15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Instruksjoner for bruk av et kraftig middel for å øke utbyttet av Gibberellin

gibberellin bruksanvisning For å maksimere fordelene med den dyrkede avlingen, erstatter gartnere, når det er mulig, plantevernmidler med miljøvennlige preparater for plantevern og støtte, listen inneholder en omfattende gruppe fytohormoner. Den mest kjente blant dem er auxiner og gibberellin, bruksanvisningen krever nøye studier. Legemidlet er ganske lunefullt i arbeidet og elsker nøyaktighet. Ellers kan produsenten kaste bort tid eller til og med skade dyrebare plantinger..

Hvordan gibberelliner fungerer

handlingsprinsippet til en vekstfremmende Disse stoffene tilhører vekststimulerende midler og har mer enn hundre varianter. Russisk-talende kjemikere betegner dem som GKn, der de to første bokstavene er riktig Gibberellinsyre, etterfulgt av et sekvensielt tall i henhold til tidspunktet for oppdagelsen. I landbruket brukes klasse 1, 3, 4, 5, 6 og 7, resten har mye mindre biologisk aktivitet..

Vekststimulerende gibberellin finnes i raskt voksende plantevev – frøplanter, utfoldende blader, umodne frukter og frø. Dette stoffet er ekstremt ustabilt og nedbrytes raskt i alkaliske eller sure omgivelser..

Gibberellinsyrer spiller en viktig rolle i planteutviklingen. De stimulerer:

 • spiringshastighet av frø, knoller og løker;
 • begynnelsen av blomstring;
 • forlengelse av skudd og økning i plantehøyde;
 • produktivitetsøkning.

Gibberelliner bidrar også til å øke beskyttende krefter under ugunstige forhold, forbedre holdbarheten til frukt og forlenge plantens “ungdom”..

Ifølge forskere fører bruken av disse fytohormonene til en økning i utbyttet fra 15–20 og opptil 100%, avhengig av avlingen..

Det er viktig at stimulerende behandlinger ikke tømmer planten, siden tilstrømningen av gibberelliner til blomsterstandene forårsaker at de strømmer ut fra bladene og derved forbedrer fotosyntesen..

Tilberedning av arbeidsblandingen

stoffet fortynnes foreløpig i alkoholInstruksjoner for bruk av gibberellin krever bruk av en absolutt homogen løsning med lav konsentrasjon, derfor oppløses stoffet først i alkohol, og deretter fortynnes den resulterende væsken med vann til det nødvendige volumet.

Veldig mykt vann er egnet – snø, regn, kokt og filtrert vann fra springen. Ikke bruk vannmyknere!

Alkohol er tatt fra 96% etyl eller sulfatert teknisk. Det nødvendige volumet beregnes som følger:

 1. Hvis stoffets vekt er angitt på pakningen i milligram, er det nødvendige antallet delt med 10. For eksempel vil en pakke på 200 mg kreve 20 ml alkohol;
 2. Hvis vekten er angitt i gram, multipliseres det nødvendige volumet med 100, det vil si 5 g av stoffet fortynnes i 500 ml alkohol;
 3. Vekststimulerende midler, tilgjengelig i tabletter, fortynnes etter gibberellin bruksanvisningen, som følger med hver pakke..

Sistnevnte inkluderer de populære blant gartnere medisiner “Buton”, “Ovary”, “Gibberross”, “Blossom”.

En åpen pakke kan ikke lagres, den må fortynnes med alkohol umiddelbart. Den ferdige lagerløsningen på et kjølig, mørkt sted mister ikke egenskapene i opptil seks måneder.

Gibberellin: bruksanvisning

gibberellin instruksjoner for bruk i tabellenTabellen viser mengden ferdig alkoholoppløsning per liter vann ved romtemperatur. Det helles i en bøtte eller annen egnet ren beholder og det fortynnede preparatet tilsettes under kontinuerlig omrøring. Løsningen brukes umiddelbart etter klargjøring. De største fordelene vil få behandlinger ved en omgivelsestemperatur på 18 til 27 ° C..

En av forutsetningene for bruk av gibberelliner er upåklagelig stell av planter – fôring, vanning, overholdelse av kravene til landbruksteknologi for belysning, jordsammensetning, plantingsordninger og andre..

Funksjoner ved behandling av forskjellige typer planter

Nesten alle landbruksavlinger reagerer positivt på sprøyting med fytohormoner, men erfaring har vist at en økning i avling ikke alltid fører til en forbedring av produktsmaken. For eksempel vil bær av vin og konjakk varianter behandlet med stoffet være søte og velsmakende, men drinker basert på dem vil være for sure. Derfor, før du bruker gibberellin, bør du studere erfaringen fra andre gartnere i området for en bestemt sort..

