15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 http://www.42registry.org 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kjennetegn og beskrivelse av Mazarin-tomatsorten for elskere av storfruktede tomater

beskrivelse av tomatsorten Mazarin Mazarin er en ekte favoritt blant mange sommerboere som foretrekker saftige og storfruktede tomater. Egenskapene og beskrivelsen av Mazarin -tomatsorten er kjent for mange grønnsaksdyrkere, fordi den er en av de mest etterspurte “representantene” for det russiske utvalget, som lar deg samle en rik høst av store og attraktive frukter. Den innenlandske hybriden er kjent for sin høye sykdomsresistens, lette omsorg, gode produktivitet og ekstremt store modne frukter..

Kjennetegn og beskrivelse av tomatsorten Mazarin

ubestemt og tidlig moden hybrid Mazarin er resultatet av et langsiktig arbeid av oppdrettere fra det russiske landbruksfirmaet Biotekhnika. For første gang ble karakteristikken og beskrivelsen av tomatsorten Mazarin presentert i 2008, hvoretter den ble registrert i statsregisteret for avlsoppnåelser i Russland som en ubestemt og tidlig moden hybrid. Sorten med høy avkastning kan dyrkes både innendørs og utendørs..

Funksjoner og beskrivelse av Mazarin -sorten:

 1. Ubestemt plante når 180-200 cm i høyden.
 2. Middels bladplater, standard mørkegrønn nyanse.
 3. Fruktene er store i størrelse-opptil 750-780 g i den nedre delen av planten og 300-400 g i de øvre klyngene.store kjøttfulle frukter
 4. Modne tomater har en uvanlig hjerteformet form.
 5. Massen er fast og kjøttfull, med en behagelig søtlig smak. På grunn av den tette huden sprekker ikke fruktene og lagres lenge etter høsting.
 6. Et trekk ved sorten er langsiktig frukting, som varer til den første frosten. Produktivitet – opptil 14-15 kg per plante.høytytende utvalg

Mazarin-tomaten skiller seg fra bioteknikk i midten av tidlig modningsperiode-høsten av modne og smakfulle frukter kan høstes så tidlig som 118-120 dager etter at plantene er plantet på et permanent sted.

Faser av dyrking av en Mazarin -tomat

voksende tomater MazarinMazarintomater dyrkes i frøplanter. Såing av frø til frøplanter utføres 65 dager før transplantasjonen til et permanent sted – en hageseng eller et drivhus. Avhengig av region kan såing startes i slutten av februar eller i det første tiåret i mars..

Mazarinfrø kan kjøpes i spesialiserte hagebutikker eller tilberedes av deg selv. Men dette er en ganske arbeidskrevende prosess, siden tomater av denne sorten inneholder få frø..

Før du dyrker Mazarin -tomater, må du forberede frøene ordentlig. For å gjøre dette, bør de helles med en varm, svak løsning av kaliumpermanganat og stå i 25-30 minutter. Etter det må de tørkes på et rent ark eller gasbind..

For å dyrke frøplanter, forbered en jordblanding ved å blande hagjord med humus i like store mengder. I tillegg kan en håndfull treaske og superfosfat tilsettes underlaget.

Så frø til frøplanter

såing av tomatfrøHell den tilberedte jordblandingen i en beholder, eske, glass eller en annen frøbeholder.

Fukt rikelig, og når fuktigheten er fullstendig absorbert, plant frøene til Mazarin -tomatene:

 • lag små spor opptil 1 cm dype på jordoverflaten;
 • la en avstand på 2-3 cm være mellom sporene;
 • så frø overfladisk, uten å bli dypere;
 • dryss frøene med et tynt lag jord;
 • dekk avlinger med glass eller polyetylen for å skape en drivhuseffekt.

Plasser avlingsbeholderen på en varm og godt opplyst vinduskarme. Den optimale temperaturen for spiring er ikke lavere enn + 23 ° С. Etter omtrent 5-6 dager kan du se de første skuddene, hvoretter plasthuset kan fjernes.

Etter 13-14 dager kan beholderen med spirer omorganiseres til et sted med romtemperatur. Etter utseendet på 3 ekte blader, kan tomatplanter dykkes i separate beholdere.

Overfør til et fast sted

frøplanter er klare for transplantasjonTomatplanter i potter innendørs

Transplantasjon av voksne og modne tomatplanter til sengene utføres i slutten av mai, når risikoen for tilbakevendende frost forsvinner. I dette tilfellet bør jordtemperaturen være minst + 14 ° С.transplantere frøplanter

Planteordning for Mazarin -tomater:

 1. Før du planter en tomat, må jorden forberedes – grave opp, løsne og lage plantehull.
 2. Hell en håndfull superfosfat- eller kaliumgjødsel i hvert hull.
 3. For 1 kvm. m. plante ikke mer enn 3-4 busker, ellers vil avlingsutbyttet merkbart redusere.
 4. La det være en avstand på 35-40 cm mellom plantene..
 5. Plasser frøplanten i hullet, spred forsiktig rotsystemet.
 6. Dekk hullet med jord og tamp litt.

Etter planting, vanne hver frøplante med rikelig med varmt, avgjort vann og mulch med kuttet gress, høy, kompost eller annet organisk materiale..

Hovedstadiene for omsorg for Mazarin -tomater

dannelsen av tomatstammerI egenskapene og beskrivelsen av Mazarin -tomatsorten er de grunnleggende kravene for landbruksteknologi for dyrking angitt. Overholdelse av alle omsorgsreglene lar deg akselerere veksten og øke utbyttet av tomaten.

Grunnleggende regler for omsorg for en grønnsaksavling:

 1. Den første vanningen av tomater utføres tidligst 9-11 dager etter planting av plantene i sengene eller i drivhuset. Det er nødvendig å fukte plantene opptil 2 ganger i uken; i sommervarmen øker vanningen opptil 4 ganger i uken. Hell 8-10 liter varmt, avgjort vann under hver busk.
 2. Etter regn og vanning anbefales det å løsne jorden rundt buskene til en dybde på 6 cm. Dette vil forbedre tilførselen av oksygen til rotsystemet og forhindre dannelse av en hard skorpe på jordoverflaten.
 3. Mazarin trenger et strømpebånd til støttene, da skuddene kan bryte under vekten av store frukter.
 4. Tomater må mates tre ganger per sesong. For den første fôringen 15 dager etter planting på et permanent sted, kan du bruke urea eller annen nitrogenholdig gjødsel. Påfølgende bandasjer påføres med intervaller på 15 dager, for dem er det bedre å bruke komplekse mineralsammensetninger.

tomater modnesMazarin er en av de mest kjente variantene av russisk utvalg. Han mottok respekt for sommerboere og grønnsaksdyrkere på grunn av enkelheten i dyrking, lett vedlikehold, langsiktig frukting og sjenerøs høst med stor frukt..

Videobeskrivelse av tomatsorten Mazarin

Previous Post
Molting hos kaniner – hvorfor mister et dyr hår?
Next Post
Roșie olandeză durabilă Rio Fuego – unde să crească și cum să folosească soiul