15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

En av de beste “representantene” for det nederlandske utvalget er Merengue -agurken

agurk marengs Merenga agurk er en av de mest populære variantene av det nederlandske utvalget, og nyter den velfortjente kjærligheten til mange russiske sommerboere og grønnsaksdyrkere. Årsakene til sortens popularitet ligger i upretensiøsitet overfor vekstforhold, motstand mot mange sykdommer, samt et konsekvent høyt utbytte av smakfulle, knasende agurker, som, selv når de er overmoden, ikke blir bitre.

Marengs agurk – beskrivelse og egenskaper av sorten

Nederlandsk agurk Merengue tilhører varianter av det nederlandske utvalget, avlet av spesialistene i selskapet “Monsanto”. De nederlandske marengs agurkfrøene er produsert av Seminis -selskapet. Sorten tilhører parthenocarpic (selvbestøvd), derfor er den utmerket for å vokse både i åpen mark og i drivhusforhold..

I 2007 ble Merenga registrert i Russlands statsregister og sonet for dyrking i alle regioner i Russland. Sorten har blitt utbredt blant grønnsaksdyrkere over hele verden på grunn av det gode utbyttet og smaken av agurker, attraktivt utseende og allsidighet ved bruk i matlaging..

Kjennetegn på marengs agurk:

 1. Buskene er høye, med få vipper.
 2. Bladplatene er små, litt pubescent, lysegrønne i fargen.
 3. Blomsterstanden er hunn, mettet gul, opptil 4-5 i hver node.
 4. Fruktene er glatte, sylindriske, uten krumning, med svake torner. Skallet er mørkegrønt i beinområdet og lysere i blomsterstanden.
 5. Gjennomsnittlig lengde på en moden agurk er opptil 9-12 cm, vekten er opptil 90-120 g.
 6. Agurker inneholder en minimal mengde frø, men de har ikke alle foreldreegenskaper..
 7. Massen har en behagelig, søt smak. Sorten er ikke utsatt for gulning og bitterhet selv om den er overmoden.

høytytende utvalg

Utbyttet av marengs agurker avhenger av vekstforholdene. På åpne senger kan du høste opptil 11-13 kg, i drivhusforhold-opptil 14-16 kg utbytte fra hver m². De første greenene kan høstes 38-40 dager etter spiring.

Voksende marengs agurker

dyrking av marengs agurkerTeknologien for å dyrke marengs agurker innebærer bruk av to metoder – direkte og frøplanter. I det første tilfellet blir hybridfrøene sådd direkte i bakken, i det andre tilfellet er det nødvendig med foreløpig dyrking av frøplanter. Direkte såing sparer produsenten energi og tid. Frøplante-metoden lar deg høste den første avlingen 10-15 dager tidligere.

Marengs agurker vokser best i leire, løs, godt drenert jord med tilstrekkelig mengde organisk materiale. Det optimale surhetsnivået er innenfor 5-5,8 pH.

De beste “forgjengerne” for hybrid vil være tomater, poteter, løk, kål eller paprika. Hvis det ble dyrket andre agurksorter i sengene, kan du begynne å så Merengi først etter 4-5 år..

Direkte såing av frø

Marengs agurkfrøMarengs agurkfrø kan kjøpes i enhver hagebutikk. Det er ikke mulig å samle frø fra hybrider, så hvert år må gartneren kjøpe nye frø. Du kan begynne å så frø fra de første dagene i mai til slutten av juni..

Før såing er det tilrådelig å gjødsle stedet med humus eller en blanding av superfosfat og nitrogen (45 og 25 g per 1 m²). Gjødsel kan påføres mens du graver jorda eller ganske enkelt spredt over snøen som smelter.

så agurker

Direkte såingsteknikk:

 1. I det valgte området forbereder du hull på opptil 3 cm dyp, slik at det er en avstand på 13-15 cm mellom dem. Avstand mellom rader bør være minst 50 cm.
 2. Legg 2-4 frø i hvert hull, dyp med 2-3 cm.
 3. Etterfyll plantehull og dekk dem med spunbond eller plastfolie for å skape en drivhuseffekt.