Det fine med bearbeiding av druer

gibberellin bruksanvisning for druerUtmerkede resultater oppnås ved behandling av frøfrie druesorter med gibberelliner. Det utføres to ganger i sesongen – under blomstring og to uker etter slutten. Senere behandlinger kan føre til at massive bunter med store bær ikke har tid til å få tilstrekkelig sødme. I instruksjonene for bruk av gibberellin på druer er behovet for å overholde vilkårene nevnt separat.

Tre behandlingsmetoder praktiseres:

 1. Dypp børstene i en beholder av passende størrelse med arbeidsløsningen.
 2. Buskene sprayes med en håndsprøyte eller mekaniseres.
 3. Påfør en hormonell lapp på kammen.

Den siste metoden ble utviklet av forskeren MK Manankov og har mange fordeler. Essensen ligger i det faktum at et gips gjennomvåt i et preparat blandet med glukose påføres den nedre delen av vintreet. Dermed kommer hormoner inn i vevet kontinuerlig, og effekten av ujevn påføring under sprøyting elimineres..

Effekten av fytohormoner på jordbær

jordbær etter påføring av gibberellinInstruksjonene for bruk av gibberellin på jordbær minner deg om behovet for å gi god omsorg for bæret. Bare i dette tilfellet vil fordelene med behandlinger være håndgripelige. Ved mangel på næring vil bærene bli mindre og miste mye smak på kontrollprøvene..

Når du bruker gibberellin på jordbær, er det nødvendig å nøye observere doseringen av stoffet og påføringshastigheten for hver busk. For høye doser av fytohormon fører til overvekst av peduncles, langvarig vekst av peduncles og deformasjon av bær..

Den første sprøytingen utføres omtrent 2 uker før differensiering av blomsterknopper. Legemidlet fremmer forlengelse av peduncle, bedre vekst og utvikling av blomsterknopper. Deretter behandles plantasjen hver 7. dag. Disse tiltakene lar deg oppnå en økning i avling med opptil 20% og forlenge fruktperioden i tide..

Gibberellin – bruksanvisning på tomater

vekstfremmende for tomater

Bruk av gibberellin på tomater er berettiget i de følgende tilfellene:

 • økt spiring av foreldede frø;
 • blomstrende formasjon når den er forsinket;
 • forhindre at eggstokkene faller og trekker frøplanter i ugunstige værperioder;
 • forlengelse av vekstsesongen med varianter med en harmonisk avkastning av høsten.

Tomatplanter sprøytes 10 dager før planting på et permanent sted, deretter to ganger når blomsterbørster vises.

Det praktiske med stoffet er at det kan brukes i tankblandinger, kombinert med gjødsel eller andre biostimulanter. Arbeidsløsningen tilberedes i en separat beholder og tilsettes deretter andre plantevernmidler.

Hvordan virker stoffet på blomster

gjødsel for blomsterPåføring av gibberellinsyre på blomster krever omsorg og oppmerksomhet. For behandlinger bør du velge en teknisk ren GK3, som selges i spesialiserte blomsterbutikker. Pakningen må angi innholdet i det aktive stoffet minst 90%.

Fytohormoner har en positiv effekt på alle blomster, men en spesiell effekt er merkbar på langtidsplanter som danner en basal rosett og en relativt høy peduncle, samt tuberous og bulbous. Sprøyting med stoffet vil være til nytte for primulaer, pelargoner, begonier, amaryllis, tvingende tulipaner, hyasinter, liljer, calla liljer, muscari, chionodox og andre.

Gibberellin hemmer blomstringen av tropiske avlinger, planter med en dårlig uttrykt livssyklus. I langstammede planter forårsaker det gulning av de nedre bladene..

Derfor er bruken av sentralstimulerende midler ikke egnet for alle farger. Først og fremst er det berettiget for kompakte rosettplanter som produserer peduncles, og for å tvinge avlinger. Sistnevnte, etter blomstring, viser seg å være praktisk talt ubrukelig og kastes som regel..

Fytohormoner kan gi betydelige fordeler – øke utbyttet, kvaliteten og holde kvaliteten på produktene betydelig. Det er viktig at produktet er helt ufarlig for både mennesker og miljø. Det er billig og kan lagres lenge under passende forhold. Men det skal huskes at alle fordelene avsløres fullt ut bare med nøye overholdelse av instruksjonene for bruk av gibberelliner..

Forbedre druehøstingen ved hjelp av Gibberellin (bruksanvisning) – video

Previous Post
Høsttid i hagen: gjødsling av druer og rips
Next Post
Ce să plantezi într-un pat de flori lângă casă?