15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vanlig bringebær – reproduksjon og omsorg

bilde av vanlig bringebær Felles bringebær er en tornet dvergbusk preget av forgrening. Den har et flerårig rhizom og er preget av oppreist skudd som kan nå to meter i høyden..

Det første året er skuddene myke, og bare den nedre delen er dekket med små og tynne brune torner. I det andre året blir de sterke og begynner å bære frukt, hvoretter de tørker opp, og nye skudd vokser fra rhizomet og den toårige livssyklusen begynner på nytt.

Selve planten bærer ikke bare velsmakende frukter, men har også et attraktivt utseende, så bildet av vanlig bringebær er populært. På buskens relativt lange petioles er det merkelige, sammensatte og alternative blader, med et gjennomsnitt på fem til syv blader, hvorav de øvre er trifoliate og har stipuler. Hvite bringebærblomster er små og har fem kronblad.

bringebær bilde De røde, rubinfrukter fra kulturen representerer en sammensatt drupe; i avlinger av avlere kan bæret ha en gul farge. Frøene er runde og veldig små, men harde..

Kulturen blomstrer i juni-juli, og fruktene begynner å modnes rundt juli-august. Vanlige bringebær bærer frukt ustabilt gjennom årene. Været påvirker utbyttet: kaldt og regnvær forhindrer nødvendig pollinering av insekter. Reproduksjon av vanlige bringebær skjer vegetativt eller med frø.

Les artikkelen om bringebæret!

De viktigste variantene av vanlige bringebær

Det er fire hovedgrupper av vanlige bringebærsorter i henhold til modningstiden:

 1. tidlig;
 2. medium;
 3. sent;
 4. reparere.

Tidlige varianter av vanlige bringebær

Blant variantene av vanlige bringebær av tidlig modning kan man skille mellom:

 • Skarlet seil. Sorten er vinterhard og motstandsdyktig mot ulike sykdommer. Utbyttet når 1,7 kg frukt fra en busk.
 • Runaway. Denne sorten er populær blant amatørgartnere, utbyttet kan nå 2 kg bær fra en busk..
 • Rikelig. En stor busk produserer tette, lyse røde bær..
 • Tidlig søt. Sorten er preget av gjennomsnittlig avling og høy vinterhardhet..
 • En tidlig overraskelse. En mellomstor busk kan produsere opptil 1,5 kg bær.
 • Sol. Bringebærbær er store, busken er moderat motstandsdyktig mot sykdommer og frost.
 • Meteor. En kraftig busk av kultur er motstandsdyktig mot store sykdommer.
 • Cumberland. Sorten kjennetegnes av frukt av svart-lilla farge..

Noen varianter av vanlig bringebær av gjennomsnittlig modning:

 • Balsam. En mellomstor busk gir gode avlinger og er motstandsdyktig mot store sykdommer og edderkoppmidd.
 • Arabesk. Upretensiøs variasjon.
 • Kran. En liten busk kan produsere ca 2 kg rubin frukt per år.
 • Kirzhach. Sorten er etterspurt blant amatørgartnere på grunn av det høye utbyttet..
 • Belønning. Et mellomstort anlegg produserer opptil 2 kg røde bær årlig.
 • Beskjeden. Den vanlige bringebærsorten er preget av et stabilt og høyt utbytte..
 • Tarusa. Busken krever ikke støtte og bærer store, tette og transportable bær.

Sene modningsvarianter:

 • Latam. Variasjon fra Amerika.
 • Brigantine. Bushens busk er følsom for midd, men har et høyt utbytte.

Reparere varianter av vanlige bringebær:

 • Indisk sommer. De første bærene på planten modnes før frost..
 • Gul kjempe. Stor fruktig og lite vedlikeholdssortiment.

Dyrking og omsorg for vanlige bringebær

Eksperter anbefaler å plante planten om våren eller høsten. Hvis plantingen av en busk finner sted om høsten, bør den kulles om vinteren, og med vårens begynnelse bør den rulles ut.

En plante på ett sted kan vokse opp til 20 år, men produktivperioden anses å være opptil 12 år gammel. Utbyttet avhenger av egenskapene til sorten og graden av omsorg for vanlige bringebær..

Anlegget tåler ikke tørke, men samtidig bør ikke stagnasjon av vann tillates. Busker utvikler seg godt og bærer frukt på løs jord.

støtte for bringebærKultur trenger støtte, så eksperter anbefaler å bruke espalier. Ved festing fordeles plantens grener jevnt i forskjellige retninger og bindes til støtten.

Om høsten eller etter høsting bør stilkene fjernes. Om våren blir den frosne toppen avskåret til en sunn del. Beskjæring av vanlige bringebær skjer på våren, mens skuddet av planten blir forkortet til den første utviklede knoppen.

Stimulerer perfekt dannelsen av nye fruktgrener ved å beskjære toppen med ca 10-14 cm. Skudd som dukket opp i andre halvdel av sommeren og som ikke har noen verdi, anbefales å bli ødelagt.

Omsorg for vanlige bringebær er også tynning, som bør utføres tidlig på våren. For en meter areal der kulturen vokser, er det nødvendig å legge igjen ca 10-15 friske og sterke busker. For å stimulere veksten av et ungt skudd i midten av august, anbefales det å klype toppen.

klype bringebær

Avlingen bør behandles med potash og nitrogengjødsel. Omsorg for vanlige bringebær inkluderer også grunne løsninger av jorda nær buskene og luke.

Reproduksjon av vanlige bringebær:

 • Rotavkom. Fra andre halvdel av sommeren er det nødvendig å bryte inn avkomene til bringebærene og skille dem fra hovedstokken med en jordklump. Deretter bør de transplanteres til et permanent sted. Det anbefales å utføre prosessen i overskyet vær. Det anbefales å fylle hullet der avkommet skal plantes med en liter vann.
 • Rotstiklinger. De må høstes når du graver rotsuger eller fjerner dem. Stiklingene sorteres, samles deretter i bunter og legges i små esker, hvor torv og sand fungerer som et mellomlag. Deretter plasseres de i et kjølig rom, hvor de lagres til våren. Vanlige bringebær, som formerer seg på denne måten, plantes tidlig på våren. Jorda løsnes og jevnes foreløpig. Små spor er laget i en avstand på omtrent 70 cm fra hverandre, der stiklingene er plassert. Bakken blir deretter godt vannet og dekket med en beskyttende film..
 • Frø. Metoden er kun egnet for oppdrettere.

Nyttige egenskaper til vanlige bringebær

bringebær teFriske frukter av kulturen har ikke bare en behagelig aroma og utmerket smak, men har også en rekke nyttige egenskaper:

 • febernedsettende;
 • antiinflammatorisk;
 • diaforetisk;
 • smertestillende.

Bærene i kulturen inneholder mange fordelaktige sporstoffer, inkludert kobber og molybden. Fruktene slukker tørsten perfekt, forbedrer fordøyelsen og akselererer fjerning av skadelige stoffer. De fordelaktige egenskapene til vanlige bringebær brukes aktivt i forebygging og behandling av anemi, åreforkalkning, diabetes mellitus og hypertensjon.

Bringebær avl video

Previous Post
Gulrotjuice er bra for helsen din, men det kan være skadelig
Next Post
Coacăz roșu – plantare și îngrijire