Polyetylenhuset må fjernes fra tid til annen, ventileres og vannes. Etter utseendet til det første paret av sanne blader, bør de sterkeste og sunneste spirene stå igjen, og de svake bør tynnes.

Voksende frøplanter

så agurker for dyrking av frøplanterOftest dyrkes marengs agurker i frøplanter. Dette lar deg forkorte vekstsesongen, stimulere fruktingen av avlingen..

Så frø til frøplanter:

 1. Sorter frøene og suge i en løsning av stoffet Kornevin, Epin eller en annen vekststimulator.
 2. Som en beholder kan du velge plastkopper eller beholdere som ikke er mer enn 10-15 cm høye. Du kan også bruke torvkassetter eller tabletter.
 3. Forbered et næringsrikt underlag ved å blande torvjord med humus, sagflis og torv.
 4. I tillegg kan forberedt jord blandes med nitroammophos eller treaske (1 ss. L. per 5 kg underlag). Dette vil øke dets fruktbare kvaliteter og fremskynde spiring av frø..
 5. Dyp frøene inn i underlaget ikke mer enn 2 cm og dekk beholderen med plastfolie eller glass.
 6. Frøplantene skal forbli under plasten til de første sanne bladene vises. Fra tid til annen må den fuktes fra en sprayflaske med varmt, avgjort vann..

I 27-30 dager etter utseendet til de første sanne bladene, kan de modne plantene transplanteres til en åpen seng. Frøplantene må ha minst 4 sterke ekte blader.

frøplanter av agurker7-8 dager før transplantasjon må du herde spirene. For å gjøre dette, blir de tatt ut daglig til en balkong eller gate og forlatt i flere timer, og gradvis øker herdetiden. I Sentral-Russland utføres planting av frøplanter i hagen fra 10-15 mai.

Regler for omsorg for marengs agurker

dyrking av agurker på en espalierFor å få en rik høst må marengs agurker forsynes med høy kvalitet og regelmessig pleie. Først og fremst trenger de rettidig losning av sengene og luke, overholdelse av vannings- og fôringsregimet.

Hovedstadiene av agurkpleie:

 1. Merengue trenger regelmessig løsning av jorda, noe som forbedrer tilførsel av oksygen og næringsstoffer til rotsystemet. Den første løsningen kan utføres umiddelbart etter roting av frøplanter og spiring av 2-3 blader. Du må løsne jorda rundt buskene og midtgangen, og prøve å ikke skade plantens røtter.agurk seedling omsorg
 2. Før begynnelsen av blomstringsfasen vannes agurker daglig under roten med varmt og avgjort vann, og helles minst 3 liter vann under hver busk. Under blomstring og fruktdannelse dobles mengden vann.
 3. Marengs er veldig følsom for fôring, som kan være både organisk og komplekst mineral. Det er best å bruke slam, fjærfe gjødseloppløsning, kaliumnitrat. Gjødsel påføres fortrinnsvis hver 15-20 dager. Du kan ikke bruke forbindelser som inneholder klor – det hemmer utviklingen og veksten av agurkblader.rikelig høst
 4. Marengs agurkbusker må formes, ellers lider de av mangel på sollys. Som et resultat forverres deres frukting. Det er veldig viktig å klype og klype planten regelmessig-i en voksen busk fjernes sideskudd og blomster i en høyde på 55-60 cm, klemming utføres for vipper som er lengre enn 140-150 cm.dannelsen av agurkbusker

Merengue er et nederlandsk utvalg av agurker som er velfortjent populært blant russiske sommerboere og bønder. Den tiltrekker seg oppmerksomhet med sin upretensiøsitet overfor vekstforhold, god motstand mot sykdommer og skadedyr, gjennomgående høy avling både i bedene og i drivhusene..

Velge en høyytende Merengue -agurk til sengene våre – video

Previous Post
Å bygge et hus for enkeltbier
Next Post
Vi velger blomstrende trær for å skape et unikt landskapsdesign