobberholdige legemidler ikke er effektive nok. Legemidler fra benzimidazolgruppen (benomyl, cercobin, derozal) er gode, men det er stammer som er resistente mot dem. Det vil ikke være mulig å ødelegge med én behandling. Behandling med 0,1% ronilan -løsning og 0,075% rovral hjelper. De første behandlingene er mer fordelaktige å utføre med de anti-muggpreparatene som samtidig virker på Botrytis. Det er bedre å behandle med forskjellige preparater, dette forhindrer utvikling av skadedyrsbestandighet og gir den beste effekten.

Folkemetoden hjelper ganske bra – behandling med jodoppløsning. På en bøtte – 30-50 dråper, til en lys gul fargetone og en svak jodlukt vises. Behandle en gang i tiåret eller etter regn.

Riktig landbruksteknologi, forebygging av tykkelse av busken, rettidig implementering av grønne operasjoner og riktig fôring er av stor betydning. I tørt varmt vær er sykdommen alltid mindre.

Hvit råte av druer

Hvit råte av druerKalt av soppen Coniothyrium diplodiella Sacc. Planter påvirkes i varmt vær, oftere på slutten av bærmodningen. Bærene blir brune, tørker ut, får et kokt utseende, fargen er lilla, konsentrisk. Bladene tørker opp, får en skitten grønn farge, faller ikke av. På skuddene gråhvite langstrakte flekker, som ofte ringer skuddene. Støt av pycnidia er synlige overalt; på slutten blir fargen på de berørte bærene gråhvite. Modning av pycnidia løfter huden på bærene, luft trenger inn mellom den og fruktkjøttet. Bærene fremstår derfor hvite, huden fjernes enkelt – i en pose -.

SykdomsutbruddUtbrudd av sykdommen observeres etter hagl, på bær påvirket av brannskader, med fortykkede busker. Det er sjelden nødvendig å behandle det separat fra hvit råte. Med mindre umiddelbart etter hagl, bruk av kobberholdige legemidler eller annet.

Vingårdbehandlinger mot mugg eller mugg, påvirker også årsaken til hvitrot av druer.

Svart råte av druer, falmet munn

Svarte råte druer

Årsaksmidlet Guignardia bidwellii krever fuktighet for å infisere planter en stund, ellers vil ikke soppen invadere vertscellene. Landinger nær vannforekomster påvirkes oftere etter mekanisk skade, spesielt om kvelden – tap av dugg om natten bidrar til infeksjon.

Gjeng infisert med svart råteEn brun flekk vises på bærene med en hvit prikk i midten. Den vokser, fanger alle bærene. Senere blir fruktene svarte og tørker ut. I regnvær utvikler det seg våt råte, i tørt vær henger bærene krympet, mumifisert, mørk lilla eller blåsvart. En stund holder de på bunter, faller av om høsten. Server, som døde blader, en kilde til infeksjon i fremtiden.

På bladene manifesterer sykdommen seg i form av kremflekker med en mørkegrønn kant. Vevet inne i flekkene er tørt og dødt. På skuddene er det flekker i form av svarte striper. I fremtiden dannes sår, barken sprekker. Det ser ut som en mugg, men det er umulig å forveksle med utseendet på svarte pictids.

Ubehageligheten ved denne sykdommen, som noen andre, er at infeksjonen av bæret er umerkelig i lang tid. Og så utvikler sykdommen seg veldig raskt, og det er for sent å behandle … Derfor er forebygging viktig, vi starter behandlingen før tegnene på sykdommen dukker opp.

Det er viktig å forhindre sykdom, fjerne blader og frukt, skudd, rive opp forlatte vingårder.

Rotrot av druer

RotrotDette er en gruppe sykdommer, gruppert etter ytre tegn. Årsaksmidlene er sopp fra forskjellige ordener: ufullkomne, basidielle, pungdyr. Dette inkluderer nederlaget til psatirela, bikake, rosalinia.

Det er alltid lettere å angripe røtter skadet av været, mekanisk, av skadedyr – phylloxera, nematoder, flått, etc. Først utvikler sopp på døde røtter, men smitter gradvis sunt.

Sykdommen forekommer på tung, humusrik, flytende jord. På sandholdig jordsmonn som er fattig på organisk materiale, utvikler sykdommen seg ikke. Først utvikler sopp seg som saprofytter på død ved, deretter går de videre til druerøttene og oppfører seg allerede som parasitter.

Kontrolltiltak

Kjemikalier er ineffektive, hovedsakelig redusert til å forebygge sykdom og fjerne berørte busker.

  • Egneroterte europeiske druesorter bør ikke plantes i tung, dårlig luftet jord eller infisert med sopp.
  • Bruk av mineralgjødsel i stedet for organisk.
  • Fjern avlingsrester fra åkeren.
  • Opprør og fjern døde eller berørte busker.
  • Følg riktig oppdrettspraksis. Løsne jorda på flytende jord.

Sur råte av druer

Sur råteNavnet er ikke forbundet med farge (som mange andre råte), men med lukten: de berørte bærene lukter eddik. Lukten stammer fra den vitale aktiviteten til mikroorganismer som bearbeider sukker fra bærene til eddik. Drosophila svermer i nærheten, små fruktfluer, larvene deres – bittesmå hvite ormer – er inne i bærene. Drosophila formerer seg veldig raskt, noe som på en gang var så behagelig for genetikere. Akk, her bringer de håndgripelig skade, påvirker druer og forårsaker utvikling av mange sykdommer. Det er lettere for fluene å trenge inn i skadede bær, derimot bærer de også gjær og sopp fra bær til bær.

Bærer av sykdommenMed utviklingen av sykdommen behandler vi den, og med en blanding av et soppdrepende middel og et insektmiddel – fra fluer. Hvis du ikke er sikker på at stoffene kan blandes (det er spesielle bord, men de er ikke alltid tilgjengelig), forbereder vi løsningene separat, drenerer dem før bruk.

Sprøyting av druer – video

Previous Post
Når du velger en ku til en bakgård, er det viktig å vite hvor mye melk hun gir per dag.
Next Post
Medvetox – instrucțiuni de utilizare împotriva ursului și furnicilor